Salmagundi sałatka 141odrobiną… Tak, tak oliwy z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego i doprawionych solą i pieprzem. Szparagi zblanszowane na patelni z odrobiną masła, doprawione oczywiście solą i pieprzem. Buraki gotowane i oczywiście obrane. Zielona papryka Żółta papryka Czarne oliwki Rzodkiewka Sałata Rukola Jabłko Prażone migdały Dresing Oliwa z oliwek z Domu Oliwnego Sok z cytryny Ocet winny biały Sól
RafalCook
Przepis na tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym 157Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Chcesz zaimponować swoim znajomym! Nie ma lepszej opcji niż nasz przepis na łatwą tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym. The post Przepis na tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkey
Czerwone kimchi z kapusty pekińskiej i buraczków 148mojej wersji, to nic innego, jak klasyczne kimchi z dodatkiem czerwonego buraczka. Buraczki to wspaniały dodatek do kiszonek, polecam spróbować kiszony kalafior z buraczkami lub kiszoną kalarepę z burakiem . Czerwony burak poprawia walory smakowe kiszonek oraz nadaje im pięknej rubinowej barwy. W wersji wegańskiej pomijamy sos rybny i dodajemy dodatkową łyżkę sosu sojowego. Składniki KIMCHI 2 kg kapusty pekińskiej
Tajemnice Smaku
Ciasto czekoladowe 263Ta wersja ciasta czekoladowego jest bardzo specyficzna bowiem do jego przygotowania nie będziemy używali jajek, mleka oraz masła. Ciasto nie wychodzi zbyt duże, ale na niewielkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka zapiekana w burakach i gruszkach 198Pierś kacza marynowana w czosnku, miodzie i soku z pomarańczy. Wykwintne danie na domową kolację.… Czytaj dalej Kaczka zapiekana w burakach i gruszkach
Pij soki wyciskane
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 293Sałatka ze szpinakiem i truskawkami to orzeźwiająca, lekka propozycja na szybka przekąskę. Trzeba przyznać, że w takim towarzystwie szpinak smakuje wyśmienicie i nawet osoby, które za
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CYTRUSOWA SAŁATKA Z PRZEGRZEBKAMI 159Przygotowanie: 40 min. Chłodzenie : 3h- 12h Porcja dla 4 osób : ● 8 dużych przegrzebków (małży św. Jakuba) ● 2 duże soczyste pomarańcze ● 2 małe pomarańcze ● 1 awokado ● 1 mały burak chioggia ● 4 limonki bio ● 1 gałązka bazylii (najlepiej drobnolistnej) ● 30 cl śmietanki kokosowej ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz Przygotowanie: Schłodzoną w lodówce śmietankę kokosową ubij ze skórką otartą(...)resztą oliwy i szczyptą soli. Obierz ze skórki limonki i małe pomarańcze. Pokrój je w cienkie plasterki. Awokado obierz i pokrój w plasterki, foremką (lub obręczą) wytnij krążki. Buraka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż wszystkie składniki na talerzach, udekoruj bitą śmietanką kokosową i pomarańczowym dressingiem. Popieprz, udekoruj listkami bazylii i podawaj. źródło: Cuisine actuelle
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Brownie z buraka 168Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Magia jest tutaj.. Przygotowaliśmy dla was słodki poczęstunek w formie brownie z buraka. Zabieraj się do roboty bo to zdrowy deser! The post Brownie z buraka appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkey
Sałatka z buraczkami ,fetą i słonecznikiem 165Pełna zdrowia sałatka Poleca się na uroczystości ,do pracy czy szkoły. 2 duże buraki 2 średnie gruszki, lub kilka plasterków ananasa ( ok.5szt ) 2 garście rukoli Ok 150 gram fety garść prażonego słonecznika sos winegret 2 opakowania Słonecznik uprażyć: na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy słonecznik,zmniejszyć ogień i prażyć od czasu do czasu mieszając. Ugotowane buraczki pokroić
Andzia Pichci
Ekspresowe śniadanie- Orkiszowe płatki z musem jabłkowym i awokado (vege) 168łyżeczka soku z limonki 1 cm kawałek imbiru świeżego 3 łyżki płatków orkiszowych 1/4 szklanki wody siemię lniane 1 kiwi 1 łyżka melasy z buraków cukrowych Wykonanie : 1. Płatki wsypujemy na patelnię i prażymy ok 0,5 minuty zalewamy wodą i gotujemy 2 minuty. Płyn odparuje. Płatki mieszamy z syropem buraczanym (melasą
vaniliowoczekoladowa
Sok marchwiowo – pomidorowy 215Sok marchwiowo – pomidorowy to bogactwo beta-karotenu. Takie sok przygotujemy w kilka chwil, najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu ale możemy go również zabrać ze sobą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z burakiem, mozzarellą i pestkami dyni 169pieczone jabłko. Sałatka, porcja witamin u mnie zawsze się sprawdzi na przekąskę w ciągu dnia, po pracy, treningu, smacznego! SKŁADNIKI: mix sałat, dowolne opakowanie kilka kulek mozzarelli 1 pieczony burak pokrojony w kostkę 1/2 zielonego ogórka pokrojonego w kostkę 1 mała tarta marchew (na dużych oczkach) kilka kropel oliwy z oliwek + soku z cytryny garść pestek dyni świeżo zmielony pieprz
Zasmakuj Kuchni
Koktajl: burak, jabłko, imbir (dieta dr Dąbrowskiej) 184także inne przepisy na koktajle: Zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą Zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem Zielony koktajl z grejpfrutem Koktajl z marchewki, jabłka i grejpfruta Koktajl: burak, jabłko, imbir (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 burak 1 marchewka 1 jabłko 1/2 małej pomarańczy sok 1/2 cytryny 1 cm kawałek świeżego imbiru szczypta cynamonu Wykonanie
Kulinarne przygody Gatity
Zimowa sałatka z cykorią i dressingiem z tahiny i syropu klonowego 183jako pomysł na lekki posiłek po świątecznym przejedzeniu. Składniki na 2 większe porcje: 1 cykoria, pokrojona w plasterki ok 0,5cm 1 małe jabłko, pokrojona w cienkie półplasterki 1 burak, pieczony i pokrojony w cząstki 1 persymona, pokrojona w plasterki 1 garść szpinaku baby 1 garść ziaren granatu 1 garść pestek dyni, uprażonych na suchej patelni listki natki pietruszki(...)dressingu. Wody dodać tyle, aby miał płynną, niezbyt gęstą konsystencję. Cykorię pokroić w półcentymetrowe plasterki. Wymieszać ze szpinakiem i odrobiną dressingu. Ułożyć na paterze. Dodać pokrojone jabłko, persymonę, upieczonego buraka. Posypać pestkami granatu i uprażonymi pestkami dyni. Na wierzch dodać listki natki pietruszki. Podawać z dressingiem. Smacznego! Artykuł Zimowa sałatka z cykorią i dressingiem z tahiny i syropu klonowego pochodzi
olalacooking
Makaron z warzywami na szybki obiad :) 248bardzo dobrze, świetnie komponował się w poniższym daniu. Składniki (2-3 porcje): 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1/2 małej dyni piżmowej 1 ugotowany burak 1 duży ogórek kiszony 2 duże garście świeżego szpinaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1,5 łyżki oleju kokosowego (użyłam Ostrovit ) 150 g makaronu (u mnie wysokobiałkowy(...)dodaj pokrojoną w drobną kostkę dynię i marchewkę. Zalej 1/2 szklaną wody i duś na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie dodaj pokrojonego drobno buraka i ogórka. Dodaj także przyprawy. Wszystko wymieszaj i duś jeszcze 10 minut. W międzyczasie ugotuj makaron. Do warzyw dodaj teraz szpinak, wymieszaj i duś pod przykryciem aż zmniejszy
Zdrowie na języku :P