Pierś gęsi z sosem śliwkowym i karmelizowanymi buraczkami

Pierś gęsi z sosem śliwkowym i karmelizowanymi buraczkami

Pierś gęsi z sosem śliwkowym i karmelizowanymi buraczkami

W końcu zgodnie z tradycją 11.11. na świętego Marcina na naszym stole zagościła gęsina. Przyrządzona w wersji slow food i w staropolskim stylu - czyli ciemna w środku. W tej wersji skórka jest chrupiąca, a środek miękki. Gęsi na stole towarzyszył sos śliwkowy, pieczarki faszerowane kaszą gryczaną i glazurowane buraczki. Niestety konieczność szybkiego nakarmienia pustych żołądków ograniczyła możliwości fotografowania. Mimo to mam nadzieję, że zachęcę kogoś do przygotowania gęsiny. Składniki: Gęś 2 duże piersi gęs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Autor

Kasia | Pełny talerzKasia | Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, sosy, pieczarki, mięso, pierś, piersi, miód, kasza, śliwka, buraki, kasza gryczana, sok, mielone, burak, bez pieczenia, przepisy na święta, pieczarki w sosie, mięsa pieczone, pieczone buraki, pieczony burak, jak zrobić wodę z cytryna, mięso mielone, sos mięsny, sos do mielonego , mielone pieczarki, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, mięso duszone

Inne przepisy z Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.