bułki - 33426 przepisów (strona:726/2229)

Mini kotleciki mięsno - ryżowe 80

przestygnięciu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g schabu wieprzowego 0,5szkl. suchego ryżu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Ryż przesypałam do garnka, zalałam go ok. 1 szklanką wody, lekko osoliłam i ugotowałam. Odstawiłam go do wystygnięcia. Mięso wieprzowe umyłam(...)pieprzem i wymieszałam dokładnie, żeby wszystkie składniki równo się rozmieściły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ręką odrywałam małe porcje masy mięsno - ryżowej i formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczałam je w bułce tartej i odkładałam na talerz. Gdy ulepiłam wszystkie kotleciki, rozgrzałam trochę oleju na dużej patelni i włożyłam kuleczki. Smażyłam je na rumiano ze wszystkich stron, po czym wyłożyłam na półmisek

Waniliowe Improwizacje
Bigos cygański 582

aromatycznym sosie pomidorowym duszone z warzywami. Bardzo smaczne i rozgrzewające danie dla całej rodziny. Polecam!       Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 300g pieczarek 1 cebula 1/3 główki kapusty 1 czerwona(...)szklanki pikantnego ketchupu opcjonalni 1/3 szklanki bulionu lub wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia       *** Do mielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy niewielkie klopsiki, które następnie obtaczamy w mące *** *** Klopsiki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano

Blog z Apetytem
roladki ziemniaczane ze szpinakiem w waflu 117

ziemniaków ugotowanych 1 małe jajko 40 g mąki ziemniaczanej 250 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego 2 ząbki czosnku sól, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa dodatkowo: 1 jajko mąka orkiszowa lub pszenna bułka tarta wykonanie: Na patelni podsmażamy szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą oraz gałką muszkatołową i smaży, aż nadmiar wody wyparuje. Do gorących ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko, doprawiamy(...)grubej kratce). Pod wpływem ciepła wafel powinien zmięknąć. Na ziemniaki wykładamy szpinak. Całość zwijamy w roladę. Kroimy na ok. 2 cm kawałki. Każdy panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rumiano. Podajemy np. z mięsem duszonym, pieczonym

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety mielone ze szpinakiem 148

mięsa mielonego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka + mleko / woda do namoczenia 1-2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku 1 mała cebulka suszony majeranek bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Szpinak rozmrozić, udusić na patelni ze szczyptą soli. 2. Kajzerkę namoczyć, następnie odcisnąć. 3. Cebulkę drobniutko posiekać. Czosnek zmiażdżyć. 4. Wszystkie składniki włożyć do miski(...)wymieszać, najlepiej ręką. 5. Formować kotleciki. Panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kotlety mielone z płatkami czosnku 74

czosnku ·        Sól ·        Majeranek ·        Papryka ostra ·        Bułka do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2.   Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól(...)dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach oraz pokrojoną paprykę i ogórki. 4.   Na koniec mięso łączymy z ryżem, wyrabiamy i robimy kotleciki. 5.   Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 6.   Po usmażeniu układamy w naczyniu i polewamy rozgrzanym sosem z płatkami czosnku. 7.   Danie gotowe. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Placek do Barszczu 134

pieczarek ·        2 kostki rosołowe ·        Jajko ·        1/3 szklanki bułki tartej ·        5 jajek ugotowanych na twardo ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej(...)cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczach pieczarki oraz kostki rosołowe. 4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy. 5.   Mięso przekładamy do miski, solimy, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, starte na tarce ugotowane jajka oraz ostudzone grzyby. 6.   Wszystkie składniki dokładanie mieszamy i wykładamy na podpieczony placek. 7.   Drugie placek rozwałkowujemy i układamy na wierzch

Kulinarna Chwila
Klopsy z piekarnika w pomidorowym sosie 89

document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki na 4 porcje: -wołowa karkówka 500 g -mięso z udżca indyka 500 g -czerstwa bułka kajzerka  -majeranek 1/2 op. -jajka 2 szt. -czosnek 2 ząbki -sól, pieprz  Mięso mielimy, łączymy, dodajemy namoczoną wcześniej bułkę, jajka, przeciśniety przez praskę czosnek, majeranek, solimy i pieprzymy

Kulinarne przemyslenia
Kurczak po grecku 81

ryba po grecku, jednak widzieliśmy wielki potencjał w udkach kurczaka. Składniki: 500 g filetów z udek kurczaka 4 łyżki sosu słodko-ostrego 5 łyżek mąki 3 jajka 6 łyżek bułki tartej 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 150 ml bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety z udka kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z sosem, odstawiamy na godzinę. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Warzywa ścieramy na dużych oczkach, dusimy z niewielką ilością bulionu, dodajemy koncentrat. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, przykrywamy warzywami i zapiekamy

R'n'G Kitchen
Drobiowe Roladki Nadziewane Szpinakiem, Pokrzywą i Serem 177

czosnku około 1 szklanki młodych listków pokrzywy lub 4 łyżeczki pokrzywy pasteryzowanej  <- klik sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko 1 łyżka masła maka pszenna do obtoczenia lub bułka tarta 1. Na patelni na maśle przesmażamy szpinak wraz z posiekanymi ząbkami czosnku i odstawiamy do przestudzenia. Następnie jeśli mamy świeże listki pokrzywy to zalewamy je wrzącą wodą i gotujemy(...)długości fileta i zawijamy ciasno w roladkę obtaczając od razu w mące, tak postępujemy z każdym filetem. 4. Następnie każda roladkę obtaczamy w jajku i znów w mące lub bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i np. zasmażanymi buraczkami  <-klik

Gotowanie...to proste !
Pulpety w sosie z polnych pomidorów 97

bardziej przyprawić w zależności od preferencji. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g karkówki wieprzowej 1,5 cebuli 1 jajko 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania olej do smażenia ok. 10 średniej wielkości pomidorów kilka łyżek śmietany 30% 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka majeranku(...)posiekanego koperku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso zmieliłam z połową cebuli w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko. Dodałam musztardę, majonez i bułkę tartą. Przyprawiłam mięso do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Z masy uformowałam nieduże pulpety i obtoczyłam je w mące pszennej. Pulpety obsmażyłam na oleju

Waniliowe Improwizacje
Kotlet genewski 4511

zależności od preferencji, my oczywiście na ostro ) 4 plastry serka topionego z szynką ( Hohland, Lactima lub inny ) 4 płaskie łyżeczki miodu 4 płaskie łyżeczki czosnku granulowanego sól do smaku bułka tarta do obtoczenia 2 jajka Filety z kurczaka, każdy przekrój na pół, tak aby uzyskać dwa płaty. Każdy płat mięsa, posmaruj jedną łyżeczką miodu, posyp łyżeczką czosnku i papryki, oraz(...)solą do smaku. Ułóż złożony plaster sera, tak aby nie wyciekł i zamknij dwa płaty filetu ponownie, żeby znowu utworzyły jednolitą pierś Obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej mocno dociskając, tak aby się nie rozpadły. Czynność powtórz dwukrotnie. Smaż na oleju, dość głębokim na złoty kolor z obu stron Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Brak klepania kotletów

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone z żółtym serem 107

smak i wygląd. Można je podać z dowolnymi dodatkami. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g mięsa mielonego 3 nieduże kawałki żółtego sera 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka bułki tartej 1/4 cebuli 1 łyżka mleka sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania kotletów tłuszcz do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam(...)solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę. Można ją też drobniutko posiekać, lub zmielić razem z mięsem. Wszystko dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Masę podzieliłam na trzy równe części. Każdą część uformowałam w płaski placek. Na środku ułożyłam kawałek żółtego sera i oblepiłam go wolnym mięsem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tak uformowane

Waniliowe Improwizacje
Tarta z kurczakiem i pieczarkami 114

kurczaka, kilka pieczarek, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, sól, pieprz Sos:  1 jajko, 1/2 szkl. śmietany 18%, zioła prowansalskie, 1 ząbek czosnku, 100 g startego żółtego sera Dodatkowo: bułka tarta Wykonanie: Pieczarki kroimy na większe kawałki. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki podsmażamy, doprawiamy do smaku. Mieszamy z kurczakiem pokrojonym w paski. Formę żaroodporną o średnicy(...)wykładamy ciastem francuskim. Podpiekamy 5 minut w 180 stopniach. Posypujemy bułką tartą, wykładamy farsz. Zalewamy sosem: wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Z pozostałego ciasta francuskiego robimy paski, układamy na cieście. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach

słodki bratek