bułki - 33426 przepisów (strona:521/2229)

Krokiety z mięsem. Chrupiące i pełne pysznego farszu. PRZEPIS 66

Około 10 naleśników zrobionych według tego przepisu , kilogram mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 jajko, olej, majeranek, sól, pieprz, do panierowania jajka i bułka tarta. Jak zrobić krokiety z mięsem? Na głębokiej patelni rozgrzej trochę oleju, wrzuć mięso mielone i posiekaną cebulę, smaż aż do zrumienienia, pod koniec dodając także posiekany czosnek. Dopraw solą(...)każdym naleśniku wyłóż 2 łyżki farszu, zwiń ciasno, robiąc zakładkę, aby szczelnie zamknąć go w środku. Zwinięte krokiety przed panierowaniem. Każdy krokiet najpierw obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na oleju, starając się obrócić krokiety na każdą ze stron, aż będą ciemnozłote. Najlepsze są od razu po zdjęciu z patelni, wtedy są najbardziej chrupiące. Rada: krokiety

Kulinarna Polska
Panierowane roladki z kurczaka z serem i pieczarkami. Wychodzą przepyszne. PRZEPIS 214

pieczarkami Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 1 cebula, 4-5 pieczarek , kopiasta łyżka startego sera żółtego (tym razem użyliśmy pomarańczowego Mimolette, ale może być inny), jajko, mąka pszenna, bułka tarta, olej, sól, pieprz, będziesz potrzebować też folię spożywczą. Składniki na jedną dużą roladę. Jak zrobić roladki z serem i pieczarkami? Cebulę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki, przesmaż(...)mące, następnie zawiń w folię spożywczą jak cukierka. Wstaw do lodówki na minimum godzinę – mąka zadziała jak klej. Roladkę ostrożnie odwiń, zamocz w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej . Smaż na niezbyt gorącym oleju, aby temperatura zdążyła przeniknąć do środka, a panierka za szybko się nie zrumieniła – smażenie powinno trwać minimum 8 minut. Najlepiej zrobić

Kulinarna Polska
Krokiety z pieczarkami i serem. Nieważne, ile zrobimy, zawsze znikają błyskawicznie. PRZEPIS 86

krokiety z pieczarkami i serem Składniki: Naleśniki zrobione według tego przepisu – około 10 sztuk, 500 gramów świeżych pieczarek, 2 duże cebule, 250 gramów żółtego sera, jajka i bułka tarta do panierowania, olej do smażenia, sól, pieprz. Jak zrobić krokiety z pieczarkami i serem? Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę drobno posiekaj, przesmaż na odrobinie oleju do lekkiego zrumienienia. Dopraw solą(...)pieczarek i cebuli, wymieszaj. Na każdy naleśnik nakładaj dwie łyżki farszu, złóż w kwadraty – ciasno, aby farsz nie wypadał. Krokiety najpierw zamocz w rozbełtanym jajku, następnie obtocz w bułce tartej. Smaż przez kilka minut z każdej strony na ciemnozłoty kolor. Artykuł Krokiety z pieczarkami i serem. Nieważne, ile zrobimy, zawsze znikają błyskawicznie. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy

Kulinarna Polska
Stek z kalafiora na ciecierzycy. Jedno z najlepszych dań wege, jakie do tej pory jedliśmy. PRZEPIS 63

puszka ciecierzycy konserwowej lub podobna ilość namoczonej i ugotowanej, masło pół na pół z olejem, 200 ml gęstego jogurtu naturalnego, łyżeczka pasty tahini, 1 ząbek czosnku, kopiasta łyżka bułki tartej, natka pietruszki, papryka czerwona w proszku (najlepiej wędzona), kumin mielony, sól. Jak zrobić stek z kalafiora? Ze środkowej części kalafiora wykrój dwa steki o grubości 2,5-3 centymetrów, odcinając(...)oliwy, smaż przez około 4 minuty, ostrożnie odwróć i smaż drugie tyle. Steki zdejmij z patelni. Na tę samą patelnię wsyp odsączoną ciecierzycę, dopraw kuminem, smaż chwilę, dodaj bułkę tartą i smaż nadal do lekkiego zrumienienia. W miseczce dokładnie zmieszaj jogurt z pastą tahini i roztartym z solą czosnkiem. Na talerz wyłóż porcję ciecierzycy, na niej połóż stek z kalafiora

Kulinarna Polska
Tortellini ze szpinakiem i ricottą 75

szklanki mąki 1 jajko 3 żółtka szczypta soli odrobina wody odrobina oliwy Składniki na farsz 150g sera ricotta 150g szpinaku szczypta soli 1 jajko szczypta pieprzu pieprz 2 łyżki bułki tartej Tortellini ze szpinakiem i ricottą – przepis Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy. Ciasto wyrabiamy aż będzie elastycznie. Następnie zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut(...)lodówki. Kiedy ciasto będzie w lodówce pora na przygotowanie farszu. Szpinak, oliwę, ricottę, sól, jajko i pieprz wkładamy do blendera i blendujemy. Dodajemy do niego 2 łyżki bułki tartej i mieszamy już przy pomocy łyżki. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy koła i na środku każdego z nich kładziemy łyżeczkę farszu. Zlepiamy pierożki i dodatkowo łączymy ze sobą rogi. Tortellini z zasady

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb Kłosek 75

Bardzo prosty przepis na chlebek który z wyglądu nie za bardzo przypomina bochenek, a raczej połączone bułeczki a smakuje cos pomiędzy bagietką a bułką wiejską. Chlebek jest naprawdę pyszny i łatwy do przygotowania, mam nadzieję że wypróbujecie ten przepis. :) Składniki na 1 chlebek: 250 g mąki pszennej tortowej 7 g drożdży suchych lub 25 g drożdży świeżych 1 łyżka oliwy/oleju(...)rozkładając go jak kłos. Tak przygotowany chlebek pieczemy przez około 25 minut do zrumienienia skórki. Po upieczeniu chlebek możemy kroić w kromki lub podzielić na kawałki i rozkroić jak bułki. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Zapiekanka z warzyw korzeniowych 125

pietruszki korzeniowej seler 3 szalotki 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 szklanki mleka 0,5% 1,5 szklanki tartego żółtego sera 1 szklanka bułki tartej 1 łyżeczka suszonego tymianku sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przygotowanie zapiekanki zaczynamy od umycia, opłukania i odsączenia warzyw. Marchew oraz pietruszkę obieramy i kroimy(...)Wówczas układamy je na warzywach w naczyniu. Mąkę mieszamy z mlekiem i odrobiną soli po czym zalewamy otrzymaną mieszanką warzywa w naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy tymiankiem i pieprzem. Posypujemy bułką tartą wymieszaną z żółtym serem i pieczemy przez pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni C. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ZOBACZ KOMENTARZE DO TEGO PRZEPISU. ZOSTAW WŁASNY KOMENTARZ. .palm

ProstePesto.pl