bułki - 33426 przepisów (strona:1237/2229)

Wielkanocna babka ucierana – przepis 111

połowę mąki dodajemy do masła z jajkami i ucieramy. Potem dodajemy resztę mąki, aromat i ocet i ucieramy dalej. W kolejnym kroku foremkę na babkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Potem ciasto przelewamy do foremki. Pieczemy ok godziny w 180st grzanie góra dół. Wyjmujemy z piekarnika, dajemy babce 10 min na odpoczynek a potem wyjmujemy babkę

Dorota Smakuje
Babka jogurtowa 147

mikser – nie wolno miksować jej byt długo. Piekarnik nagrzewamy do 170°C (grzanie góra-dół). Formę na babkę z kominem smarujemy papierkiem po maśle lub olejem i wysypujemy bułką tartą lub mąką. Wlewamy ciasto i pieczemy ok 45-50 minut (a najlepiej do tzw. suchego patyczka, bo z rzadszym jogurtem czas pieczenia może być dłuższy). Studzimy przy uchylonych drzwiczkach

Poezja smaku
Pełnoziarnista babka bez cukru 138

cytryny. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Formę na babkę wysmarować tłuszczem, oprószyć bułka tartą, wlać masę i piec ok 50 minut. Ostudzoną babkę można polukrować lukrem na bazie ksylitolu lub posypać pudrem z ksylitolu. Pełnoziarnista babka bez cukru sprawdzi się jako deser nie tylko

Pasja Smaku
Wilgotna babka serowo- pistacjowa 139

oraz twaróg sernikowy, a na końcu olej. Do gotowej masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szpatułką delikatnie mieszamy do połączenia. Masę przelewamy do wysmarowanej masłem, wysypanej odrobiną bułki tartej i uprzednio mocno schłodzonej w lodówce formy na babkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC na ok 45 minut (do suchego patyczka). Babkę pozostawiamy w formie przynajmniej pół godziny

Kuchnia w czekoladzie
Babka z mlekiem skondensowanym 591

mleko skondensowane, jaja, proszek do pieczenia. Wszystko zmiksuj jeszcze kilka minut. Jeśli używasz formy silikonowej nie musisz jej smarować, jeśli zaś masz inną formę nasmaruj ją masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy na babkę i wstaw do piekarnika. Piecz przez 35-40 minut, możesz sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku już nie jest surowe. Po wyjęciu babki

nietylkopasta.pl
babka majonezowa + film krok po kroku 105

masę. Następnie stopniowo dodajemy majonez i ekstrakt cytrynowy. Na końcu dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do foremki (natłuszczonej i obsypanej bułką tartą). Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 45 min. Upieczoną wyciągamy z fory, odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Babka piaskowa - puszysta i delikatna 102

Miksować tylko do połączenia się składników. Nie przerywając miksowania, wlewać powoli wystudzone masło i dodać ekstrakt z wanilii. Ciasto na babkę piaskową przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 40 - 45 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić drewnianym patyczkiem, jeśli patyczek jest suchy, to ciasto upieczone. Babka

Kuchcik gotuje
Szpinakowe babeczki z białą kiełbasą i kremem majonezowo szpinakowym. 126

wraz z solą i proszkiem, majonez i musztardę oraz tymianek. Wszystko dokładnie mieszamy, jesli masa jest zbyt gęsta, dolewamy odrobinę mleka.  Formę na muffiny smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułka tartą. Wykładamy masę aby była na równi z formą. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180C i pieczemy 20-25 min.  Studzimy.   Składniki na krem; 1 mała szarotka

Radość kipiąca uśmiechem.
Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 118

ubijaj aż będą sztywne - białka połącz z masą z żółtkami - mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, czekoladą, dodaj mokre składniki, powidła i całość delikatnie wymieszaj. - formę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą, przelej ciasto i piecz do suchego patyczka - temp. pieczenia 180 stopni, dół + termoobieg - czas pieczenia 1 godzina, sprawdź patyczkiem ciasto, jeśli jest wilgotny dodaj 10 -15 minut czasu - babkę

SMYKWKUCHNI
BABKA MAŚLANA + FILMIK 108

ubitej masy wlewamy płynne, ostudzone masło, mieszamy. Na koniec wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę pszenną i ziemniaczana, mieszamy.  Formę o rozmiarze 10/30 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy i równo rozprowadzamy.  Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C, funkcja termoobieg.  Po upieczeniu babkę studzimy i kroimy na kawałki.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
BABKA KAJMAKOWA 101

łyżkę cukru i żółtka, wymieszać mikserem. Dodać wystudzoną masę kajmakową z masłem, wsypać proszek do pieczenia i obie mąki, dobrze wymieszać mikserem. Formę do babki wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec babkę około 40-45 minut. Upieczoną babkę wystudzić. Masę kajmakową wymieszać ze śmietaną kremówką, aby powstała jednolita masa na polewę

Zrób to smacznie
Babka cytrynowa z cytrynowym lukrem 116

cytryny ekologiczne CYTRYNOWY LUKIER 130 g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przygotuj formę do pieczenia babki, wysmaruj ją warstewką masła, oprósz bułką tartą. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni (grzanie góra, dół). Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem ja puszysty kogel mogel, bez wyczuwalnych kryształków cukru. Dodaj przesianą przez sito mąkę

ProstePesto.pl
Babka piaskowa puszysta 199

ciasta i mieszam też łyżką. Piekę babkę piaskową. Babkę piekę w okrągłej i głębokiej formie z kominem w środku. Najpierw smaruję jej wnętrze miękkim masłem i posypuję mąką (ewentualnie bułka tartą lub wiórkami kokosowymi). Przekładam masę ciasta. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego w temperaturze 180 stopni C. Piekę w piekarniku bez termoobiegu, grzałki góra i dół w temperaturze

Ania gotuje
Polędwiczki w złotej panierce -może być schab czy filet drobiowy nie koniecznie polędwiczki 223

panierujemy w jajku przygotować-3 jajka ,łyżeczka musztardy ,1 łyżeczka sosu sojowego ,troszkę czerwonej papryki /rozmieszać to i w tym obtaczamy a potem w panierce panierka przygotowanie szklanka bulki tartej do miski ,5 łyżek płatków owsianych, 15 dag sera żółtego startego wymieszać to i obtaczać ,ja dodatkowo daje łyżkę kokosu. jak mi cos zostaje panierki to można dać

Moje Wyroby