bułki - 33426 przepisów (strona:1229/2229)

Tagliatelle z zielonymi szparagami 107

dosłownie na wyciągnięcie ręki. Sezon na szparagi jest bardzo krótki, więc trzeba korzystać, póki są. Najpopularniejszym sposobem przyrządzenia tych warzyw jest ich ugotowanie i podanie z podsmażoną na maśle bułką tartą. Wiele osób uważa, że takie są najsmaczniejsze. Trudno się z tym nie zgodzić, ale można też spróbować czegoś innego. Dlatego poniżej znajdziecie przepis na makaron tagliatelle z zielonymi szparagami

Danka Pichci
Szybkie i proste ciasto piknikowe z truskawkami i kokosową kruszonką 114

olej a następnie mleko. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dodajemy do masy jajecznej i delikatnie łączymy. Formę o wymiarach 25×36 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto, delikatnie wyrównujemy. Truskawki dzielimy na pół (jeśli są duże można pokroić je na mniejsze części i dodatkowo oprószyć mąką ziemniaczaną aby nie puściły soku w głąb ciasta

Fascynacje Ani
Super proste gaspacho z arbuza 91

małe ząbki czosnku 1/2 czerwonej cebuli Kilka listków mięty 3 łyżki oliwy lub dobrego oleju 3 łyżki octu balsamicznego Szczypta kminu rzymskiego Duża kromka ciemnego chleba lub cała bułka Sól Pieprz Przygotowanie: Umyj wszystkie warzywa. Obierz ogórek, pokrój z grubsza, usuń gniazdo nasienne z papryki, pokrój pomidory, usuń nasionka. Pokrój arbuza, starając się usunąć nasiona. Włóż składniki do kielicha miksera

Niedzielny kucharz
Babeczki wiśniowe 132

odkładamy na 30 minut do lodówki. Z ciasta wycinamy kółka o średnicy trochę większej niż średnica foremki na babeczki. Kółka z ciasta wkładamy do foremek wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą, dociskamy do ścianek. Tak przygotowane ciasto przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, dociskamy dnem drugiej foremki, a potem papier obciążamy kulkami do pieczenia albo fasolką.  Babeczki pieczemy

Bon appetit mon amie
Gaspacho z arbuzem 99

małe ząbki czosnku 1/2 czerwonej cebuli Kilka listków mięty 3 łyżki oliwy lub dobrego oleju 3 łyżki octu balsamicznego Szczypta kminu rzymskiego Duża kromka ciemnego chleba lub cała bułka Sól Pieprz Przygotowanie: Umyj wszystkie warzywa. Obierz ogórek, pokrój z grubsza, usuń gniazdo nasienne z papryki, pokrój pomidory, usuń nasionka. Pokrój arbuza, starając się usunąć nasiona. Włóż składniki do kielicha miksera

Niedzielny kucharz
Kotleciki siekane z pieczarkami, kukurydzą i mozzarellą 118

zarówno na gorąco jak i na zimno świetnie smakują. Zdarzało mi się serwować je na obiad z ziemniaczkami czy frytkami, ale też zdarzało się przygotowywać z nimi świeże bułki na drugie śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotleciki siekane z piersi kurczaka 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość około 12 kotecików Przygotowanie

ProstePesto.pl
Tarta na spodzie chlebowym 94

wykorzystać bułki, bagietki, resztki chleba które zalegają w chlebaku? Najlepiej zrobić z nich tartę, aromatyczną i pyszną. Taka tarta to idealny obiad, czy wczesna kolacja, będzie znakomita. Spróbujcie koniecznie. Tarta z chrupiącym spodem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Burgery z indyka i cukinii z sałatką z kaszy jaglanej 94

Dziś pragnę zaprosić Was na wypróbowanie wspaniałego przepisu na burgery z indyka. Burgery bez bułki, a w towarzystwie pysznej sałatki z kaszy jaglanej z fetą i pomidorami. Przepis na 8 burgerów, czyli ok. 4 porcje (po 2 burgery każda), jedna to ok. 332kcal, B: 26,4g, T: 12,4g, W: 28,2g. Składniki na burgery: – 400g mięsa mielonego z piersi

Be Fit Be Strong
Knedle z truskawkami 108

środka można również wsypać troszkę cukru. Moje truskawki były słodkie więc nie dodawałam. Knedle gotować w lekko osolonej wodzie ok. 8 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z bułką tartą podsmażoną na maśle i posypane cukrem. Można również polać jogurtem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam

Kulinarne przygody
Szybkie ciasto z truskawkami 255

Zobacz jak w 15 minut przygotować pyszne ciasto z truskawkami. Przygotowanie ciasta zaczyna od przyszykowania foremki, wyściełane ja papierem do pieczenia ale można również wysmarować masłem i posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni bez termoobiegu. Truskawki myje, szypułkuję i kroje na mniejsze kawałki, osuszamy na ręczniku papierowym lub sitku. Osuszenie truskawek jest bardzo ważne. Do miski wbijam jajka

Ania gotuje
Domowa nutella #talerzdiabetyka 100

Domowa nutella z dobrym składem? A proszę bardzo! Do jej wykonania potrzebne są tylko 4 składniki i blender. Nutella… smak dzieciństwa. Gęsty czekoladowy krem na bułce śniadaniowej z żółtym serem (tak, trudno to sobie wyobrazić, ale to kiedyś było moje ulubione połączenie). Jakie macie z nią skojarzenia? U mnie zawsze funkcjonowała zamiennie z określeniem “masło orzechowe”, mimo

Dietolog
Ciasto jogurtowe z truskawkami 85

otrząśnij z wody. W misce wymieszaj jogurt z jajkami i cukrem, następnie dodaj olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownice wyłóż papierem lub wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą, wylej masę i powrzucaj truskawki. Pieczemy przez około 50 min. w temp. 150 stopni z termoobiegiem. W razie konieczności pieczemy trochę dłużej, aż patyczek będzie suchy. Smacznego! Autor przepisu: Justyna

Wasze Przepisy
Zapiekanka makaronowa z klopsikami i szparagami 158

szparagów makaron 1 cukinia pęczek szczypiorku 1 szklanka słodkiej śmietanki do sosów około 100 g startej mozzarelli Klopsiki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 3 - 4 łyżki bułki tartej  sól pieprz 1. Makaron gotujemy al'dente. Składniki na klopsiki przekładamy do miski, zagniatamy rękami i formujemy małe kuleczki. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. 2. Szparagi myjemy, odkrawamy

kruche babeczki
Ciasto wełniane z domowym marcepanem 105

białe migdały 70 g cukier puder ok. 3 łyżki śmietana 30 % 50 ml Do smarowania : Konfitura różana lub inny dżem    Tortownica 20 cm, wysmarowana margaryną, spód posypany bułką, boki wyłożone papierem. Marcepan. Migdały sparzyć gorącą wodą i zdjąć łupinki. Białe, gołe migdały blendować z pudrem i śmietanką na prawie gładką masę. Ciasto. Lekko ciepłe mleko wymieszać z drożdżami

Smaczne moje
Szparagi a`la polonaise 109

Szparagi a`la polonaise, czyli szparagi po polsku - podane ze zrumienionym masełkiem i bułką tartą. Najprostszy ze sposobów podania szparagów i dla niektórych najsmaczniejszy. Fasolka szparagowa i kalafior najczęściej podawane są w ten właśnie sposób

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!