Curry z zieloną soczewicą i tofu to świetne, rozgrzewające danie jednogarnkowe. Bogate w proteiny, pełne aromatycznych przypraw, jest idealne na jesienny obiad czy kolację. Indyjska i
smakowitehistorie.comKurczak po Ustrzycku to świetne danie obiadowe, które pokochacie już po pierwszym kęsie. Idealnie sprawdzi się na rodzinne obiadki, czy różnego rodzaju domowe uroczystości, jako danie
Przepiski.plPo skosztowaniu tego smakołyku z pewnością będziecie chcieli podzielić się przepisem ze swoimi znajomymi. Ryż preparowany w czekoladzie jest nieziemsko smaczny, ale także bardzo
Przepiski.plzupa zbyt kaloryczna. Warto więc wzbogacić ją nasionami, feta czy ziołową oliwą. Często gotuję zupę dyniową na kokosowym mleku, aby zwiększyć udział tłuszczu. Wracając do hokkaido to często przyrządzam sałatki z pieczoną dynią. Taka sałatka z dynią jak ta z pszenicą kamut nie tylko pysznie smakuje ale i cieszy oko. Jeśli chodzi o wypieki z dyni to na blogu znajdziecie
codojedzeniaDomowe pasty kanapkowe to świetne smarowidło i idealny dodatek do chleba. Można je przygotować z różnych produktów w przenajróżniejszych kompozycjach smakowych. Na moim blogu
Przepiski.plGalaretkowiec to bardzo prosty i smaczny deser, który świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Można przygotować go na co dzień, do weekendowej kawki lub na poczęstunek
Przepiski.plBlok czekoladowy z oreo zrobił furorę w naszym domu, dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem. Przepis na blok z ciasteczkami oreo jest niesamowicie
Przepiski.pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por 3 piersi z kurczaka 2 pomidory świeże obrane ze skórki, bądź z puszki śmietana gęsta 18% 3 duże łyżki majonezu zioła do sałatek Kamis czosnek (granulowany lub świeży przeciśnięty przez praskę) pierz ziołowy, sól, zioła włoskie 200g sera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Na blaszce ułożyć folię aluminiową, piekarnik nagrzać do 180C. Por pokroić(...)wysypać na folię. Pierś pokroić w paseczki, ułożyć na folii i przykryć pozostałą częścią pora. Doprawić mięso pieprzem ziołowym, solą i ziołami włoskimi. Śmietanę wymieszać z majonezem, ziołami do sałatek i czosnkiem. Polać sosem mięso. Na wierzch nałożyć pomidory. Wstawić do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie posypać danie startym serem, zapiec w piekarniku przez 5-10 minut. Gotowe
Olcia gotuje!zanurzyć ponownie w sosie miodowym, obtoczyć w płatkach. Wstawić do piekarnika na 180C na 20-30 minut. Na koniec można polewać sosem miodowo-ketchup’owym. Podawać z ulubioną sałatką! Na zdjęciu sałatka: LINK Artykuł Piersi z kurczaka w płatkach miodowych pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!Dziś zapraszam na szybkie sushi maki z sałatką z wędzonego łososia i suszonych pomidorów. Składniki (12 kawałków): 200 g. ryżu do sushi 300 g. wody 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 100 g. wędzonego łososia 50 g. pomidorów suszonych z zalewy 1 łyżka majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 płaty nori 5-6 długich(...)górze). Palce zwilż w zimnej wodzie i rozłóż połowę ryżu na nori, zostawiając 2-3 cm. wolne na górze. Około 3 cm. od dolnej części listka ułóż wałeczek z sałatki łososiowej. Na niej poukładaj kilka pasków ogórka oraz 2-3 łodygi szczypiorku. Zwiń sushi od dolnej strony, pomagając sobie matą do sushi. Miejsce wolne od ryżu zwilż delikatnie wodą, dzięki
Delicious PlaceSałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią i fetą Jesienią na talerzu królowa jest tylko jedna! Dynia rządzi niepodzielnie w naszych kuchniach i daje nam mnóstwo kulinarnych możliwości i inspiracji. To pyszne i zdrowe warzywo możemy podawać na wiele sposobów i nigdy się nam nie znudzi. Sałatka z kaszy bulgur z pieczoną dynią i fetą to jedna z tych propozycji
Kulinarne przygody Gatityrazem proponuję Wam kolorową, chrupiącą sałatkę z czerwonej cykorii, fig i koziego twarożku, doprawioną pysznym winegretem z miodem i granatem. Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie: 15 min Porcja dla 4 osób: ● 2 czerwone cykorie ● 8 świeżych fig ● 160 g koziego (lub owczego) twarożku ● 100 g mieszanki sałat (młodych listków) ● 1 owoc granatu ● 1 ząbek czosnku
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska