bułki - 33426 przepisów (strona:1222/2229)

Kruche ciasto ze śliwkami 182

część skubiemy pacami na małe kawałki, które rozkładamy na foremce wyłożonej papierem do pieczenia.(między kawałkami mogą być małe dziurki) Tak przygotowany spód ciasta posypujemy suchą kaszą manna lub bułką tartą aby wchłaniała nadmiar soku ze śliwek. Na cieście układamy połówki śliwek. Śliwki przykrywamy kawałkami pozostałego ciasta oraz posypujemy kruszonką. (kruszonka: W misce łączymy mąkę, cukier i masło , rozcieramy między

Bon appetit mon amie
Gdzie i co zjeść na Krecie? Kuchnia kreteńska - 20 tradycyjnych dań prosto z Krety 126

Gdzie zjeść w Rethymno?  To Sefteri - ukryta w jednej z uliczek restauracja z domowym, pysznym jedzeniem. Boski hamburger (pamiętajcie, że burgery w Grecji to samo mięso bez bułki, zawsze o to dopytajcie), przewspaniałe sardynki w obłędnym sosie. Cudowna atmosfera i bardzo dobre ceny. Bakery since 1958 - lokalna piekarnia z przepysznymi wypiekami, obłędną bougatsą i małymi, śmiesznymi dziełami sztuki

Czarnawisienka
Kotlety drobiowe w cieście ziołowym 277

mamy w domu np tylko pierś z kurczaka i nic więcej…. Co więc zrobić, aby bez konieczności wychodzenia na zakupy nie wyszły z tego tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej? Wystarczy mała zmiana, a już wychodzi „coś nowego”. Spróbujcie piersi kurczaka/indyka w cieście ziołowym. Palce lizać! 2 piersi z kurczaka 2 jajka 4-5 łyżek mąki ziemniaczanej

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka z chleba tostowego 106

dodatkami. Może to być zapiekanka z pieczarkami, zapiekanka z mięsem mielonym, zapiekanka z kiełbasą lub moja dzisiejsza propozycja zapiekanka z kurczakiem. Mięso z rosołu co zrobić? Zapiekanka gyros z bułki czy chleba będzie idealnym sposobem na wykorzystanie gotowanego mięsa. Zapiekanka z chleba ( zwykłego) czy zapiekanka z chleba tostowego obie robi się tak samo.   Zapraszam na przepis

Dieta moja pasja
Bułeczki twarogowe 83

Przepis na pyszne bułeczki twarogowe. Idealne na śniadanie, jako bułka do hamburgera, czy dodatek do sałatki. Składniki kostka twarogu 250 g 8 łyżek płatków owsianych 7 łyżek mąki owsianej 2 jajka słonecznik dynia sezam czarnuszka zioła prowansalskie papryka słodka siemię lniane Przygotowanie Wszystko wymieszać i uformować bułeczki. Posypać po wierzchu dodatkowo sezamem i czarnuszką. Piec 30 minut w 180 stopniach

Wasze Przepisy
Wytrawne paluchy serowe 121

potem posmarować masłem i posypać sezamem lub solą, lub ziołami. W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Piec ok. 20 minut. ----- Podobne: precle bawarskie pogacze ziemniaczane bułki czosnkowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Pyszne pasty na kanapki – 10 sprawdzonych przepisów 644

się już tradycyjne kanapki z szynką i serem? Koniecznie wypróbujcie pyszne pasty do kanapek! Domowe pasty kanapkowe są bardzo proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Posmarowana taką pastą bułka czy świeży chlebek to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Poniżej mamy dla Was zbiór naszych ulubionych i sprawdzonych past i smarowideł, które urozmaicą Wasze kanapki. Dobrze smakują również z pokrojonymi w słupki

BabskiePorady.pl - Przepisy
Sałatka Cezar z kurczakiem 108

robić na średniej mocy palnika, dzięki temu będziesz mieć większą kontrolę nad tym, aby grzanki się nie przypaliły. Grzanki możesz także przygotować w piekarniku. Wystarczy, że obtoczone kawałeczki bułki ułożysz na wyłożonej papierem blasze i wstawisz do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na ok. 15 minut. Pamiętaj tylko, aby grzanki obrócić, wówczas ładnie przyrumienią się z obu stron. Sałatka

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto Smerfuś 95

miksuję żółtka z proszkiem do pieczenia. Ubite na kogel-mogel żółtka dodaję do białka i łączę mikserem. Następnie przesiewam mąkę mieszając łyżką. Wylewam na dużą blachę posmarowaną margaryną, obsypaną bułką tartą i piekę 30 minut w 180 stopniach. Po ostygnieciu dzielę na dwa. Zeskrobuję przypieczony wierzch. Nasączam placki. Pianka: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 3 galaretki niebieskie 1 galaretkę rozpuszczam

Wasze Przepisy
Makaron w sosie dyniowo-serowym 112

masz pomysłów na przepisy z dynią, a wyjątkowo dużo masz jej w tym roku? Mówisz masz! TUTAJ <- znajdziesz wszystkie, które opublikowałam na blogu. Szczególnie polecam Ci przepis na bułki dyniowe  oraz babkę dyniowo-kakaową. Składniki na 3-4 porcje: 250-300 g makaronu 7 łyżek puree z dyni 1/2 cebuli 3 łyżki śmietany kremówki 70 g twardego sera

Czarnawisienka
Polędwica z dorsza w sosie szpinakowym 102

sosem szpinakowym. Zdecydowanie jemy za mało ryb. Większość potraw rybnych jakie przygotowujemy w domu to ryba smażona na głębokim tłuszczu w panierce z mąki, albo z mąki, jajka i bułki tartej. Bywając w krajach śródziemnomorskich nauczyłem się, że ryba to nie tylko panierka, ale można delikatne mięso z dorsza przygotować w zupełnie inny sposób… Gdzie jemy najwięcej ryb? Polacy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki z gotowanych ziemniaków 278

należy za pomocą nawilżonych olejem dłoni formować kulki o wielkości orzecha i układać je na blacie podsypanym mąką. Aby nie kleiły się do rąk, możesz obtoczyć placuszki w bułce tartej. Następnie spłaszczamy je i umieszczamy na rozgrzanym tłuszczu. Placki smażymy na rozgrzanym ogniu, w przeciwnym razie nasiąkną tłuszczem. Możesz także dodać do farszu 100g twarogu (białego sera) – będą smakowały

Ania gotuje
Dorsz ze szpinakiem 94

pieczenia. Sprawdza się też jako składnik zupy rybnej. Polecam moją najlepszą zupę rybną z batatami . Sposoby smażenia ryby, kilka wskazówek Ryba smażona. Jak usmażyć rybę , Ryba w panierce z bułki i sera , Ryba w cieście naleśnikowym , Ryba smażona z patelni , Ryba w cieście piwnym , Flądra smażona z patelni , Szczupak smażony sauté , Śledzie smażone Składniki, Dorsz ze szpinakiem, porcja

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto milky way 124

minimalnej mocy. Dodaj przygotowaną mieszankę mąk z kakaem i proszkiem do pieczenia. Zamieszaj dokładnie, krótko, tylko do połączenia składników. Tortownicę wysmaruj masłem lub olejem i obsyp od środka bułką tartą. Możesz też formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie papier ponownie wysmaruj olejem, ciasto przelej do formy, wyrównaj. Ciasto piecz około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Zasmakuj Kuchni
Placki z dyni z cheddarem 98

mięciutkie i delikatne. Cheddar przepysznie podkręca ich smak. Można je podawać z kleksem śmietany czy jogurtu, z sosem grzybowym czy pomidorowym, a nawet potraktować jak kotlet i włożyć do bułki burgerowej! :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP

Delicious Place