bułki - 33426 przepisów (strona:1217/2229)

Ciasto ze świeżą żurawiną. 130

Pamiętajmy by cały czas miksować zawartość miski. Na koniec powoli wsypujemy mąkę. Gdy ciasto jest już gotowe wsypujemy żurawinę i mieszamy delikatnie. Formę do babki smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą. Za pomocą łyżki umieszczamy ciasto w formie. Na koniec kilka razy uderzyć o blat formą by ciasto dobrze osiadło w foremce. Piekarnik nastawiamy na 160°C i pieczemy ciasto

Zdrowy Styl Joanny
Pączki z jabłkami 111

wchłaniają mniej tłuszczu i są lżejsze Jeżeli ograniczasz do minimum tłuszcz w diecie pączki możesz również upiec (ok. 30 minut w 180 stopniach). Nie będą to już pączki, a bułki z jabłkami jednak nadal będą pyszne! Składniki na ok. 25-30 pączków: 500 g przesianej mąki pszennej 250 ml (1 szkl.) letniego mleka 5 żółtek 100 g cukru

Czarnawisienka
MAKARON LINGUINE Z SOSEM POMIDOROWYM – najlepszy przepis na sos pomidorowy! 96

kawałek masła. Mieszamy uważać, by nie porwać, ale by dokładnie obtoczyć makaron w sosie. Podajemy natychmiast! Świetnym dodatkiem oczywiście do makaronu będzie dobrej jakości ser. Ja lubię jeszcze przesmażoną bułkę tartą. Gorąco polecam! The post MAKARON LINGUINE Z SOSEM POMIDOROWYM – najlepszy przepis na sos pomidorowy! first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
PYSZNY SEROMAKOWIEC + FILMIK 98

szklanka cukru 1/2 szklanka rodzynek 2 łyżki skórki pomarańczowej garść siekanych orzechów 2 łyżki kwaśnego dżemu 2 łyżki miodu 50 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki bułki tartej CIASTO : 150 g masła  1/2 szklanka cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki tortowej( szklanka 130 g )  SER :  1 kg sera wiaderkowego

Kulinarne Fantazje Marioli
EXPRESOWY PIERNIK Z JABŁKAMI + FILMIK 93

pianę.  Jabłka obieramy i kroimy na kawałki, dodajemy do ciasta, mieszamy aż połączą się z ciastem.  Formę keksową o dowolnym rozmiarze ( tylko mniejszą ) smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy do niej ciasto. Piernik pieczemy 40 minut, temperatura 175 % C, funkcja termoobieg.  Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem, smacznego.  Piernik jest smaczny i wilgotny przez kilka

Kulinarne Fantazje Marioli
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO W SOSIE PIECZENIOWYM 146

ziele angielskie liść laurowy musztarda olej lub smalec do smażenia mąka do obtoczenia roladek i zaciągnięcia sosu  Wykonanie: Zmielone mięso połączyć w misce z jajkiem,  2 łyżkami bułki tartej, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Masę dokładnie wyrobić. Nakładać na dłoń 2 łyżki masy, spłaszczyć, posmarować musztardą i nałożyć plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego i trochę

Walijskie Pichcenie
ZUPA MARCHEWKOWA Z MLEKIEM KOKOSOWYM (PRZEPYSZNA + WERSJA WEGAŃSKA) 134

Ważne, żeby posypać ją czymś chrupiącym, np. orzechami lub pestkami albo mini grzankami. Można ją też podać po prostu z podpieczoną lub świeżą bagietką, bułką czy nawet chlebem.  Zapewniam Was, że zupa jest cudowna w smaku i bardzo sycąca, i  - nawet mój mięsożerny Brat po zjedzeniu jednej porcji powiedział, że się naprawdę najadł. Po kilku godzinach oczywiście oboje

Słodko-Słony Świat Ilony
Babka piernikowa. 289

razem zmiksować,  żeby składniki się połączyły. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do ciasta i wymieszać łyżką.  Foremkę na babkę nasmarować masłem i posypać bułką tartą. Przełożyć do niej ciasto.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 55-60 minut.  Po wystudzeniu udekorować babkę polewą.  Śmietankę podgrzać. Dodać połamaną na kawałki

Agusiowe smakołyki
Chleb żytni na zakwasie 81

już mam przemielone). Taki chleb po prostu trzeba lubić. Na szczęście coraz więcej ludzi go jada. U mnie na śniadaniach nikt nie marudzi, że nie dostaje puszystych, chrupiących pszennych bułek. To cieszy. Nawet bardzo. Nie pamiętam już kiedy ostatnio zaserwowałam takie pieczywo na poimprezowych śniadaniach. Zabijcie mnie, nie pamiętam. Dodatki? Ja dodaję różne, zależy co zalega mi akurat w szafkach

Kardamonovy