bułki - 33926 przepisów (strona:1211/2262)

Pyszne włoskie ciasto z 12 łyżek 78

okres czasu ubijać mikserem, ale na najwyższych obrotach. Na koniec wystarczy przesiać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Całość wymieszać delikatnie łyżką. Formę do pieczenia posmarować masłem i posypać bułką tartą po całej powierzchni albo wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wlać przygotowane wcześniej ciasto. Całość wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika. Piec w 180 stopniach z funkcją góra-dół bez termoobiegu

Fascynacje Ani
Babka czekoladowa 80

budyniowym, kakao i proszkiem do pieczenia. Suche składniki przełóż do masy jajecznej, wlej śmietankę i całość wymieszaj do połączenia za pomocą drewnianej łyżki. 3. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Przełóż ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz 50 minut, funkcja grzania góra-dół. 4. Składniki na polewę rozpuść w kąpieli wodnej (w razie potrzeby dodaj

Przepiski.pl
Chleb na maślance 180

pieczywo razowe to znajdziesz również przepis na chleb żytni. Bardzo dużo osób poszukuje przepisów na pyszne bułeczki śniadaniowe. Można je przygotować szybko i bardzo prosto korzystając z przepisu na bułki drożdżowe pszenne. Chleb na maślance składniki Ciekawy smak chleba na maślance uzyskacie również mieszając mąkę pszenną z mąką żytnią. Najlepiej jest dać 400g mąki pszennej i 400g mąki żytniej. Chleb

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń rzymska 80

najlepszy czas na ugotowanie jajek. Zobacz jak ugotować jajka na twardo żeby się dobrze obierały. Jajka po ugotowaniu studzimy i obieramy. Jednorazową foremkę smarujemy od środka smalcem i obsypujemy bułką tartą. Przygotowane mięso wkładamy do foremki i wyrównujemy. Jeśli zdecydowaliście się na pieczeń rzymską faszerowaną jajkami to na dno formy wyłóż 1/3 mięsa, następnie układamy jajka jedno z drugim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab w sosie cebulowym 99

Wiele osób uważa, że schab najlepiej smakuje przygotowany w tradycyjny sposób, czyli panierowany z jajkiem w bułce i smażony na patelni. Do tego grona zalicza się też mój mąż, który twierdzi że tradycyjny schaboszczak jest najlepszy, a jak dodatkowo jest z kością to „niebo w gębie”. Ja też nie pogardzę takim kotletem, ale dość często przyrządzam schab

Danka Pichci
Chińskie bao buns z krewetkami 85

części. Najpierw zważyłam całe ciasto i podzieliłam. Z każdej kulki ciasta wałkuję kształt owalu 8x12 cm. Smaruję olejem z jednej strony i składam na pół. Każdą złożoną bułkę układam na kawałku papieru do pieczenia. Łatwiej potem przełożyć do garnka. Układam sobie bułeczki na blaszce do wyrośnięcia na 30 minut. W tym czasie szykuję garnek szeroki, do którego wlewam wodę. Układam

wesoła kuchnia
Zupa grochowa 77

wieprzowych, a ugotowany groch przetrzeć przez perlonowe sito.  Grochówka z boczkiem i kiełbasą to doskonała propozycja na obiad. Podajemy ją z ulubionymi dodatkami, takimi jak np. chleb lub bułka. Potrawa ta jest również świetnym wyborem na większe przyjęcia, gdyż łatwo ją można przygotować w większej ilości i podawać w garnkach. Grochówka Grochówka z boczkiem i kiełbasą to klasyczna polska

Moja Książka Kucharska
Babka budyniowa 87

szczyptę soli. Zmiksować, aby nie było grudek. W rondelku roztopić masło, lekko przestudzić (może być ciepłe) i wlać do ciasta. Zmiksować. Foremkę do babki wysmarować masłem, delikatnie obsypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Babka migdałowa

Oryginalny smak
Bułki do kebaba, prosty przepis 412

Domowe bułki do kebabów są najlepsze. Pracy przy nich nie ma za wiele, do tego wychodzą taniej niż jakbyśmy chcieli kupić w sklepie- do tego w smaku bez porównania.... Polecam jak raz zrobicie nie będziecie już kupować i będziecie mogli przygotować pyszny domowy kebab u siebie w kuchni. Polecam ... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
ciasto zebra łatwe i efektowne 72

jednej dodajemy kakao a do drugiej 2 łyżki mąki i mieszamy szpatułką. Foremkę (tortownicę o średnicy ok. 25 cm) wykładamy papierem do pieczenia samo dno, boki natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Ciasto wykładamy naprzemiennie, ciasto ciemne i ciasto jasne po 2-3 łyżki nakładamy na środku foremki. Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia
Mielone i BBQ sos 101

zamrozić. U nas ten sos nie stoi w lodówce zbyt długo, ponieważ bardzo lubimy sosy do obiadu. Mielone kotlety z sosem są bardzo smaczne. Ja nie lubię dodawać tartej bułki do farszu. Zamiast tego, wolę dodać dużo cebuli i śmietany. Dzięki temu kotlety są bardzo puszyste. Oczywiście, trzeba uważać, aby nie przesmażyć kotletów, ale odpowiednie przygotowanie farszu jest kluczowe

codojedzenia
Stripsy z kurczaka w miso 83

papryką. Wrzuć do tak przygotowanej tempury kawałki kurczaka i obtocz każdy dokładnie. Pozostaw mięso w tempurze miso przez 1 godzinę. Kawałki mięsa wyciągaj z tempury miso i obtaczaj w bułce panko. Smaż stripsy na głębokim oleju w temperaturze 170-180°C z każdej strony do zrumienienia, a następnie wykładaj na ręczniki papierowe dla odcieknięcia nadmiaru oleju. Podawaj do obiadu

Delicious Place
Czarna babka Wielkanocna 269

wody Polewa: 100 g czekolady deserowej 60 ml śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: garść migdałów do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Formę na babkę natłuszczamy masłem lub olejem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy do niego formę, by się nagrzała. Do miski przekładamy wszystkie składniki, prócz wrzącej wody. Składniki miksujemy na małych obrotach, do uzyskania jednolitej

Przepiski.pl
KETO CHLEB BAMBUSOWY (LCHF, bez glutenu) 119

kolejna propozycja na pieczywo niskowęglowodanowe i bezglutenowe przygotowywane ze składników, które można bezpiecznie poddawać obróbce cieplnej. Bazę stanowił oczywiście przepis na bardzo znane i lubiane przez moich Czytelników bułki bambusowe , który lekko zmodyfikowałam. Ponadto z uwagi na wielkość bochenka należy zmniejszyć temperaturę i wydłużyć czas pieczenia, żeby za bardzo nie spiekł się na zewnątrz a jednocześnie dobrze upiekł w środku

Ola la LCHF
Babka dwukolorowa 431

cukrem i cukrem waniliowym. Wmieszać pozostałe składniki (oprócz kakao). Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Natłuść tortownicę lub formę na babkę. Posypać bułką tartą lub kaszą manną. Na środek formy nakładać na przemian po 2 łyżki masy ciemniej i masy białej. Piec około 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po koniec

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania