Delicja orzechowo truskawkowa 93Białka ubić na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając powoli dodawać cukier i cukier waniliowy. Mąkę, cynamon i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Orzechy zmielić i wymieszać z bułką tartą. Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę i masę orzechową. Mieszać delikatnie. Na koniec dodać olej i wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. Nagrzać piekarnik do 160C i piec
Kuchnia Pokoleń
Klopsy z wędzonej makreli 106obrać i drobno pokroić, dodać do masy ziemniaczano rybnej. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i formować klopsy. Tak przygotowane klopsiki obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć klopsy na patelni na złoty kolor z dwóch stron. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego
Kuchnia Pokoleń
Przepis na cukinię zapiekaną z serem 107Zapiekanka z cukinii i żółtego sera Uwielbiam zapiekanki na obiad. Oczywiście nie chodzi mi o takie zapiekanki z bagietce czy innej długiej bułce tylko takie jak właśnie zrobiła Agnieszka i przy okazji nagraliśmy przepis... 👉Jak zrobić zapiekana cukinię z żółtym serem❓ Ten przepis to pomysł na zapiekankę na obiad lub kolacje, można go zrealizować
Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Makowiec Z Kratką 129mniejszą do zamrażalki na około 30-40 minut. 2. Po tym czasie większą część ciasta wałkujemy i wylepiamy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Następnie smarujemy białkiem i obsypujemy kasza manna ( niedużą ilością) Wykładamy masę makową, a na wierzch układamy kratkę z pozostałej części ciasta. Ciasto pieczemy w 180 stop przez 60 minut
Gotowanie...to proste !
Piernik 108oleju rzepakowego. Całość dokładnie, lecz krótko mieszam rózgą kuchenną, tylko do połączenia. Formę keksową smaruję masłem lub olejem, wykładam papierem do pieczenia. Porada. Możesz wysmarować formę tłuszczem i wysypać bułką tartą. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto piernikowe wylewam do formy, delikatnie wyrównuję. Formę keksową wkładam do nagrzanego piekarnika na środkową półkę
Zasmakuj Kuchni
Babka piernikowa. 116wsypać wszystkie składniki sypkie. Wymieszać. Następnie wbić jajka, dodać miód, olej i mleko. Zmiksować do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać, aż czekolada się rozpuści
Agusiowe smakołyki
Zdrowa sałatka z kwasami omega 173mandarynki 200g ulubionych śledzi np po kaszubsku 3 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno BOFLAX® do Diety dr Budwig 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka grzanek z ulubionej bułki Jak zrobić sałatkę: Mix sałat dokładnie myjemy i osuszamy, wykładamy na półmisek. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, kroimy w kawałki, układamy na sałacie – skrapiamy sokiem z cytryny. Mandarynki obieramy, dzielimy
Dorota Smakuje
Babka makowa 109całość zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać tłuszcz i ponownie zmiksować. Na koniec dodać tarte jabłko , wymieszać łyżką. Foremkę do pieczenia wysmarować olejem i oprószyć kaszą manną lub bułką tartą. Przełożyć ciasto makowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy jedną godzinę. Po wystudzeniu babkę polewamy czekoladą. Polewa czekoladowa 100 g czekolady mlecznej 4-5 łyżek
Andzia Pichci
Strucla makowa 106dzielimy na pół. Każdą z części rozwałkowujemy na kształt prostokątu i na nim rozsmarowujemy połowę masy makowej. Ciasto zwijmy w roladę i przekładamy do wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą keksówek. Pieczemy w 180 C przez około 20-25 minut
Zainspirowana w kuchni
KROKIETY BAMBUSOWE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez glutenu) 134Oceń ten przepis Krokiety bambusowe z kapustą i grzybami to doskonały niskowęglowodanowy i bezglutenowy zamiennik tradycyjnych krokietów pszennych panierowanych w bułce tartej. Do ich przygotowania używam naleśników bambusowych . Smakują wyśmienicie zarówno z barszczem na zakwasie z buraka, jak i bez żadnych dodatków. Jest to jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej, często spotykana na wigilijnym stole. Sprawdzą się doskonale
Ola la LCHF
Koktajl z dynią piżmową 143ananasem (może być również świeży) i brzoskwinią… Oj to połączenie smaków jest REWELACYJNE. Lubisz dynię? Sprawdź koniecznie pozostałe przepisy z dynią w roli głównej. Ostatnio moje ulubione to bułki dyniowe oraz cynamonki dyniowe . Mógłbym jeść je na okrągło. Teraz jednak czas na koktajl z dynią , tak więc zapraszam do kuchni i wspólnego blendowania. Artykuł Koktajl z dynią piżmową pochodzi
Blendman
Bruschetta z pieczoną papryką i burratą 122się ser oraz pieczona papryka… Do tego odrobina świeżego rozmarynu dla podkręcenia smaku i jestem w niebie Smak tkwi w prostocie! Składniki: 4 kromki ulubionego chleba (lub ciabatta, bułka paryska) 2 papryki czerwone 1 burrata 1 duży ząbek czosnku gałązka świeżego rozmarynu oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i natrzeć olejem. Ułożyć
Oryginalny smak
Pampuchy 117Pampuchy czyli drożdżowe bułeczki na parze. Są one znane również pod nazwami buchty, parowce, a także parowańce. Są szybkie, proste do przygotowania. Parowańce przygotowywane są na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grzanki 123szczelnie zamykanego pojemnika i przechowywać przez około 2 tygodnie. Grzanki z pieczywa Warto wiedzieć robiąc grzanki. Grzanki przygotować można z niemalże każdego rodzaju pieczywa. Może to być chleb, bułki, bagietka, chałka, a także pieczywo bezglutenowe. Zarówno świeże jak i czerstwe pieczywo idealnie sprawdzi się jako podstawa grzanek. Grzanki są świetnym sposobem na wykorzystanie czerstwego pieczywa właśnie. Z czym serwować grzanki
MeCooks
Ciasto jogurtowe z mleczną czekoladą 121SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę. Wrzucamy pokrojoną czekoladę. Przekładamy do formy na babkę wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Sprawdzamy patyczkiem. W razie konieczności pieczemy trochę dłużej, aż wyjęty patyczek będzie suchy. The post Ciasto jogurtowe
Ostra na Słodko