bułki - 33426 przepisów (strona:1218/2229)

Przepis na ciasto czekoladowe - puszyste i wilgotne 90

ocet i ksylitol. Do mokrych składników wsypujemy suche i szybko mieszamy tylko do połączenia się składników.     Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą. Ja upiekłam w tortownicy w formie babki (w środku z dziurką) o średnicy 22cm.    Piekarnik nagrzewany na 180 stopni i pieczemy 45 minut lub do tak zwanego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Biszkopt z kremem czekoladowym. 96

kakao.   Zmiksować na najniższych obrotach miksera tylko do połączenia składników,  lub wymieszać łyżką.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki nasmarować masłem  i posypać bułką tartą.  Do tak przygotowanej tortownicy, przełożyć ciasto.  Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni, 25-30 minut.  Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika

Agusiowe smakołyki
Rijstevlaai- holenderskie ciasto ryżowe 96

jajek nie brakuje, to w niemieckich jest to jedno jajko, lub wcale.  I trochę mi tych jajek brakuje, bo takie niemieckie drożdżowe jest blade i smakuje jak kupowana bułka. Nadrabia za to bogatym nadzieniem. A to ćwiartkami śliwek ułożonymi w rozetkę. A to gęstym słodkim budyniem lub błyszczącymi jabłkami w glazurze. Lub wiśniami z kruszonką.   W dzisiejszej drożdżówce

dolcevitainmykitchen
Czekoladowa szarlotka z orzechami włoskimi 117

śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 kg jabłek (najlepiej kwaśnych: szara reneta, antonówka) 2 niepełne łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru z wanilią 2 łyżki kaszy mannej (ewentualnie bułki tartej) ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich (ewentualnie rodzynek) Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone na małe części masło, śmietanę i żółtka. Zagniatamy hakiem miksera

Poezja smaku
Szybki piernik z powidłami 109

śliwkowych Polewa: 1/3 szklanki śmietanki 30% 100g gorzkiej czekolady 1 łyżka kawy zbożowej Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175*C. Blaszkę jak do keksa posmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą, mąką lub otrębami. 2. W garnku i szerokim dnie rozpuścić masło i cukier. Dodać miód, powidła, cynamon, przyprawę do piernika i kakao i podgrzewać jeszcze chwilkę mieszając. 3. Zdjąć

Kuchnia domowa Ani
Piernik z wkładką – kuchnia podkarpacka 100

dodatkami. Na utarte ciasto wykładamy pianę z białek oraz pozostałą mąkę z dodatkami i delikatnie mieszamy. Przekładamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut. Przygotowanie ciasta na wkładkę: Jabłka obieramy, kroimy w grubą kostkę i przesypujemy 1/4 szklanki cukru. Odstawiamy na godzinę. Orzechy siekamy

Trzeci talerz
Rolada z musem jabłkowym 130

sezonowe ciasta np. drożdżówki z serem i jagodami . Przeważnie drożdżówki piekę z ciasta „Crazy Dough for Everything”, ono często króluje w naszej kuchni, polecam np. rogale z makiem , czy bułki . To drożdżowe ciasto jest bardzo proste do wyrabiania, a formowanie rolady z musem jabłkowym to nic trudnego, wałkujemy smarujemy musem, zwijamy, pieczemy, potem kroimy w plastry, na końcu jemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kopytka z serem 109

przepis gotowane ziemniaki 0,5 kg twaróg półtłusty 200 g jajko 1 sztuka mąka pszenna 0,5 szklanki mąka ziemniaczana 2 łyżki plus do podsypania Oraz masło 2 łyżki bułka tarta         Kopytka z serem i ziemniakami jak zrobić   Najlepsze ziemniaki na kopytka to te mączne, mniej zabierają mąki i nie wychodzą

Dieta moja pasja
Chrupiący kalafior 104

Kalafiora można przygotować na różne sposoby. Kalafior to nie tylko, taki gotowany w wodzie, podany z masłem i bułką tartą. Z tego przepisu dowiecie się jak przygotować chrupiącego z zewnątrz i miękkiego w środku kalafiora. Tak przygotowany kalafior może być świetnym dodatkiem do obiadu, ale również stanowić samodzielne danie. Wybierzcie w miarę małego kalafiora, będzie Wam znacznie łatwiej go pokroić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!