mielonego mięsa z indyka 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej + do panierowania świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka ugotowana … Czytaj dalej Cygara z mielonego z fasolką
czarrna od kuchniziemniaków – składniki: 500 g bobu 300-350 g ziemniaków 3 ząbki czosnku natka pietruszki 2 dymki razem ze szczypiorkiem 1 jajko 1 łyżeczka kurkumy 1 pikantna papryczka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka soku z cytryny Kotlety z bobu i ziemniaków – wykonanie: Bób i ziemniaki gotujemy do miękkości. Możemy nawet w jednym garnku. Ja młodych ziemniaków nawet nie obieram, tylko
Marder&Marder Manufacturenapisać doktorat, ale… napisałem książkę „ Hummusy i Pasty „ … Zawsze coś! Jestem zdania, że domowe pasty zawsze smakują najlepiej i oczywiście są najzdrowsze. Ich przygotowanie to bułka z masłem , a przykładem niech będzie dzisiejsza pasta z białej fasoli . Pasta z białej fasoli i pieczonej papryki Jaka jest dzisiejsza pasta? Przede wszystkim mocno paprykowa! Znajdziesz tutaj paprykę pieczoną
Blendmanmąkę z mąką migdałową, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i wymieszaj szpatułką do połączenia. Foremkę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką. Brzoskwinie pokroić na ósemki i wcisnąć w ciasto tworząc wianek. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 minut na złoty kolor. Upieczone ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem
codojedzeniatwaróg. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierać tylko do połączenia składników. Upiec w foremce z kominkiem, o średnicy 24 cm, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Temperatura pieczenia wynosi 175 stopni, czas 60 - 70 minut. Upieczoną babkę oblać dowolną polewą lub obsypać cukrem pudrem
Praktyczna plśniadanie czy klusek lub mięs na obiad. Kurki są też bardzo wdzięcznymi grzybami do marynowania . Możecie je też po prostu podsmażyć na maśle z cebulką i zjeść z chrupiącą bułką. Pycha! Jednak jest jeden, podstawowy przepis na te grzyby, który powinien znać każdy – mowa oczywiście o przepisie na sos kurkowy . Taki klasyczny, aksamitny, mocno, ale to mocno grzybowy
Na-talerzu.plcukier rozetrzyj palcami, możesz dodać troszkę mąki, jeśli pod koniec wyrabiania kruszonka nie będzie wystarczająco sucha. Ciasto, które wyrosło w tzn. międzyczasie odgazuj. Blaszkę wysmaruj tłuszczem i posyp lekko bułką tartą lub mąką. Wyłóż połowę ciasta i rozprowadź je równomiernie w blaszce. Wysyp 2/3 jagód. Przykryj je pozostałym ciastem. Ciasto posyp pozostałymi jagodami, a na całość rozsyp kruszonkę. Wstaw
Eat me! Fit me!obiady z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Dlatego w okresie letnim często w mojej kuchni wykorzystuję młodą kapustę, młode ziemniaki, a także fasolkę szparagową. Tą ostatnią podaje zwykle ugotowaną w towarzystwie bułki tartej podsmażonej na maśle jako dodatek do obiadu. Jednak ostatnio coraz częściej przygotowuję z niej gotowe, samodzielne dania. Fasolka szparagowa z mięsem mielonym właśnie jest potrawą tego typu. Jest
Danka Pichcijajka, cukier, cukier wanilinowy i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy jajecznej dodać twaróg, śmietankowy (nie trzeba mielić) , jogurt gęsty, budyń waniliowy, tartą bułkę i mikserem tylko połączyć składniki, bez długiego ucierania. Następnie dodać truskawki z syropu i podczas miksowania rozdrobnią się w masie serowej. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie
W Mojej Kuchni Lubięgóra/dół około 45 minut, ciasto w foremkach wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - pyszne ciasto drożdżowe na oleju z truskawkami , wyrabiane dużą łyżką, jest delikatne, puszyste jak bułka maślana..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępółrocznym próbowaniu różnych różności ma już swoich faworytów. Z pewnością sprawdzają się u nas śniadania na słodko, w szczególności placuszki, naleśniki lub gofry, a także chlebek lub bułka. Chętnie zje również omleta lub jajecznicę. Dlatego staram się żeby któraś z tych propozycji zawsze znalazła się na Jej śniadaniowym talerzyku, prócz tego oczywiście jeszcze inne pyszności bardziej lub mniej znane
ProstePesto.pljakości mięsem – delikatną, chudą cielęciną, którą następnie rozbija się młotkiem. Mięso doprawia się jedynie odrobiną soli i pieprzu, a następnie panieruje w mące, rozbitym i rozmieszanym jajku i bułce tartej. Najważniejszą częścią przygotowania potrawy jest smażenie – kotlety smaży się na dużej ilości mocno rozgrzanego smalcu, a w trakcie smażenia dodaje odrobinę masła klarowanego, dzięki czemu panierka zyskuje piękny
Kuchennyviral.pldodajemy po 1 żółtku. 2. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą serową, następnie dodajemy kaszę mannę. 3. Masę przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy 26 cm . Pieczemy godzinę w 180 st. Upieczony sernik studzimy. 4. Agar stosuje się w proporcji: na 1 litr wody 10 g produktu, tak więc połowę tego, czego
Marcepanowa kuchniaśmietanki kremówki 30% Wierzch: – 0,5 szklanki mleka w temperaturze pokojowej – 1 łyżeczka żelatyny – 2 łyżki zimnej wody. Wykonanie: 1. Sucharki miksujemy w robocie na konsystencję bułki tartej. 2. Do zmielonych sucharów dodajemy krem czekoladowy, następnie dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki – używamy foremki
Marcepanowa kuchnia