bułki - 33426 przepisów (strona:1232/2229)

Ziemniaczane kuleczki z tuńczykiem 87

sól i pieprz – skórka z 1 cytryny Sos pomidorowy – 1 cebula – 200 g passaty pomidorowej – sól i tabasco Panierka – 2 jajka -150 g bułki tartej Przygotowanie: Przygotowujemy pulpety. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Siekamy tymianek który dodajemy do ziemniaków a następnie żółtka, rozdrobniony tuńczyk oraz skórkę z cytryny. Wszystko doprawiamy

I LOVE LIFE
Sałatka śledziowa 64

śniadań, kolacji. Także jako pyszna przystawka na świątecznym stole. Jest bardzo smaczna i prosta. Do sałatki śledziowej polecam Ci mój sprawdzony przepis na puszyste i domowe bułeczki z oliwkami. Bułki z oliwkami Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Co do barszczu czerwonego 93

zajadano się moimi pasztecikami z ciasta drożdżowego. Można też do barszczu przygotować bardzo postną, prostą i tanią wersję przekąski, krokiety ziemniaczane, przygotowywane z ziemniaków, obtoczone w jajku i w bułce tartej, smażone na rozgrzanym oleju. Można też podać zwykłe puree z ziemniaków, to prostszy w przygotowaniu dodatek, który nie jest kosztowny i nie wymaga dużo pracy. Jako ciekawostkę napiszę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z migdałami 76

łopatki wieprzowej 1 marchewka (z rosołu) 1 korzeń pietruszki (z rosołu) mały kawałek selera (z rosołu) 3 czubate łyżki otrębów żytnich (zamiennie można dać kaszę manną lub bułkę tartą) duża garść całych migdałów duża garść migdałów w płatkach (możecie dać też po prostu dwie garści całych migdałów) 2 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki rosołu 2 liście

Kardamonovy
BABKA Z MAKIEM 84

kandyzowana skórka pomarańczowa  Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szpatułka miarka foremka na babkę  24cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Przygotowanie: Foremkę smarujemy tłuszczem i osypujemy grysikiem lub bułką tartą. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C 2. Ciasto. Żółtka ubijamy z cukrem, aż zrobią się jasne i puszyste. Wlewamy roztopione i ostudzone masło, oraz ekstrakt migdałowy. Ciągle miksując dodajemy przesianą

RITA food channel
Proste ciasto dyniowe z jabłkami 75

temperatury 180 stopni, grzałka góra - dół. 4. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Jeśli używasz tortownicy, to boki posmaruj cieniutko masłem i obsyp mąką krupczatką lub tartą bułką, a papierem wyłóż tylko dno formy. 5. W jednej misce dokładnie wymieszaj ze sobą suche składniki (mąkę, sól, cynamon, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i sodę). 6. W drugiej misce

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania