bułki - 33426 przepisów (strona:1233/2229)

Pierogi leniwe z twarogu 103

mąki. Gotowane powinny być w lekko osolonej wodzie. Najczęściej podawane są na słodko z bitą śmietaną, śmietaną, cukrem lub cukrem z cynamonem oraz na słono ze smażoną bułką tartą czy okraszane masłem. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Nazwa pochodzi stąd, że składniki tych klusek podobne są do składników pierogów z serem, tylko nadzienie i ciasto są wymieszane razem. Pierogi

ProstePesto.pl
Trochę inny makowiec 101

śmietana 18 % 250 g sok z cytryny do smaku, ew. skórka z cytryny Masa makowa 500 g    Blacha 21 X 33 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Ciasto. kruche. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Dodać rodzynki moczone w rumie, zagnieść. Ciastem wyłożyć blachę i włożyć do lodówki. Makowiec. Do przesianej

Smaczne moje
Ryby na Wigilię? 5 tradycyjnych i bardziej nowoczesnych propozycji 91

Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, żeby karpia zamrozić i z powodzeniem użyć w swojej potrawie. W Wigilię pojawia się na stole w dwóch zasadniczych odsłonach: jako smażone w bułce dzwonko lub filet na maśle , podawany z chlebem i chrzanem oraz klasyczny karp galarecie w wytrawnej szarej zalewie z cebulą krojoną w paski. Obie potrawy mają niezliczoną liczbę wariantów, lecz

kuron.com.pl
Piernik z bakaliami na maślance 76

mąką i proszkiem dodajemy je do masy maślankowej. Mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy bakalie (troszkę zostawiamy do dekoracji). Ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułka tartą keksówki i pieczemy około godziny w 180 C. Upieczone ciasto studzimy a następnie polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy pozostałymi bakaliami

Zainspirowana w kuchni
Piernik Na Kwaśnej Śmietanie 87

sodą. 3. Następnie dodajemy mleko wraz z roztopionym masłem z miodem, kakao, bakalie, powidła oraz przyprawę do piernika. Mieszamy i przekładamy do dwóch foremek wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą po równo. Pieczemy w piekarniku elektrycznym w 180 stop przez około 1 h. W piekarniku gazowym w 200 stop przez około 50-60 min. Gotowy piernik przekrajemy na dwie

Gotowanie...to proste !
Kotlety mięsno - ziemniaczane 108

zmielonych, gotowanych ziemniaków 20 dag zmielonego mięsa ugotowanego- u mnie z rosołu duże jajko cebula sól, pieprz, ostra czerwona papryka-mielona tłuszcz do smażenia- u mnie smalec bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki i mięso połączyć, dodać roztrzepane jajko- wymieszać dokładnie Pokrojoną cebulkę przesmażyć na smalcu i przestudzoną dodać do masy Doprawić do smaku przyprawami, formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu

Proste Potrawy
Curry z dynią i ciecierzycą 102

dyni, jaką akurat masz pod ręką. Z czym podawać dyniowe curry? Ja najbardziej lubię je w towarzystwie ryżu jaśminowego. Bardzo dobrze będą pasowały również chlebki naan , podpłomyki lub domowe bułki pszenne . Artykuł Curry z dynią i ciecierzycą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Francuska zupa cebulowa 112

która składa się z bazy w postaci wywaru mięsno-warzywnego lub warzywnego, a dodatkiem do niej jest smażona cebula. Zupa ta podawana jest z tartym serem i grzankami z bułki pszennej. Jest bardzo smaczna, prosta w przygotowaniu oraz bardzo rozgrzewająca. Jej smak jest po prostu wyjątkowy i niepowtarzalny,a karmelizowana cebula staje się łagodna, lekko słodka i bardzo aromatyczna

ProstePesto.pl
Zupa cebulowa z grzankami 70

się u Was tak samo często jak u mnie (czyli codziennie lub prawie codziennie) to taki nóż zdecydowanie ułatwia życie – nóż z odpowiednimi ząbkami jest super do krojenia chleba, bułek i wszelakich ciast. Zamiast grzanek serowych do zupy możesz wrzucić groszek ptysiowy. Świetnie sprawdzą się też mini grzanki z razowego chleba podsmażone na oliwie z odrobiną bazylii. Jeżeli chcesz

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania