Hot-dogi na chlebie tostowym 129Takie hot-dogi na chlebie tostowym można przygotować naprawdę bardzo szybko, a ich smaku nie da się opisać słowami. Moim zdaniem są dużo smaczniejsze niż tradycyjne hot-dogi w bułce. Domowe hot-dogi na chlebie tostowym idealnie sprawdzą się na obiad, a także jako ciepła przekąska na różnego rodzaju domowe imprezy czy spotkania w gronie znajomych
Alle Dobre!
Ziemniaczane kuleczki z tuńczykiem 159sól i pieprz – skórka z 1 cytryny Sos pomidorowy – 1 cebula – 200 g passaty pomidorowej – sól i tabasco Panierka – 2 jajka -150 g bułki tartej Przygotowanie: Przygotowujemy pulpety. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Siekamy tymianek który dodajemy do ziemniaków a następnie żółtka, rozdrobniony tuńczyk oraz skórkę z cytryny. Wszystko doprawiamy
I LOVE LIFE
Sałatka śledziowa 109śniadań, kolacji. Także jako pyszna przystawka na świątecznym stole. Jest bardzo smaczna i prosta. Do sałatki śledziowej polecam Ci mój sprawdzony przepis na puszyste i domowe bułeczki z oliwkami. Bułki z oliwkami Smacznego
Zasmakuj Kuchni
Co do barszczu czerwonego 143zajadano się moimi pasztecikami z ciasta drożdżowego. Można też do barszczu przygotować bardzo postną, prostą i tanią wersję przekąski, krokiety ziemniaczane, przygotowywane z ziemniaków, obtoczone w jajku i w bułce tartej, smażone na rozgrzanym oleju. Można też podać zwykłe puree z ziemniaków, to prostszy w przygotowaniu dodatek, który nie jest kosztowny i nie wymaga dużo pracy. Jako ciekawostkę napiszę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z migdałami 132łopatki wieprzowej 1 marchewka (z rosołu) 1 korzeń pietruszki (z rosołu) mały kawałek selera (z rosołu) 3 czubate łyżki otrębów żytnich (zamiennie można dać kaszę manną lub bułkę tartą) duża garść całych migdałów duża garść migdałów w płatkach (możecie dać też po prostu dwie garści całych migdałów) 2 jajka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki rosołu 2 liście
Kardamonovy
BABKA Z MAKIEM 125kandyzowana skórka pomarańczowa Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szpatułka miarka foremka na babkę 24cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1. Przygotowanie: Foremkę smarujemy tłuszczem i osypujemy grysikiem lub bułką tartą. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C 2. Ciasto. Żółtka ubijamy z cukrem, aż zrobią się jasne i puszyste. Wlewamy roztopione i ostudzone masło, oraz ekstrakt migdałowy. Ciągle miksując dodajemy przesianą
RITA food channel