bułki - 33426 przepisów (strona:1249/2229)

Pasztet drobiowo-wieprzowo-wołowy 136

łopatki wieprzowej 0,3 kg boczku wędzonego  0,2 kg wątróbki drobiowej 1 korzeń selera 3 duże marchewki 1 duży por 1 duża pietruszka 1/2szklanki bułki tartej 3 jajka natka pietruszki, koper, seler naciowy przyprawy: sól, pieprz, majeranek suszony, liść, ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki mięsa (łopatkę i boczek) oraz wołowinę. Obieramy warzywa: cebule

Życie zaczyna się w kuchni
Pieczone mini pączki z kremem budyniowym 127

wycinamy z ciasta krążki. Układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem zachowując odstępy, tak aby bułeczki nie posklejały się podczas pieczenia. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 minut. Wyrośnięte bułki smarujemy smarujemy jajkiem lub odrobiną mleka, żeby się ładnie zrumieniły. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 15 – 20 minut. Upieczone pączusie odstawiamy do wystygnięcia. Budyń

Kuchnia Na Wypasie
Opiekanki z gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane 107

pomocą łyżki lub ręką. Następnie dodajemy pianę z białek i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Z masy formujemy placuszki w kształcie kotletów mielonych. Można je obtoczyć w jajku i bułce tartej, ale nie jest to konieczne. Masa wychodzi dość luźna, więc dla niewprawionych obtaczanie może być trochę kłopotliwe. Kotlety układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy najpierw z jednej

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Maltesers bez pieczenia + film 106

waniliowej 2 opakowania śmietan – fixu ( 9 g ) 3 łyżki cukru pudru wierzch ciasta około 162 sztuki draży/cukierków maltesers przepis Draże maltesers miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, po czym przekładamy do miski, wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy

Smakowite Dania
Buraczane burgery z komosą ryżową 119

pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 15 minut, po tym czasie burgery delikatnie przekładamy na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 15 minut. Podajemy z bułkami (przepis na domowe burgery znajdziesz  tutaj  ) i ulubionymi warzywami i sosami

Qchnia po prostu
Pasztet z mięsa z rosołu 865

tego gotuję nieduży boczek razem z marchewką, pietruszką i selerem. Cebulę krótko gotuję, żeby się nie rozpadła. Mięso przestygnięte mielę dwa razy, na koniec przekręcam warzywa i dwie bułki namoczone wcześniej w wywarze w którym gotowało się mięso. Dodaję też trochę wywaru do pasztetu żeby nie był suchy oraz dwa jajka. Dodaję przyprawy sól, pieprz, czosnek. Piekę

Wasze Przepisy
Najpopularniejsze w 2020 roku 124

Gołabki bez zawiajania 2. Budyniowe ciasto owocowe 3. Zapiekanka makaronowa 4. Ciasto Krówka na biszkopcie 5. Ciasto Bałagan 6. Sałatka z tuńczykiem fit 7. Wiśniówka - nalewka z wiśni 8. Bułki czosnkowe 9. Cukinia faszerowana mięsem mielonym 10. Śledzie z jabłkiem i ogórkiem

Lena Gotuje
MIGDAŁOWA BABKA Z DODATKIEM SERKA MASCARPONE 125

serek mascarpone i aromat migdałowy, wymieszać mikserem. na końcu wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać do połączenia składników. Formę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około 1 godziny. Po upieczeniu babkę wystudzić. Polewa: * 100 g mlecznej czekolady * 100 g gorzkiej czekolady

Zrób to smacznie
Pasztet z indyka z żurawiną 129

bulionu drobiowego, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 marchewki (średnie), 1 pietruszka, 600 g piersi z indyka,  300 g wątróbki drobiowej,  1 bułka kajzerka, 2 jajka,  sól i pieprz,  gałka muszkatołowa,  zioła prowansalskie, 1 żółtko,  3 łyżki mleka,  4 łyżki płatków migdałowych. Wino przelać do rondelka. Dodać cukier i zagotować całość

Świat Domowej Kuchni
Domowe bułki orkiszowe 92

domu zapewni Wam pachnące, świeże pieczywo z samego rana. Szczególnie w weekendy i teraz, kiedy dzieci śpią dłużej, a poranki są po prostu spokojniejsze. Dzięki … The post Domowe bułki orkiszowe appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Odkryj nowe możliwości grillowania z Gourmet BBQ System Weber 124

soczyste i aromatyczne, jednym słowem - perfekcyjne.  Pizza jak we Włoszech? Tak, i to w dodatku z grilla! Na kamieniu możemy upiec nie tylko pyszną pizzę, ale również chleb, bułki, focaccię oraz inne pieczywo.    Wśród akcesoriów GBS jest także żeliwny kociołek Dutch Oven z pokrywką, o pojemności 6,5 litra. Przygotować można w nim solidną porcję gulaszu, bigosu

Obiad gotowy
Karp smażony w zalewie octowej 124

Karp smażony w zalewie octowej . Proponuję Wam jeden z naszych przepisów na sylwestrowego karpia w zalewie. U nas na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia w panierce z bułki tartej, a że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, to trzeba to jakoś zagospodarować. Gdy zostanie karp smażony, to co zostanie zostaje ląduje w marynacie np. z rolmopsów . Bardzo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotleciki z polędwiczki z sosem a'la strogonow 143

wodę. Polędwiczkę pokroić na kawałki każdy o długości około 3-4 cm. następnie delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Panierować jak tradycyjne kotlety schabowe (mąka + jajko + bułka tarta) Smażyć krótko po mniej - więcej 3- 4 minuty z każdej strony na dość mocno rozgrzanym tłuszczu (polecam masło klarowane) Usmażone kotleciki przełożyć na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru

Andzia Pichci