bułki - 33426 przepisów (strona:1247/2229)

CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA DROŻDŻACH. Z SIEMIENIEM I PRAŻONĄ CEBULKĄ 141

ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wykłądamy na posypany mąką blat stołu i krótko wyrabiamy. Następnie przekładamy je do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą foremki. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na około 30 minut. Przed włożeniem do piekarnika możemy chleb naciąć lub posypać dowolnymi ziarnami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190st około 50 minut

Walijskie Pichcenie
JEDNOGARNKOWE DANIE Z KARKÓWKI, FASOLI I WARZYW 92

oknami zimno, więc dziś mam dla Was propozycję na pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które doskonale sprawdzi się na chłodne popołudnia. Wystarczy do tego bułka lub kromka chleba. Aromatyczne danie przygotowane z karkówki, fasoli i warzyw. Do tego takie danie można przełożyć do termosu obiadowego i zabrać ze sobą do pracy. Tutaj polecam termosy obiadowe  Zojirushi , które utrzymują ciepło

Zrób to smacznie
Ciasto jabłkowe z makiem 109

proszkiem dodać do masy, wsypać mak i mleko, dobrze wymieszać, na końcu dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie przemieszać i przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tarta bułką formy keksowej. Piec 45 minut w 160stC. Przestudzone ciasto polać polewą

przepisy- Milki
Kuleczki mięsne z makaronem 116

Kuleczki mięsne z makaronem Małe mielone kotleciki zatopione w pysznym warzywnym sosie. Składniki na kuleczki: ·   ½ kg mięsa mielonego wieprzowego ·   1 całe jajko ·   2 łyżki bułki tartej ·   2 łyżki śmietany 12% ·   Sól ·   1 łyżka przyprawy Gyros Składniki dodatkowe: ·   2 łyżki masła ·   1 cebula ·   1 opakowanie makaronu rurki ·   Papryka żółta ·   Papryka

Kulinarna Chwila
Babka Zebra Na Białkach 122

Masę dzielimy na dwie części i do pierwszej dodajemy 1 i 1/2 łyżki mąki, a do drugiej kakao, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy i obsypujemy bułką tartą. Do blaszki wykładamy naprzemiennie masy aż do wykończenia. Wystudzona babkę polewamy polewą. Smacznego :) Pieczemy w 180 stop przez około 40 minut

Gotowanie...to proste !
Klopsiki z soczewicy 101

wilgotna, ale jednocześnie na tyle gęsta, aby z łatwością dało się ulepić klopsiki. Gdyby masa była zbyt luźna po odczekaniu kwadransa, możesz dodać więcej płatków owsianych lub wsypać troszkę bułki tartej. Podczas formowania klopsików, ręce warto smarować co jakiś czas olejem. Dzięki temu łatwiej będzie nadać im pożądany kształt, nie będą lepiły się do rąk i podczas pieczenia ładnie się

Blendman
Szarlotka z lukrem 84

grubej tarce, wrzucić do rondla wraz z cukrem i cynamonem, podsmażyć, aż jabłka zmiękną. Pozostawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Wysmarować foremkę masłem i posypać bułką tartą. Jedną część rozwałkować i wyłożyć na dno foremki, na to wyłożyć jabłka i przykryć drugą częścią ciasta. Ponakłuwać widelcem. Piec w 180 °C 60 min. Lukier: szklanka cukru pudru

Wasze Przepisy
Nadziewane pomidorki – na śniadanie lub przekąskę 140

Czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Takie nadziewane pomidory będą idealne na śniadanie lub przyjęcie. U mnie ostatnio królowały jako dodatek do prostego śniadania. Jajecznica, nadziewane pomidorki i domowe bułki pszenne . Cudowne połączenie. Polecam i Wam A na przyjęcia i spotkaniach w gronie rodzinnym lub znajomych polecam przygotować takie nadziewane pomidorki w większej ilości, bo znikają w mgnieniu

Słodkie okruszki
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z PIECZARKAMI 100

   Paszteciki z pieczarkami, to idealny dodatek do barszczu, zupy buraczkowej lub do zajadania same. Moje dziecię wręcz zakręciło się na ich punkcie. Do tego

Smaczne Zdrowe
Pieczeń rzymska pieczona w liściach kapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella 135

smarujemy foremki, nie używamy bułki i plastrów z boczku, aby ją obłożyć przed pieczeniem. To wszystko nam zastąpią liście kapusty, których po upieczeniu jeść nie musimy. Jednak zdejmując te bardziej przypieczone można jeść, bo są bardzo smakowite. Liście przed wyłożeniem foremki myjemy, osuszamy i smarujemy tłuszczem. Polecam wypróbować ten sposób, bo pieczeń jest wilgotna i delikatna. Smakuje na ciepło

Leśny Zakątek
Chlebowe ciasteczka czekoladowe 151

chleba (czerstwego) 2 duże jajka 40g cukru trzcinowego Sposób przyrządzenia: 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 2. W robocie kuchennym umieść pokruszony chleb i zmiksuj go na okruchy wielkości bułki tartej. 3. Do chleba dodaj pozostałe składniki i roztopioną czekoladę - miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Przełóż masę do rękawa cukierniczego i wyciskaj ciasteczka o średnicy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pulled pork – szarpana wieprzowina 108

mięsny charakter a słodko kwaśny smak pomidorów to wisienka na torcie. Polecam Wam wypróbować ten sposób na wieprzowinę i zachęcam do testowania własnych mieszanek przypraw. Polecam podać w tych bułkach . Składniki : 1,5 kg łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru 1 opakowanie pomidorów suszonych w granulkach Sól, pieprz

Do Garów!
Chleb żytnio-pszenny na zakwasie 105

garnka –  bagietki –  kajzerki –  chlebek z pesto –  przepis na bajgle –  chleb z samych ziaren bezglutenowy –  chlebek z cukinii –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów –  focaccia z rozmarynem –  chleb cebulowy CHLEB ZYTNIO-PSZENNY NA ZAKWASIE CZAS PRZYGOTOWANIA: 12 h zaczyn (lub gotowy dokarmiony zakwas), 1 h 45 minut wyrastanie i około

nietylkopasta.pl
Chleb z ziaren i nasion 125

jeść to, co lubię i nie wyobrażam sobie gotowania według rozpiski. Staram się więc szukać fajnych rozwiązań (jak ten chleb zamiast klasycznego białego), ale nie oznacza to, że zwykłej bułki czy chleba nie zjem. Zjem, ale mniej niż w grudniu :) Składniki: na keskówkę o wymiarach ok. 12 x 28 cm 135 g ziaren łuskanego słonecznika 90 g siemienia lnianego

bistro mama