bułki - 33426 przepisów (strona:1155/2229)

bułeczki pszenno - żytnie 196

Bułki są naprawdę bardzo smaczne, miękkie w środku, z lekko chrupiącą skórką. Ciasto łatwo się wyrabia i pięknie wyrasta. No i ten zapach...  składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki żytniej 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru  1 łyżka oleju 12 g świeżych drożdży  niepełna szklanka ciepłej wody 1 jajko i 1 łyżka mleka

babka w formie
Cross Baltic Cooking | 30.0 – relacja 176

zabraknąć znakomitości kulinarnych - Kurta Schellera , Roberta Sowę czy Grzegorza Łapanowskiego . Na gości oprócz możliwości spróbowania ekologicznego wina i piwa czekała nie lada gratka... kucharze przygotowali m.in: białe szparagi w bułce tartej z parmezanem , zielony groszek ze słoniną, szczawiem i żółtkiem , dorsza z kaszanką, selerem naciowym i sosem drobiowymi oraz wyśmienitą wieprzowinę puławską z borowikami, selerem i morelami . Moje serce jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżówki z serem i truskawkami 102

uformować wałek, podzielić go na równe 12 części. Z każdej części uformować kulkę i układać na blaszkę wyłożoną papierem. Bułeczki należy umieszczać obok siebie w sporych odległościach. W każdej bułce odcisnąć dołek dnem literatki i nałożyć ser ubijając łyżeczką. Truskawki  pokroić na ćwiartki i powciskać delikatnie w ser. Pozostawić na 20 min, aby ponownie wyrosły. Piec w 180 stopniach

O kuchni z uczuciem
Szybkie bułki ślimaki z pomidorowym pesto 215

odyfikacja jednego z przepisów z czerwcowej KUCHNI.  Trochę dodałam, sporo zmieniłam... Ekstra szybkie, mięciutkie bułeczki pełne smaku.  Są świeże następnego dni i naprawdę warto je upiec. Szybkie bułki ślimaki z pomidorowym pesto 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 400 g maki orkiszowej chlebowej łyżeczka soli łyżka cukru 220 g ciepłej wody 40 g oleju 30 g świeżych drożdży jajko

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pesto z pomidorow i bazylii 140

Zazwyczaj robię zielone, zieloniutkie, z zielska wszelakiego. W ubiegły weekend postanowiłam wykonać wersje pomarańczową czyli z suszonych pomidorów.  Potem powstały bułki ale o nich będzie jutrzejszy post. Pomysł na pesto podpatrzyłam w czerwcowej KUCHNI. Bez zmian oczywiście się nie obyło. Pesto z pomidorów i bazylii 80 g suszonych pomidorów z zalewy 2 czubate łyżki nasion słonecznika, uprażonych 2 łyżki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Buły pszenne z pestkami dyni 143

bułeczkę  na nią po czym do miseczki z pestkami dyni. Przekładamy bułeczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia skrapiamy wodą i przykrywamy ściereczką do wyrośnięcia ( 30 minut starczy).Bułki wkładamy do nagrzanego pieca.Pieczemy w 160-170 stopniach 20 minut w miedzy czasie skrapiamy jeszcze przynajmniej 2 razy bułeczki

Różowa kuchnia
Bułeczki ziołowe 304

Pyszne, miękkie i bardzo aromatyczne bułki ziołowe do odrywania. Przepięknie pachną podczas pieczenia. 1/2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 15 świeżych drożdży 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka masła 5 łyżek oliwy z oliwek kilka liści bazylii kilka liści oregano kilka liści pietruszki 1 duży ząbek czosnku Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku razem

Bullio
Puszyste bajgle z posypką z płatków owsianych 203

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni, aby się rozgrzał. Przekładamy bajgle na blachę do pieczenia z papierem do pieczenia. 1 żółtko bełtamy z 2 łyżkami wody i pędzlem smarujemy każdą bułkę, a następnie posypujemy płatkami owsianymi. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut aż będą ładnie wypieczone. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie można już jeść! Smacznego! :) Zapraszamy do dzielenia się

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Domowy chleb pszenny na żytnim zakwasie (zdrowe kanapki) 165

godzin). Ten zabieg powoduje lepsze napowietrzenie ciasta. 3.     Po 4 godzinach ciasto wyłożyć na blaszkę lub włożyć do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą lub mąką i pozostawić do wyrastania na 2-3 godz. w ciepłe miejsce. 4.     Po wyrastaniu chleb posmarować wodą, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 250C

IMPRESJA SMAKU
Bōłki ze sezamym (Bułki z sezamem) 143

domowe 3 piekarnika 4 powiedzieć 5 czasem 6 wkładam 7 posypanie 8 bardziej 9 jednakowe 10 spłaszczyć 11 pół 12 przypaliły 13 ostudziły się Artykuł Bōłki ze sezamym (Bułki z sezamem) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Pieczona młoda marchewka 113

oczywiście nie tylko dla nich. Prosty pomysł na pieczona marchewkę. Młoda wygląda świetnie i jest pyszna. 2 pęczki młodej marchewki 0,25 szkl oleju 3 łyżki parmezanu 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka czosnku suszonego sól Marchewki oczyścić. W woreczku foliowym, najlepiej takim do mrożenia wymieszać pozostałe składniki

Polska Zupa
Śniadaniowe bułeczki czosnkowe na mleku 135

aromatycznych bułeczkach śniadaniowych - mmmhhhmmm, co za smak i zapach! :) Zaopatrzyłam się ostatnio w suszony czosnek niedźwiedzi i od razu postanowiłam go wykorzystać w stosownym wypieku. Zamarzyły mi się bułki, aromatyczne i intensywnie pachnące czosnkiem.  Stosowny przepis podpatrzyłam na blogu Filozofia smaku , choć oryginalnie został zapożyczony z bloga Moje kulinarne ekspresje . Recepturę delikatnie zmodyfikowałam z astępując wodę w całości mlekiem

Grunt to przepis!
domowe bułki do hamburgerów II 192

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 550 g mąki orkiszowej 25 g drożdży 60 ml maślanki 6 łyżek masła, roztopionego 250 ml wody, ciepłej 3 łyżki cukru 1

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania