bułki - 33926 przepisów (strona:1151/2262)

Bułki z makiem 231

szklanka ciepłej wody 1 żółtko do posmarowania bułeczek Do miski wsypać mąkę, sól, suszone drożdże i 3 łyżki maku. Wlać ciepłą wodę. Ciasto wyrobić, aż będzie … Czytaj dalej Bułki z makiem

gotuj ze mną
Drozdzowki z porzeczkami i kruszonka, dla Hipcia 200

objętości. Z wyrośniętego ciasta formujemy małe okrągłe kuleczki (w sumie ok 14tu), rozpłaszczamy je na dłoni. Nakładamy po łyżeczce dżęmu a nastepnie zlepiamy brzegi tak by powstała okrągła bułeczka. Bułki układmy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając między nimi odstępy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny by urosły. Wszystkie składniki kruszonki ucieramy w miseczce do konsystencji grudek. Bułeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Korvapuusti czyli finskie slimaki cynamonowe 234

papierem do pieczenia zachowując odstępy. Przykrywamy je ściereczką  i odstawiamy by podrosły na 30-40 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Bułeczki smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. Bułki pieczemy ok. 10-12 minut na środkowym poziomie piekarnika. Studzimy je na kratce. Bułeczki najlepiej smakują jeszcze ciepłe ale i lekko czerstwawe są genialnie pyszne

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bajgle szpinakowe 242

będziecie kiedyś w mieście nad Odrą, wstąpcie koniecznie na bajgla z pastrami (mój ulubiony), lub z czym tam lubicie, bo wszystkie są wyśmienite. Czym różnią się bajgle od innych bułek? Na pierwszy rzut oka- wiadomo-  charakterystyczną dziurką w środku, a poza tym? Przede wszystkim strukturą ciasta, które jest dość zbite, lekko wilgotne i trochę gumowato-gąbczaste. Naprawdę pyszne

Smakowity Blog Kulinarny
BAGIETKI 200

Bagietki piekłam pierwszy raz wcześniej były już bułki pszenne   , nieskromnie powiem że Bagietki wyszło przepyszne, w środku miękkie z  wierzchu   chrupiące. Przygotowałam je z myślą o pikniku na którym świetnie się sprawdziły-wszystkim smakowały. Bagietki przygotowałam według przepisu  z książki „ Pieczywo siostry Marii ” Bagietki w oryginale są z nadzieniem czosnkowym, pominęłam ten dodatek (przepis

RAROSSA
Odrywany chlebek pizza 233

DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY

Blog z Apetytem
bułeczki drożdżowe z kruszonką 179

nasze dzieci lubią najbardziej - bułeczki z kruszonką. Chociaż nie wiem czy w wykonaniu Miśki nie jest to kruszonka z bułką ;) bo pierwsza rzecz jaka znika zawsze z takich smakołyków to właśnie kruszonka. Jak wiadomo najlepiej samemu wszystko przygotować, a że weekend za nami to i czasu było więcej. I tak właśnie zrobiłyśmy z Miśką bułeczki drożdżowe z dużą ilością kruszonki

Gotowanie z pasją
bułeczki drożdżowe z kruszonką 222

nasze dzieci lubią najbardziej - bułeczki z kruszonką. Chociaż nie wiem czy w wykonaniu Miśki nie jest to kruszonka z bułką ;) bo pierwsza rzecz jaka znika zawsze z takich smakołyków to właśnie kruszonka. Jak wiadomo najlepiej samemu wszystko przygotować, a że weekend za nami to i czasu było więcej. I tak właśnie zrobiłyśmy z Miśką bułeczki drożdżowe z dużą ilością kruszonki

Gotowanie z pasją
Bułki 239

Domowe wypieki bułek na każdą okazję.  Jak to zrobić? Bardzo prosto, wejdź w wybrany link pod zdjęciem, zobacz i upiecz :)  https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/09/buki-zytnio-pszenne.html   https://chlebanaszego.blogspot.com/2018/02/buki-z-maki-szymanowskiej.html   https://chlebanaszego.blogspot.com/2017/05/buki-maslane.html   Smacznego

chleba naszego
Bułeczki z pieczarkami 305

dłoniach, na środku wykładamy farsz i zlepiamy bułeczkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia złączeniem do dołu. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie bułki smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy oregano i tartym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 minut (do zarumienienia

Smaki Na Talerzu
Odrywany chlebek z czosnkiem i ziołami 316

smakuje na ciepło, prosto po wyjęciu z piekarnika *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY

Blog z Apetytem
LUKSUSOWE BUŁKI DO BURGERÓW 236

Wrośnięte ciasto wyjmujemy na podsypany mąką blat i lekko turlając i rozciągając formujemy wałek. Ostrym nożem kroimy go na 9 lub 18 części, w zależności jakiej wielkości mają być bułki. Każdy kawałek, lekko oprószamy mąką i formujemy w dłoniach, zawijając /naciągając ciasto z wierzchu pod spód. Układamy na papierze do pieczenia ( po 9 sztuk), zachowując odstępy, delikatnie spłaszczamy, przykrywamy

cool and minty
Pieczeń 227

Pieczeń ..taka domowa najlepsza.. około 60-80 dkg mięsa mielonego  kilka suszonych pomidorów 1 cebula  2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1-2 łyżki śmietany  sól, pieprz, majeranek  1 jajko  Mięso wymieszać z jajkiem,śmietaną pokrojoną cebulką, doprawić. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać . Foremkę do keksa wyłożyć papierem do pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Frajda w kuchni, czyli dzieci gotują 173

formujemy okrągłe bułeczki, które umieszczamy na blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, powierzchnią dłoni spłaszczamy każdą bułeczkę, następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 40 minut. Bułki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 25 minut. Studzimy na kratce od piekarnika. Przepis na Bułeczki z jogurtem greckim w wersji do wydruku i PDF   Artykuł

KulinarneImpresje.pl
Bułeczki pszenno-kukurydziane 195

bułeczki... :) Składniki: 350g mąki pszennej pełnoziarnistej 200g mąki kukurydzianej 15g drożdży 3 łyżki letniej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 20g oleju 320g letniej wody sezam do posypania bułek Przygtowanie: Drożdże i cukier rozpuścić w 3 łyżkach wody. Oba rodzaje mąk, plus sól połączyć ze sobą i dodać do rozpuszczonych drożdży. Małymi porcjami wlewać wodę i zacząć wyrabiać ciasto

Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Proponowane wyszukiwania