bułki - 33426 przepisów (strona:1147/2229)

BEZGLUTENOWE CYNAMONOWE CHAŁKI 139

glutenem. Do ich przygotowania użyłam produktu nazwie Mix B – Brot Mix ze swojego ulubionego, bezglutenowego sklepu Schär Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Polecam! Te cynamonowe bezglutenowe chałki trafiają na listę moich ulubionych bezglutenowych wypieków. Ps. z tego samego ciasta możecie przygotować okrągłe bułeczki! Też będzie pysznie! SKŁADNIKI: ( 8-10 chałek

Ostra na Słodko
Bułeczki dynie 158

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie polecam nacinać bułeczek zbyt głęboko, bo się "rozjadą", nie wyrosną i będą płaskie. Bułeczki posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem, a w środku każdej bułki ufiksować ćwiartkę orzecha włoskiego piec w 180*C około 25 minut do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ZAPIEKAŃCE PYSZNIE NADZIANE + FILMIK 127

trzy kawałki. Nacinamy wzdłuż i posypujemy w środku oregano.  Ogórki, jajka kroimy w plastry a paprykę w paseczki.  Ser w kawałku ścieramy na tarce jarzynowej.  Każdą bułkę zaczynamy nadziewać, pierwszy kładziemy ser w plastrach, następnie szynka konserwowa, szynka mielona, salami, papryka, ogórki i plastry jajka. Posypujemy po wierzchu tartym serem i zawijamy w folię.  Zapiekańce przechowujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Holenderskie bułeczki z rodzynkami czyli Krentenbollen czyli Slodki Czwartek odc. 158 147

wyrastania na 1-2 h, aż podwoi objętość. Ja odstawiłam na noc do lodówki a rano wyjęłam na godzinę przed dalszymi etapami pieczenia. Z wyrośniętego ciasta formujemy 12 okrągłych bułek, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 220 st C. Wyrośnięte bułeczki delikatnie spłaszczamy dłonią. Smarujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czerwone bajgle z burakiem 144

albo białe, albo ciemne razowe bułeczki. A gdyby tak wprowadzić małe urozmaicenie? Proponuję czerwone bajgle. Kolor jest naturalny i pochodzi z  czerwonego buraczka. Nie tylko wnosi do śniadaniowej bułki dużo energii, ale i dodatkowe wartości odżywcze. Bajgle to bułeczki obgotowywane przed pieczeniem w wodzie z sodą, taka tradycja, ale tak naprawdę są bardzo proste do przygotowania. Jeśli lubisz bajgle

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
MLECZNE BUŁECZKI – BEZGLUTENOWE! 242

bezglutenowego sklepu Schär i produktu o nazwie Mix B – Brot Mix pr zygotowałam przepyszne, mlecze bułeczki. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Wyszły delikatne, lekkie, mięciutkie. Idealne zarówno solo, na ciepło prosto z piekarnika, jak i ze słodkim dżemem domowej roboty, ulubionym kremem czekoladowym albo wędlinami i serem. Są przepyszne

Ostra na Słodko
Puszyste bułeczki z ziemniakami w lipcowej piekarni 116

gładkie, elastyczne ciasto.  Przykryć misę folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ciasto powtórnie zagnieść i podzielić na 10-12 kawałków jednakowej wielkości.  Formować bułki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia.  Wyrośnięte bułeczki posmarować mlekiem.  Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Weekendy w domu i ogrodzie
Puszyste bułeczki z ziemniakami 192

elastyczne ciasto [ ja zagniatałam ręcznie]Przykryć misę folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.Ciasto ponownie zagnieść i podzielić na 10-12 kawałków jednakowej wielkości. Formować bułki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki posmarować mlekiem. Piec w 200 stopni przez około 20-25 minut, do zrumienienia,wystudzić

Moje domowe kucharzenie
Bułki z makiem 152

szklanka ciepłej wody 1 żółtko do posmarowania bułeczek Do miski wsypać mąkę, sól, suszone drożdże i 3 łyżki maku. Wlać ciepłą wodę. Ciasto wyrobić, aż będzie … Czytaj dalej Bułki z makiem

gotuj ze mną
Drozdzowki z porzeczkami i kruszonka, dla Hipcia 154

objętości. Z wyrośniętego ciasta formujemy małe okrągłe kuleczki (w sumie ok 14tu), rozpłaszczamy je na dłoni. Nakładamy po łyżeczce dżęmu a nastepnie zlepiamy brzegi tak by powstała okrągła bułeczka. Bułki układmy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając między nimi odstępy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny by urosły. Wszystkie składniki kruszonki ucieramy w miseczce do konsystencji grudek. Bułeczki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Korvapuusti czyli finskie slimaki cynamonowe 186

papierem do pieczenia zachowując odstępy. Przykrywamy je ściereczką  i odstawiamy by podrosły na 30-40 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Bułeczki smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. Bułki pieczemy ok. 10-12 minut na środkowym poziomie piekarnika. Studzimy je na kratce. Bułeczki najlepiej smakują jeszcze ciepłe ale i lekko czerstwawe są genialnie pyszne

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bajgle szpinakowe 192

będziecie kiedyś w mieście nad Odrą, wstąpcie koniecznie na bajgla z pastrami (mój ulubiony), lub z czym tam lubicie, bo wszystkie są wyśmienite. Czym różnią się bajgle od innych bułek? Na pierwszy rzut oka- wiadomo-  charakterystyczną dziurką w środku, a poza tym? Przede wszystkim strukturą ciasta, które jest dość zbite, lekko wilgotne i trochę gumowato-gąbczaste. Naprawdę pyszne

Smakowity Blog Kulinarny
BAGIETKI 150

Bagietki piekłam pierwszy raz wcześniej były już bułki pszenne   , nieskromnie powiem że Bagietki wyszło przepyszne, w środku miękkie z  wierzchu   chrupiące. Przygotowałam je z myślą o pikniku na którym świetnie się sprawdziły-wszystkim smakowały. Bagietki przygotowałam według przepisu  z książki „ Pieczywo siostry Marii ” Bagietki w oryginale są z nadzieniem czosnkowym, pominęłam ten dodatek (przepis

RAROSSA
Odrywany chlebek pizza 183

DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY

Blog z Apetytem
bułeczki drożdżowe z kruszonką 127

nasze dzieci lubią najbardziej - bułeczki z kruszonką. Chociaż nie wiem czy w wykonaniu Miśki nie jest to kruszonka z bułką ;) bo pierwsza rzecz jaka znika zawsze z takich smakołyków to właśnie kruszonka. Jak wiadomo najlepiej samemu wszystko przygotować, a że weekend za nami to i czasu było więcej. I tak właśnie zrobiłyśmy z Miśką bułeczki drożdżowe z dużą ilością kruszonki

Gotowanie z pasją

Proponowane wyszukiwania