bułki z serem - 3510 przepisów (strona:164/234)

Tradycyjne mielone. Sekret najsmaczniejszych kotletów 174

serami, ale te najlepsze to te bez żadnych udziwnień. Dobre mięso, wg mnie łopatka jest najodpwiedniejsza, a dodatek kawałka wędzonego boczku nada kotletom niebywałego aromatu i smaku. Takie kotlety nie są pewnie zbyt dietetyczne, nie mają jednak sobie równych. Składniki: 800 g mięsa z łopatki lub mieszanego wieprzowego 100-150 g wędzonego boczku 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Francuskie cudo! 125

smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Za pomocą widelca równomiernie nakłuwamy spód. Wysypujemy na niego suchą fasolę lub groch, by zapobiec wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza, pieczemy ok. 15 minut, aż ciasto dobrze się upiecze. Składniki na nadzienie: 250ml gęstej śmietany 1 jajko 150g fety 50g parmezanu 50g żółtego sera 1 opakowanie pomidorków koktajlowych

Kuchnia Pani Wiosny
Jakie mięso wybrać na hamburgery? 67

waży około 180 g przed grillowaniem. Zważywszy fakt, że mięso zawiera niewiele tłuszczu, zgaduję na na około 15% to właściwie taka sama porcja mięsa trafia do bułki hamburgerowej. Niezły wypas, prawda! Oczywiście bułki hamburgerowe serwowałam domowego wypieku. Tym razem upiekłam brioszki hamburgerowe , które w porównaniu z kupnymi są po prostu bezkonkurencyjne. Poza tym zrobiłam pyszny dressing na bazie pieczonej papryki(...)pokrojonej 1 pomidor 4 plastry żółtego sera 4 korniszony 2 duże bataty olej do smażenia Ze zmielonego mięsa uformuj 4 hamburgery o wadze 180 g każdy. Oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej grill lub patelnię grillową i grilluj hamburgery 5 minut po każdej stronie. Pod koniec grillowania połóż plaster sera na wierzchu. Aby ser się rozpuścił przykryj grill pokrywą. Przekrój brioszki

codojedzenia
Kuleczki mięsne z makaronem 84

łyżki bułki tartej ·   2 łyżki śmietany 12% ·   Sól ·   1 łyżka przyprawy Gyros Składniki dodatkowe: ·   2 łyżki masła ·   1 cebula ·   1 opakowanie makaronu rurki ·   Papryka żółta ·   Papryka czerwona ·   4 ogórki konserwowe ·   1 łyżka mąki pszennej ·   2 łyżki musztardy ·   1 szklanka śmietany 12% ·   15 dag sera żółtego ·   Kostka

Kulinarna Chwila
Skąd się wziął gyros? Poznaj jego historię 231

wersji na wynos mięso znajduje się wewnątrz bułki, w lokalu zaś pita jest pokrojona na kawałki i podawana z mięsem na talerzu. W gyrosie obowiązkowym dodatkiem jest tzatziki – sos czosnkowy na bazie jogurtu ze startymi ogórkami zielonymi. W komplecie znajdziemy również sałatkę grecką z pomidorów, ogórków, papryki, oliwek i sera feta, przyprawioną oregano. Bardzo często do gyrosa serwowane są również

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Waniliowe pierogi z kaszą jaglaną i serem 196

Połączenie kaszy jaglanej i sera to moje ostatnie odkrycie. Kasza jaglana jest tak delikatna w smaku i strukturze, że fantastycznie sprawdziła się w roli dodatku do farszu. Pozostaje tylko pytanie czy pierogi te podać na obiad czy podwieczorek? U mnie były na obiad i podwieczorek ;-)       Do przygotowania około 35-40 pierogów potrzebujemy: 2 szklanki mąki tortowej gorąca(...)lnianym i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ser mielimy, kaszę gotujemy do miękkości, mieszamy razem dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Ciasto pierogowe wałkujemy na bardzo cienko, wykrawamy pierogi, wkładamy farsz, lepimy i gotujemy w osolonej wodzie, 3 minuty od wypłynięcia na wierzch. Gotowe pierogi polewamy rozpuszczonym masłem z bułką tartą

Jadło i czytadło
Bułeczki szefa. 420

Składniki: 3/4 szklanki mleka 2% 1 łyżeczka cukru 8 g suchych drożdży 3/4 szklanki wody 2 łyżki oleju szczypta soli 600 g mąki 220 ml przecieru

Moje-pitraszenie
IRLANDZKI CHLEB SODOWY 118

350ML.MAŚLANKI   DODATKI: ~~~~~~~~~~~~~~ MOŻE BYĆ-KIEŁBASA CHORIZO -SER GROYER -OLIWKI -MAK(MÓJ JEST Z MAKIEM) -ZIOŁA ESTRAGON -SUSZONE POMIDORY ITP. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ w DUŻEJ MISCE ZROBIĆ DOŁEK W MĄCE,DODAĆ SÓL I DODATKI JAKIE CHCEMY,WLAĆ MAŚLANKĘ,I LEKKO WYROBIĆ( CHWILKĘ TYLKO, ABY CIASTO SIĘ POŁĄCZYŁO ) .MOŻNA ZROBIĆ CHLEBEK OKRĄGŁY LUB BUŁKI.CHLEBEK NACIĄĆ PŁYTKO NA KRZYŻ I LEKKO SPŁASZCZYĆ.WYŁOŻYĆ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem 120

misce wymieszać majonez i ketchup, dodać potarty ser i obsmażony por. Pierś indyka pociąć na plastry o szerokości 1 cm. Rozbić doprawić solą pieprzem, słodką papryką w proszku. Na środek każdego płata nałożyć farsz, złożyć na pół, spiąć dokładnie wykałaczkami. W jednej misce roztrzepać jajka a do drugiej nasypać bułkę tartą. Saszetki mięsa obtoczyć w jajku a potem w bułce

Kuchnia Pokoleń
Cukinia – warzywo do wszystkiego – pasztet 171

grubych oczkach 1 starta marchewka 20 dag sera startego na tarce o grubych oczkach pęczek natki pietruszki - drobno pociachanej 1 cebula pokrojona w kostke 1 płaska łyżka przyprawy do mięsa - ja użyłam przyprawy do mięs po gruźińsku 1 łyżka wegety - u mnie ziarenka smaku 1/2 szklanki oleju 1 szklanka bułki tartej 3 jajka dodatkowo dodałam (poza podstawowym przepisem) - (można pominąć

sierotka maRysia w kuchni
CIABATY – CHRUPIĄCE WŁOSKIE BUŁECZKI + jak zrobić zaczyn biga 166

skórkę i są to jedne z moich ulubionych bułek. Dziś właśnie na nie mam dla Was przepis. Gwarantuję , że po zrobieniu ich 1 raz już zawsze będziecie chwili do nich wracać! I przekonacie się, że domowe pieczywo wcale nie jest takie trudne jak niektórzy myślą. Ps. do tego świeża wędlinka … ser … albo np. mój pieczony boczek – mniam

Ostra na Słodko
Drozdzowe buleczki 147

naciecia (jak na zdjeciu). Na srodku ulozyc lyzke sera, lyzeczke konfitur i zwinac buleczki - jak na zdjeciu. Konce rogów powinny byc dobrze sklejone, poniewaz ciasto podczas pieczenia moze sie rozklejac. Kazda bulke posmarowac glazura z jajka. Odstawic do wyrastania na 20-30 miut. Piekarnik nagrzac do 180 st C. Wstawic bulki, piec ok. 16-18 minut. Beda zlotobrazowe. Po upieczeniu

w mojej kuchni
Zdrowa sałatka po włosku 581

Idealna także na kolację. U mnie z bułką z pestkami dyni.  Składniki :* sałata roszponka* kulka mozzarelli* 2 pomidory* 2 korniszony* sól , pieprz * 2 łyżki oliwy z oliwek* łyżeczka musztardy Przygotowanie :Na dnie naczynia połączyć oliwę z musztardą i przyprawami. Przykryć sos sałatą, pokrojonym pomidorem i tartą mozzarellą. Ja wykorzystałam ser typu włoskiego. Całość posypać pokrojonym korniszonem. Przed jedzeniem

Magiczne Życie Marty
Pizzerinki 108

mojprzepisna.pl | Pizzerinki Mini pizze powstały spontanicznie, potrzebny był obiad na już, a lodówka pusta. Na 1 listopada wszystkie sklepy zamknięte, więc do sklepu nie ma co

moj przepis na
Pizzerinki 300

mojprzepisna.pl | Pizzerinki Mini pizze powstały spontanicznie, potrzebny był obiad na już, a lodówka pusta. Na 1 listopada wszystkie sklepy zamknięte, więc do sklepu nie ma co

moj przepis na