chwili dodać paprykę i dusić pod przykryciem. Ser żółty zetrzeć. Dodać przyprawy, ser żółty, wymieszać i odstawić do przestudzenia. Na naleśnik wyłożyć łyżkę farszu na środek i rozsmarować tworząc "pas". Złożyć do środka boki naleśnika i całość zwinąć. Można panierować krokiety w jajku i bułce tartej i usmażyć. Przed podaniem (panierowane czy nie) podsmażyć na maśle. marcelina
Czerwony GupikDough for Everything. Upiekłam już bułki pszenne , pyszne rogale z makiem i faszerowane bułki. Ten przepis na ciasto drożdżowe doskonale sprawdza się w wypiekach pieczywa. Mój kolejny ciekawy pomysł na imprezową, meczową przekąskę do jedzenia na gorąco i na zimno to drożdżowe paluchy nadziewane salami, serem i sosem, który można zastąpić zwykłym ketchupem. Polecam bo wyszły pyszne, to taka inna
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępodejściu i nowym sposobom jego wykorzystania. Zapomnijcie o nudnej brukselce z wody z bułką tartą! Dziś postaram się Was przekonać, że brukselka może być świetnym dodatkiem do makaronu. Ta mała kapustka lubi być łączona z tłustymi produktami, dlatego postanowiłam na sos śmietanowy, wzbogacony dodatkiem koziego sera. Kwaśna cytryna zgrabnie przełamuje ciężkość sosu, a chilli daje dodatkowego kopa. Ostatni składnik, czyli
Chilli Czosnek i Oliwakalafiora to padły tylko dwie odpowiedzi- pierwsza: na parze, druga: gotowany kalafior z bułką tartą. Trochę się zdziwiłam i postanowiłam to zmienić. Składniki: 1 duży kalafior ok 200 g chleba ( do wyboru, użyłam pszennego) 1 łyżeczka nasion kminu 1 łyżeczka prażonego sezamu 100 g startego sera cheddar sól i pieprz do smaku sos serowy 70 g masła
Niezły Młynekfolią i włożyć na ok 20 min do lodówki.Tortownicę dobrze natłuścić,obsypać bułką tartą.Schłodzonym ciastem wylepić spód i boki tortownicy,niewielką część zostawić.Ciasto włożyć do piekarnika na ok 10 min w 200stC,aż spód się przyrumieni. Masa serowa: 100 g masła 1kg sera białego dobrej jakości 1/2 -3/4 szklanki cukru pudru 5 jajek 2 łyżki
Niespełnione zdolności kulinarnechleba posiekać na drobniutko. Mięso wymieszać z jajkiem, miąższem chleba, warzywami i startym serem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i przyprawami. Blachę do muffinek (u mnie na 12 sztuk) wyłożyć silikonowymi foremkami (jeśli nie mamy foremek wystarczy każde wgłębienie wysmarować olejem i posypać bułką tartą). Wyłożyć masę mięsną (prawie równo z brzegiem foremek). 2. Wymieszać keczup
Kto ugości moich gości?jajka. Farsz: 20 plasterków szynki, 20 dag salami, 10 – 15 dag startego żółtego sera, 200 – 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 – 2 ząbki czosnku, 1/4 l bulionu z kostki, wegeta, pieprz, papryka w proszku, olej. Panierka: 1 – 2 jajka rozmieszane z większą ilością zimnej wody, bułka tarta. Przygotowanie: Mąkę, kaszę manną, jajka, sól, mleko i wodę zmiksować ( dodawać mleko
kulinarnajamka.blogspot.comkulki pieczarkowe panierować w jajku i bułce tartej. -Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor /zaczynając od strony farszu/. -Pieczarki można również upiec w piekarniku / także bez panierki/ posypując wierzch pod koniec pieczenia żółtym serem
Zakamarki mojej kuchnitartej, jeśli ciasto jest zbyt klej ące. Formujemy nie duże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej zmieszanej z otrębami i smażymy na złoty kolor z obu stron :) Gotowe ! Kalafior zapiekany: 1 średni kalafior 3 jajka 4 duże łyżki jogurtu naturalnego (typ grecki) 10 dkg startego żółtego sera pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka Kalafior gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo
vegetanieprzygotować masę serową. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Następnie porcjami dodawać ser z wiaderka. Potem dodać budyń w proszku. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Na koniec dodać przygotowane owoce i delikatnie wymieszać. Dużą blachę natłuścić i posypać tartą bułką. Na dno zetrzeć na tarce o grubych oczkach ok 3/5 ciasta. Następnie wyłożyć masę serową
Monia miesza i gotujePost Domowe hamburgery z kotletem wołowym i serkiem topionym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeSer paneer do niedawna był u nas pewną egzotyką nie do zdobycia, ale to już przeszłość! Ser możemy kupić w dużych sklepach spożywczych i przygotować z
SprawdzonaKuchnia.plSer paneer do niedawna był u nas pewną egzotyką nie do zdobycia, ale to już przeszłość! Ser możemy kupić w dużych sklepach spożywczych i przygotować z
SprawdzonaKuchnia.plmaślanki. Warzywa, tak jak poprzednio panierowane są w bułce tartej a następnie skropione odrobiną oliwy – pieczone są w piekarniku. Na całą zapiekankę (która jest większa od tej pierwszej – bo na 6 osób) zużywam tylko jedną kulkę mozzarelli w zalewie oraz 1-2 łyżki świeżo tartego na grubych oczkach sera cheddar. Fit zapiekanka z kalafiora, brokuła i cukinii jest
Moja DelicjaLatem napawa nas prawdziwa ochota na grilla, właśnie taka zachcianka owładnęła mną w sobotę... grillowana kiełbaska, tosty z mięsem mielonym, grecka sałatka z serem feta , gdyby nie pochmurna aura pogodowa i komary grill pewnie przeciągnął by się do bardzo późnego wieczora. Czy próbowaliście kiedyś grillować mięso mielone? Zapewniam Was że nic straconego, chleb tostowy z mięsem mielonym(...)smakuje z sosem czosnkowym. Składniki 70 dag mielonej łopatki wieprzowej 1 chleb tostowy pszenny krojony przyprawa do mięsa mielonego majeranek 2 ząbki czosnku 1 jajko trochę bułki tartej oraz kaszy manny Sposób Czosnek rozgnieść wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, bułką, kaszą oraz przyprawami. Gotowe nakładać na chleb tostowy delikatnie wcierając (aby podczas pieczenia nie oddzielało się
Kuchenne aromatyprostu zwykłe kotleciki. Pokroiłam w plastry i panierowałam w jajku i bułce tartej jak kotlety. Bakłażana można doprawić dowolnymi przyprawami, ja wybrałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. składniki: 3 nieduże bakłażany, moje miały po ok 350 g sól suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 4 jajka bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Bakłażany dokładnie umyć i osuszyć(...)bułkę tartą do panierowania i roztrzepać jajka. Rozgrzać patelnię z olejem. Plastry bakłażana oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Następnie panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie sałatka z tego co było pod ręką czyli sałata lodowa, pomidorki i ser sałatkowy
Monia miesza i gotujekleiło się dosypuję mąkę. Formę na pizze polewam olejem i posypuję bułka tartą. Następnie rozprowadzam ciasto. Ja lubię ciasto cienkie więc kładę ciasto jak najcieniej się da. Ciasto smaruję przecierem pomidorowym następnie posypuję pieprzem i bazylią. Kolejno kładę drobno pokrojone pomidory. Następnie posypuję tartym serem. Cebulę, ogórki kroję bardzo drobno posypuję pizzę. Następnie franfuterki kroję w kawałki i na koniec
Gotowanie Patkipieczarkowy, dodać podsmażoną polędwicę,fasolę z puszki, roztrzepane jajka, 1/2 szklanki sera. Przełożyć wszystko do makaronu i wymieszać, przyprawić do smaku solą , pieprzem i szczyptą chili. Ja tym razem zapiekankę upiekłam w tortownicy ale możecie w normalnym żaroodporny naczyniu. Tortownicę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć makaron. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pod koniec pieczenia
Sama słodycz i szczypta chilipokroić na plasterki. Rybę natrzeć solą i pieprzem. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Szybko obsmażyć na oleju na złoto. Przełożyć na blaszkę do pieczenia. Na każdy kawałek nałożyć po łyżce pora i plasterek mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się rozpuści
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasprawia że nabierają nie tylko koloru, ale także wyrazistszego smaku. Składniki: Na 10 bułek: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oliwy z oliwek 5 dkg drożdży świeżych 2 łyżki cukru 2 szczypty soli 2 łyżki bazyliowego pesto 1 jajko 20 dkg startego sera mozzarella Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiewamy do dwóch misek (w jednej
Kuchnia w czekoladzieroli głównej ser Favita mojej ulubionej mleczarni SM Mlekovita. Składniki: opakowanie sera favita SM Mlekovita 400 g mrożonego szpinaku 1 szalotka 2 ząbki czosnku/lub więcej do smaku pieprz czarny orzeszki pini garść 2 jajka ok 400 g masło klarowane SM Mlekovita 2-4 łyżki bułki tartej 2 opakowania gotowego ciasta filo 14 arkuszy. Wykonanie: Szalotkę kroimy w kostkę
Malinowe PocałunkiOdrywamy się na chwilę od przetworów... zapraszam na pyszne, szybkie bułeczki drożdżowe z nadzieniem z pesto, suszonych pomidorów, pestek dyni i sera... na kolacje, do szkoły
Bernika - moj kulinarny pamietnik