bułki z serem - 3510 przepisów (strona:161/234)

Kotlety mielone trochę inaczej 243

dodać jajka, kaszę manną,podsmażoną cebulę, majeranek, pietruszkę i dobrze odciśnięte bułki.Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Formować kotleciki. Rozpłaszczyć a na środek każdego z nich kłaść nadzienie np: 1) po grubszym plastrze ogórka konserwowanego lub kiszonego 2) z suszoną śliwką 3) z serkiem topionym 4) z żółtym serem i szynką 5) lub obtoczone w wiórkach kokosowych Kotlety usmażyć

kulinarnajamka.blogspot.com
Sernik z bezą 112

utrzeć z cukrem i masłem do białości.Powstałą masę wymieszać z serem (można mikserem), dodać ubitą pianę z białek, a następnie mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i bakalie. Całość delikatnie wymieszać.Formę (24/32 cm) najlepiej z wyjmowanym dnem lub tortownicę (28 cm) wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wyłożyć do formy masę serową i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec

Mix smaku
Co znalazłam na wyspie. I crumble. Inne. 153

CRUMBLE Z POMIDORKAMI POD CHLEBOWO-PARMEZANOWĄ KRUSZONKĄ* SKŁADNIKI  Na 2 średnie porcje - choć za pierwszym razem całość zjadłam sam:) 400 g pomidorków koktajlowych (im mniejsze tym lepiej) opakowanie sera feta  2-3 ząbki czosnku świeży tymianek i bazylia oliwa z oliwek miąższ czerstwego białego pieczywa (wykorzystałam czerstwą bagietkę) ok. 30 g świeżo tartego parmezanu oliwa z oliwek(...)Pomidorki z oliwą i czosnkiem przełożyć do żaroodpornego naczynia. Fetę pokruszyć i rozsypać między pomidorki, dodać zioła. Całość jeszcze raz wymieszać, by składniki połączyły się równomiernie.  Z czerstwej bułki (lub chleba) wyciągnąć miąższ. Pokruszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić na nią okruszki i chwilę podpiekać. Zdjąć z ognia. Połączyć ze świeżo startym parmezanem i ułożyć na pomidorkach.  Wstawić

KUCHARNIA
Włoska zapiekanka z bakłażanem i sosem pomidorowym - Parmigiana di melanzane. Przepis krok po kroku 94

bakłażany, pomidory, bazylia, oliwa oraz ser. Nazwa „Parmigiana” pochodzi od sycylijskiego słowa „ Parmiciana ”, które w dialekcie oznacza stos drewnianych listew żaluzji i prawdopodobnie wzięła się od cienkich plastrów bakłażana ułożonych na sobie w zapiekance. Zgodnie z tradycyjnym przepisem plastry bakłażana smaży się w głębokim oleju, czasem dodatkowo obtaczając wcześniej w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ja zdecydowałam się(...)GranFruttato 1 biała cebula 2 ząbki czosnku  1 butelka 700 g passaty pomidorowej sól i pieprz garść świeżej bazylii opcjonalnie - szczypta płatków chilli  dodatkowo: 220 g tartego sera mozzarella 60 g tartego sera parmezan Przygotowanie zapiekanki z bakłażanem - Parmigiana di melanzane : 1. Odetnij oba końce bakłażana. Następnie przy pomocy obieraczki do jarzyn zdejmij skórkę po dwóch stronach warzywa

Chilli Czosnek i Oliwa
Szpinakowe poduszeczki z czerwonym kalafiorem 118

bułka tarta otręby żytnie pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, ostra papryka, tymianek Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i przepuszczamy przez praskę. Odstawiamy do ostudzenia. W tym czasie zrobimy farsz do poduszeczek. A więc szpinak przesmażamy na patelni, aby odparować wodę. Por dobrze myjemy i kroimy w kostkę, po czym przesmażamy na oliwie, aż się zeszkli. Teraz w misce rozdrabniamy ser(...)dość twarde :) Z ciasta formujemy wałki i kroimy na porcje. Każdą porcję spłaszczamy i nakładamy farsz, po czym tworzymy średniej wielkość poduszeczki. Wszystkie poduszeczki obtaczamy w jajku i w bułce tartej wymieszanej z otrębami żytnimi. Układamy na blasze wysmarowanej oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 20 min. Po 10 minutach przekładamy wszystkie poduszeczki

vegetanie
Zupa serowa po studencku 237

poczekać na stolik, jeśli chcemy zjeść coś smacznego.Zamówiłam wtedy zupę serową skuszona przez kelnera. I nie zawiodłam się: to było coś fantastycznego! Pachniała wspaniale, miała chrupiące grzanki, przyrumieniony ser i była niezwykle sycąca. Choć przyznam się, że jak zobaczyłam jej ilość, to wątpiłam, czy się najem ;)Kiedy wróciłam do domu,  postanowiłam odtworzyć ją. Nie było(...)cienkie słupki wędzona słonina - w ilości około 2 łyżek,3 topione serki - ulubione, mogą być różne,sól do smaku,pieprz, ostra papryka - według gustu.Grzanki:pszenne pieczywo - bułka lub chleb tostowy.Słoninę wytapiamy na niezbyt dużym ogniu. Powstałe skwarki rumienimy do złotego koloru. Odstawiamy z ognia i zbieramy wytopiony tłuszcz na patelnię - posłuży nam do przysmażenia grzanek.Serki kroimy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka jesienna 71

Czas czytania: 2 min Sałatka jesienna z dodatkiem duszonej cebuli w czerwonym winie, suszonymi pomidorami, kozim serem i wędzonym łososiem. Sałatka na pewno przypadnie niejednemu do

SprawdzonaKuchnia.pl
Burgery wege z kotletem z soczewicy 76

Burgery wege z kotletem z zielonej soczewicy to wyjątkowe danie bogate w unikatowe i pyszne smaki. Samodzielnie upieszczona bułka i wyraziste kotlety z soczewicy w towarzystwie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III 177

naturalną podpuszczką cielęcą. Dodawane są zioła, naturalne przyprawy. Powstają również sery wędzone, oczywiście naturalnie drewnem olchowym. No i w ofercie jest również pyszny twarożek. Do produkcji majonezu i wyrobu pasztetu używane są jajka ze specjalnie założonego Zakładu Produkcji Jaj Konsumpcyjnych (takie przepisy). Pani Grażyna piecze również chleb i bułki do pasztetów Upieczone bułki kroi i suszy w stygnącym piecu

królestwo garów
Pasztet z cukinii 165

cukinii 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku ¾ szklanki bułki tartej 1 szklanka kaszy manny 2 płaskie łyżki śmietany 18% ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka przyprawy włoskiej 3 jajka sól i pieprz do smaku ¼ szklanka oleju rzepakowego opcjonalnie starty ser żółty (ok. 15 dag) Przygotowanie: Cukinię umyć i zetrzeć na tarce

Fabryka pomysłów
Wytrawne scones z cheddarem i szczypiorkiem… 216

Ze względu na specyfikę pracy Piotrka rzadko udaje nam się zjeść razem posiłek. Na ogół wychodzi z domu jeszcze w … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Zapiekanka fasolowa 118

Jaka fasolka szparagowa najlepsza ? Wiadomo, z masłem i bułką tartą. Ale warto czasami przyrządzić ją inaczej. Proponujemy przepis na zapiekankę fasolową. Składniki 400 g zielonej fasolki szparagowej 400 g żółtej fasolki szparagowej 100 g wędzonego, przerośniętego boczku 4 łyżki bulionu mięsnego 40 g masła 200 g sera gouda 2 pomidory sól pieprz świeżo zmielony 1 łyżeczka suszonego cząbru masło

R'n'G Kitchen
Smażone krążki z cukinii 183

jajku, a potem w wymieszanych ze sobą migdałach i bułce. Układamy na patelni. Krążki najlepiej umieszczać od brzegu do centrum, zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Zanim ułożymy ostatnią, pierwszą już należy przełożyć na drugą stronę. Powinna mieć śliczny, złoty kolor. Jeśli lubimy możemy ją posypać delikatnie żółtym serem, ale nie jest to konieczne. Krążki wykładamy na ręcznik papierowy, aby odciekły

Kolizje Smaków
Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym 90

znaleźć przepisy na ravioli z zielonych ziół z jajkiem, świeżym serem duszone w rosole. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko 2/3 szklanki wody Sól do smaku  Składniki na nadzienie: 10 dag pieczarek 10 dag czarnych oliwek 1 cebula 1 żółtko jaja 2 łyżki oleju 2 łyżki bułki tartej Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki opłukać

Tradycyjna Kuchnia
Pasta z awokado, pieczonej czerwonej papryki i twarogu 129

poczekać aż papryka się" spoci", wtedy skórka łatwo się obiera.Awokado, ser i czosnek przecisnąć przez praskę.Paprykę, bazylię i szczypiorek drobno pokroić.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać olej i porządnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pasta smakuje wybornie zaraz po przygotowaniu. Ja podałam ją na bułce wrocławskiej.Smacznego

Gosia gotuje