bułki z serem - 3510 przepisów (strona:158/234)

Sernik wiedeński 300

wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa:  1kg półtłustego twarogu,  5 jajek,  cytryna,  1 i 1/3 szklanki cukru,  budyń śmietankowy,  2 krople aromatu cytrynowego,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,  szczypta soli,  125g masła lub margaryny.  Ser zmielić. Miękkie masło utrzeć z cukrem

Z miłości do słodkości
Bułki serowe 173

kubka wstawiam do miksrofali na 1 minutę . Kiedy mleko i masło mamy przygotowane , zaczynamy rozrabiać ciasto .  Do wysokiej miski wsypuję mąkę , jajko , oraz mleko oraz rozpuszczone masło , starty ser żółty na drobnych oczkach  , następnie dodajemy drożdże i zagniatamy nasze ciasto , jak ciasto mamy dobrze zagniecione , opruszymy mąką i zakrywamy ściereczką odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut(...)pieczenia i lekko smaruję masłem , następnie z naszego ciasta drożdżowego odrywam kawałki i  formuję kulki , układam nie zbyt ciasno  w tortownicy w kółko , kiedy mamy przygotowane bułki , odstawiam pod przykryciem na 20 minut , następnie , do rozgrzanego piekarnika na 180  stopni na 20 minut . Po tym czasie bułki przekładam na deskę i odczekuję do wystygnięcia

Mój Smak
Kotlety zapiekane w cukinii 1053

mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 jajko sól pieprz papryka słodka majeranek Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystko wymieszać z pozostałymi składnikami na jednolitą masę mięsną. Z masy uformować kotleciki. 1 cukinia 1 puszka pomidorów 100 g sera żółtego bazylia sól pieprz oregano Cukinię pokroić w bardzo cienkie

O kuchni z uczuciem
BUŁECZKI Z SEREM 202

Za chwile zabrzmi ostatni dzwonek. Dzieciaki krzykną z radością: wakacje!! Nie będę przygotowywała synom drożdżówek do szkoły. Teraz będą to wakacyjne drożdżówki- takie z serem zawsze

Z Majeczką w kuchni
Bakłażanowy kotlecik 669

pomidorowym czy pieczarkowym). Kotleciki bakłażanowe bakłażan 2-3 plasterki sera żółtego pół szklanki mąki jajko 2 łyżki bazyli suchej lub kilka listków świeżej szczypta papryki ostrej i słodkiej sól, pieprz szczypta cukru (opcjonalnie, chodzi o to żeby na pewno pozbyć się goryczy bakłażana, ale dobre wypłukanie powinno wystarczyć)  bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Najpierw bakłażan - kroimy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pomidorowo na hica (Gazpacho ;) ) 188

pomidorów [11] ogórek [12] ogrodu [13] łyżek [14] tartej bułka [15] ząbek czosnku [16] cytryny [17] octu [18] możecie [19] wrzucić [20] pół [21] uważajcie [22] ja [23] jedną małą [24] było tak ostre [25] nie wiedziałem [26] jest [27] kilka [28] blendera [29] gotowe [30] szynki [31] sera [32] ugotowane jajko

Chop w kuchni
Zrazy z mielonej wieprzowiny. 199

czosnkiem. Krok 2 . Do masy dodać sól , pieprz , jajko , bułkę tartą . Dokładnie wymieszać . Krok 3 . Ogórki osuszyć ,jeśli są grube to przekroić na połówki. Serki pokroić w plasterki  Krok 4 . Nabierać masę mięsną ( tak jak na kotlet mielony) na wilgotnej desce uformować kwadratowy placek, Na środek położyć plasterki sera i ogórek . Uformować wałek ( cygaro) . I tak do wyczerpania mięsa

Eli Gotowanie
62. Pulpeciki rybne zapiekane w sosie koperkowym 193

luźna można dodać odrobinę bułki tartej. Formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na jasno złoty kolor Przygotować sos koperkowy zgodnie z przepisem, dodając 100 ml więcej wody. Gotowy sos wylać do naczynia żaroodpornego, wyłożyć kulki rybne, dodatkowo na każdej kulce można położyć mały plasterek sera. Zapiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Jadło i czytadło
Rolada z mięsa mielonego 165

różnymi nadzieniami, np z samymi pieczarkami czy z ogórkiem, serem i boczkiem. Wybierzmy to co najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny. Rolada z mięsa mielonego SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego mielonego  2 cebule 3 jajka pół puszki czerwonej fasolki pieprz sól 3 łyżki bułki tartej łyżka masła kilka pieczarek 2 łyżki oliwy zielona cebulka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki drobiowe z warzywami 321

Przygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany dzięki firmie IGLOTEX  przygotowałam z mrożonymi warzywami. Roladki wyszły bardzo smaczne.Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI:filety drobiowe- 1 podwójnezupa jarzynowa warzywa- 1 opaknatka pietruszki- 2 łyżkijajko - 1 sztmąka do obtoczeniabułka tartatłuszczsól i pieprzostra paprykabazylia suszonaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso(...)ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami

Kuchnia Danusi
Pasztet żurawinowo-pistacjowy 163

leśnych 100 g pistacji 100 g migdałów 125 g sera Cheddar (pomiń, aby zrobić wegańską pieczeń orzechową) 1 świeże czerwone chili 1 cytryna 2 gałązki świeżej szałwii 2 gałązki świeżego rozmarynu 2 gałązki świeżego tymianku 2 duże jajka z wolnego wybiegu, (pomiń, aby zrobić wegańską pieczeń orzechową) 1 garść bułki tartej na zakwasie lub bułki ciabatta 2 łyżki miękkiego jasnobrązowego

Apetyt na Zielone
Pesto z pomidorow i bazylii 177

wersje pomarańczową czyli z suszonych pomidorów.  Potem powstały bułki ale o nich będzie jutrzejszy post. Pomysł na pesto podpatrzyłam w czerwcowej KUCHNI. Bez zmian oczywiście się nie obyło. Pesto z pomidorów i bazylii 80 g suszonych pomidorów z zalewy 2 czubate łyżki nasion słonecznika, uprażonych 2 łyżki startego sera typu Bursztyn 10 g listków bazylii 1 ząbek czosnku sól

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bułki z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami. 326

bułki, do których dodałam kilka moich ulubionych składników. Bułki wyszły rewelacyjne w smaku i już wiem, że będę je często piekła.  Składniki: 6g suchych drożdży, 8g cukru, 150ml ciepławej wody, 250g mąki pszennej + odrobina do podsypania, 1/4 łyżki soli, 85g zielonych oliwek z papryką, 85g pomidorów suszonych, 85g sera żółtego. Przygotowanie: Do kubka wlać połowę podanej ilości wody

W kuchni u Moniki
Tarta z grzybami i porem 383

Następnie rozwałkowane wykładamy na formę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Wykładamy tak aby brzegi były na wysokość 2 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Składniki na farsz: 40 dkg świeżych grzybów (mogą być mrożone) 2 pory 20 dkg żółtego sera 250 ml śmietany 30 % 4 jajka 2 łyżki masła łyżeczka

Anielskie Smaki