cukier utrzeć mikserem na kogel-mogel do masy dać ser waniliowy z wiaderka i mikserem wymieszać do masy wsypać wiórki kokosowe, budyń i mikserem wymieszać na koniec dać ubitą pianę i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i tartą bułką na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik piec w 200C około
W Mojej Kuchni LubięPłaty mięsa natarłam przyprawami, a następnie panierowałam w jajku i bułce tartej. Smażyłam na oliwie. W międzyczasie przygotowałam sobie warzywny dodatek, który ma urozmaicić nasze "nudne" mięsiwo ;) Może on być dowolny- pieczarki, kurki, papryka, ogórek kiszony... czego dusza zapragnie. 6-8 pieczarek 1 cebula 4-6 plastrów żółtego sera przyprawy do smaku Pieczarki umyłam, obrałam i pokroiłam w plastry
bastalenawylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa: 1kg półtłustego twarogu, 5 jajek, cytryna, 1 i 1/3 szklanki cukru, budyń śmietankowy, 2 krople aromatu cytrynowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 125g masła lub margaryny. Ser zmielić. Miękkie masło utrzeć z cukrem
Z miłości do słodkościkubka wstawiam do miksrofali na 1 minutę . Kiedy mleko i masło mamy przygotowane , zaczynamy rozrabiać ciasto . Do wysokiej miski wsypuję mąkę , jajko , oraz mleko oraz rozpuszczone masło , starty ser żółty na drobnych oczkach , następnie dodajemy drożdże i zagniatamy nasze ciasto , jak ciasto mamy dobrze zagniecione , opruszymy mąką i zakrywamy ściereczką odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut(...)pieczenia i lekko smaruję masłem , następnie z naszego ciasta drożdżowego odrywam kawałki i formuję kulki , układam nie zbyt ciasno w tortownicy w kółko , kiedy mamy przygotowane bułki , odstawiam pod przykryciem na 20 minut , następnie , do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 20 minut . Po tym czasie bułki przekładam na deskę i odczekuję do wystygnięcia
Mój Smakmięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 jajko sól pieprz papryka słodka majeranek Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystko wymieszać z pozostałymi składnikami na jednolitą masę mięsną. Z masy uformować kotleciki. 1 cukinia 1 puszka pomidorów 100 g sera żółtego bazylia sól pieprz oregano Cukinię pokroić w bardzo cienkie
O kuchni z uczuciemZa chwile zabrzmi ostatni dzwonek. Dzieciaki krzykną z radością: wakacje!! Nie będę przygotowywała synom drożdżówek do szkoły. Teraz będą to wakacyjne drożdżówki- takie z serem zawsze
Z Majeczką w kuchnipomidorowym czy pieczarkowym). Kotleciki bakłażanowe bakłażan 2-3 plasterki sera żółtego pół szklanki mąki jajko 2 łyżki bazyli suchej lub kilka listków świeżej szczypta papryki ostrej i słodkiej sól, pieprz szczypta cukru (opcjonalnie, chodzi o to żeby na pewno pozbyć się goryczy bakłażana, ale dobre wypłukanie powinno wystarczyć) bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Najpierw bakłażan - kroimy
Przepysznik - BLW i nie tylkopomidorów [11] ogórek [12] ogrodu [13] łyżek [14] tartej bułka [15] ząbek czosnku [16] cytryny [17] octu [18] możecie [19] wrzucić [20] pół [21] uważajcie [22] ja [23] jedną małą [24] było tak ostre [25] nie wiedziałem [26] jest [27] kilka [28] blendera [29] gotowe [30] szynki [31] sera [32] ugotowane jajko
Chop w kuchniczosnkiem. Krok 2 . Do masy dodać sól , pieprz , jajko , bułkę tartą . Dokładnie wymieszać . Krok 3 . Ogórki osuszyć ,jeśli są grube to przekroić na połówki. Serki pokroić w plasterki Krok 4 . Nabierać masę mięsną ( tak jak na kotlet mielony) na wilgotnej desce uformować kwadratowy placek, Na środek położyć plasterki sera i ogórek . Uformować wałek ( cygaro) . I tak do wyczerpania mięsa
Eli Gotowanieluźna można dodać odrobinę bułki tartej. Formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na jasno złoty kolor Przygotować sos koperkowy zgodnie z przepisem, dodając 100 ml więcej wody. Gotowy sos wylać do naczynia żaroodpornego, wyłożyć kulki rybne, dodatkowo na każdej kulce można położyć mały plasterek sera. Zapiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Jadło i czytadłoróżnymi nadzieniami, np z samymi pieczarkami czy z ogórkiem, serem i boczkiem. Wybierzmy to co najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny. Rolada z mięsa mielonego SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego mielonego 2 cebule 3 jajka pół puszki czerwonej fasolki pieprz sól 3 łyżki bułki tartej łyżka masła kilka pieczarek 2 łyżki oliwy zielona cebulka
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPrzygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany dzięki firmie IGLOTEX przygotowałam z mrożonymi warzywami. Roladki wyszły bardzo smaczne.Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI:filety drobiowe- 1 podwójnezupa jarzynowa warzywa- 1 opaknatka pietruszki- 2 łyżkijajko - 1 sztmąka do obtoczeniabułka tartatłuszczsól i pieprzostra paprykabazylia suszonaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso(...)ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami
Kuchnia Danusileśnych 100 g pistacji 100 g migdałów 125 g sera Cheddar (pomiń, aby zrobić wegańską pieczeń orzechową) 1 świeże czerwone chili 1 cytryna 2 gałązki świeżej szałwii 2 gałązki świeżego rozmarynu 2 gałązki świeżego tymianku 2 duże jajka z wolnego wybiegu, (pomiń, aby zrobić wegańską pieczeń orzechową) 1 garść bułki tartej na zakwasie lub bułki ciabatta 2 łyżki miękkiego jasnobrązowego
Apetyt na Zielonewersje pomarańczową czyli z suszonych pomidorów. Potem powstały bułki ale o nich będzie jutrzejszy post. Pomysł na pesto podpatrzyłam w czerwcowej KUCHNI. Bez zmian oczywiście się nie obyło. Pesto z pomidorów i bazylii 80 g suszonych pomidorów z zalewy 2 czubate łyżki nasion słonecznika, uprażonych 2 łyżki startego sera typu Bursztyn 10 g listków bazylii 1 ząbek czosnku sól
Dzieje kuchennej Wiewióry