bułki z serem - 3510 przepisów (strona:159/234)

Najlepszy sernik na świecie !!! 62975

cukrem waniliowym. Stopniowo - na zmianę -  dodajemy ser i miękkie masło. Wlewamy  olejek pomarańczowy.Pod koniec dodajemy obie mąki.Całość przelewamy do miski.Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy rodzynki lub pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w prodiżu (z górną grzałką) wysmarowanym masłem i bułką tartą przez 38 minut. Pozostawiamy w prodiżu

Moje Kuchenne Rewelacje
Knedle ze śliwkami II 114

się ułożyła tworząc sakiewkę 😉 Wyszły więc knedle w kształcie pierogów , a właściwie w kształcie trójkątnych sakiewek, najważniejsze, że są bardzo smaczne! Najbardziej smakowały mi odgrzewane na maśle z tartą bułką, cynamonem , świeżymi listkami szałwii i posypane ciemnym cukrem. Pyszne, polecam! Print Knedle ze śliwkami II .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Twarogowe ciasto i pyszne śliwki(...)Polska Keyword śliwki Prep Time 20 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 30 minutes Servings 5 Author Anna Ingredients 380 g mąki pszennej 1 średnie jajko 150 g sera twarogowego 120 ml wody 1 szczypta soli 20 sztuk śliwek Instructions Mąkę wsypać do miski, dodać zmielony twaróg , sól, jajko i wodę. Zagnieść ciasto, jeśli będzie się bardzo kleić, podsypcie

SprawdzonaKuchnia.pl
Słodkie środy - sernik ze śmietaną i owocami 195

bułkę tartą i dwie łyżki cukru i mieszamy. Do tego dodajemy roztopione masło i czekoladę i dokładnie mieszamy. Tortownicę o wielkości 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę z herbatników i płatków. Masę rozkładamy i uklepujemy łyżką na dnie i bokach formy. Kawę rozpuszczamy w łyżce wrzątku. Jajka ucieramy z cukrem i dodajemy do nich stopiono ser cały

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczone pomidory z drobiowym pulpetem i serem feta. 287

Moje pulpeciki drobiowe z prażonym słonecznikiem sprawdziły się w nich idealnie ,jeszcze tylko ser feta i zapiekamy!. Składniki : pulpeciki drobiowe z prażonym słonecznikiem , tyle ile mamy pomidorów do zapiekania. ser feta słonecznik prażony na suchej patelni dodatkowo do pomidorów po zapieczeniu pomidory Z pomidorów odcinamy mały kapelusz i wydrążamy ze środka miąższ małym ostrym nożem lub łyżką .Pulpę zostawiamy(...)się pulpeciki . Pulpety : Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego na suchej patelni sól ,pieprz ,ulubione przyprawy cebula ,pokroić ,zeszklić na rumiano na patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle ,aby masa nie była za luźna i dało się z niej formować pulpety .Mięso wcześniej mielimy ,lub jeśli

Ladylaura.
Delikatny Sernik 225

masy z żółtek i cukru dodajemy porcjami nasz ser z wiaderka, mleko, olej oraz nasze budynie w proszku. Miksujemy krótko tylko do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy piane z białek i delikatnie mieszamy całość - nie miksujemy już ! 4. Formę 25 x 35 cm smarujemy margaryną  i obsypujemy bułką tartą, wykładamy ciastem. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy odłożonym

Gotowanie...to proste !
Mozzarella z mięsem mielonym 232

Smażone na głębokim tłuszczu mięso nadziane serem, który po przekrojeniu wypływa... takie połączenie nie może nie smakować. Składniki: 1/2 kg mięsa wołowego 1/2 kg mięsa z indyka 2 jajka 1/2 op. przyprawy do indyka do np. po staropolsku (będzie wtedy miała taki lekko ziołowy smak) 3 łyżki bułki tartej (opcjonalnie do masy) bułka tarta do obtoczenia 2 op. mozzarelli mini

IMPRESJA SMAKU
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem 1434

Składniki: Masa serowa: 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 1/4 szklanki majonezu ( szklanka o pojemności 250ml ), troszkę posiekanego koperku ( może być mrożony ). Masa mięsna: 1 cebula, 500g mielonego mięsa, 1 jajko, masło - niedużo, do podsmażenia cebuli, majeranek, pieprz, sól, 1 czubata łyżeczka ostrej musztardy, 1 łyżka bułki tartej, 60ml mleka. Ponadto: 4 jajka, posiekana natka pietruszki ( opcjonalnie, do dekoracji ). Przygotowanie

W kuchni u Moniki
pyszny, lekki sernik z czekoladową pianką 276

Masę przelewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. do suchego patyczka. PONCZ: -4 łyżki wódki -3 łyżki soku z cytryny -2 łyżki cukru -pół szklanki wody Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wystudzony biszkopt ponczujemy .  MASA SEROWA -750g sera półtłustego -5 jajek -3/4 szkl cukru -szklanka mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
‚Hamburger’ 221

Mięso wołowe, ser, bekon, pomidor, bułeczka z sezamem i sos BBQ kojarzy się z prawdziwym hamburgerem . Jednak ja wolę nieco zmodyfikowane wersje tej kanapki. Dzisiaj przedstawiam przepis na burgera z czarnej fasoli i quinoa podanej z hummusem, słodką cebulką i liśćmi sałaty zamiast bułki. Muszę przyznać, że ta zdrowsza, wegańska wersja tradycyjnego hamburgera jest o wiele lepsza i jej smakiem

Jaglusia
DROŻDŻÓWKI ZE ŚLIWKAMI 195

słodkie śniadanie, do kawy, na przekąskę. Z owocami, serem , budyniem, z kruszonką i lukrem....mmmmm. Te domowe, bez polepszaczy spokojnie możemy podawać  naszym najmłodszym :) POTRZEBUJEMY: (na około 9 drożdżówek) 550g mąki pszennej 75g mała 1 jajko+ żółtko 1 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 5 łyżek cukru 10 śliwek szczypta bułki tartej  1 roztrzepane jajko do posmarowania bułeczek przed

WYSPA SZCZĘSLIWA
Oszczędzanie przez gotowanie- 20 sprawdzonych trików jak zaoszczędzić na jedzeniu 178

chleb, bułki- nie wyrzucaj ich, lecz wykorzystuj np. jako bułka tarta, grzanki lub dodatek do kotletów. 12. Resztki- postaraj się je wykorzystywać do przygotowania innych potraw. Ważne, aby pozostałości po niezjedzonym posiłku przełożyć w miarę szybko do umytych i czystych pojemników. Szczelnie zamknąć i przełożyć do lodówki. 13. Pakowane wędliny, sery- cenowo gigantyczna przebitka! Spokojnie można powiedzieć

Tradycyjna Kuchnia
Tarta z kurczakiem i szpinakiem 1427

formie do tarty, wcześniej wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Boki muszą być wyższe, żeby farsz nie wypłynął, a ciasto nakłuwamy widelcem na całej powierzchni. Podpiekamy ciasto 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, następnie wyjmujemy, żeby nałożyć farsz. Na farsz wylewamy roztrzepane jajka ze śmietaną oraz ścieramy ser i taką tartę wkładamy z powrotem do piekarnika

upichcic
Kolorowe Drożdżówki z Serem i Owocami czyli Niedzielne Śniadanie odc.20 205

Wrzesień. Przyszła jesień. Liście zmieniają kolor a noce chłodzą powietrze. Czasem też pada, co za ulga dla roślin! Próbuję ogarnąć nową rzeczywistość szkolno jesienną. Synciowi przyplątał

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tradycyjne mielone. Sekret najsmaczniejszych kotletów 224

serami, ale te najlepsze to te bez żadnych udziwnień. Dobre mięso, wg mnie łopatka jest najodpwiedniejsza, a dodatek kawałka wędzonego boczku nada kotletom niebywałego aromatu i smaku. Takie kotlety nie są pewnie zbyt dietetyczne, nie mają jednak sobie równych. Składniki: 800 g mięsa z łopatki lub mieszanego wieprzowego 100-150 g wędzonego boczku 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Francuskie cudo! 171

smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Za pomocą widelca równomiernie nakłuwamy spód. Wysypujemy na niego suchą fasolę lub groch, by zapobiec wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza, pieczemy ok. 15 minut, aż ciasto dobrze się upiecze. Składniki na nadzienie: 250ml gęstej śmietany 1 jajko 150g fety 50g parmezanu 50g żółtego sera 1 opakowanie pomidorków koktajlowych

Kuchnia Pani Wiosny