bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:64/126)

Krokiety. 143

tyle by ciasto było niezbyt gęste ani zbyt rzadkie ( następnym razem dokładnie zważę by dokładnie podać), sól, olej. 3. Panierka: 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia krokietów. Przygotowanie: 1.Farsz:   Kapustę kiszoną ugotować i dobrze odsączyć. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć - podczas smażenia posolić i popieprzyć. Kapustę kiszoną wymieszać razem z pieczarkami i cebulą. Sprawdzić czy wystarczająco(...)jest ciasta niż farszu. 3. Gdy jest gotowy farsz i gotowe są naleśniki można zawijać (sposób zawijania pokazany na zdjęciach). 4. Przygotować dwa jajka - roztrzepać. Na drugim talerzu przygotować bułkę tartą. Zawinięte krokiety zamoczyć w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu do zarumienienia.   Smacznego

W kuchni u Moniki
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym 256

miski przekładamy mięso mielone, jajko i bułkę tartą (tak by skleiła całą masę). Doprawiamy przyprawami, formujemy okrągłe kotleciki. Wrzucamy je na wrzącą wodę i gotujemy około 20 minut. 2. Do miski wlewamy śmietanę, wodę. Dodajemy zupę pomidorową, koncentrat i mieszamy. 3. Do naczynia żaroodpornego przekładamy ugotowane pulpety, na to kładziemy starte na tarce pieczarki, następnie pokrojoną cebulę. Całość zalewamy przygotowanym

Szefowa kuchni
Śniadanie mistrzów ;) 320

którzy mają trochę więcej czasu rano ;)Przepis jest bardzo prosty, na pewno każdy sobie z nim poradzi.    Polecam!:)) Składniki: 3 bułki kajzerki 3 jajka dowolna wędlina lub kiełbaska pół małej papryki czerwonej 3 pieczarki szczypiorek i ser żółty do posypania masło sól, pieprz  Wykonanie:Bułeczki kroimy  tak, aby powstała nam miseczka i wieczko. Wydrążamy środek(...)Wędlinę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na maśle. Pieczarki i paprykę również kroimy w kostkę i dorzucamy do wędliny. Smażymy chwilę razem. Jajka dokładnie rotrzepujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól. Zmniejszamy ogień na gazie i dodajemy środek z wydrążonych bułek, mieszamy. Następnie wylewamy jajka na patelnię. Mieszamy aż jajka się zetną.Do wydrążonych bułek nakładamy farsz. Posypujemy szczypiorkiem

Czerwona Porzeczka
Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną 284

przy pomocy rozdrabniacza i dusić na patelni, aż woda z nich odparuje. Dodać do mięsa. Czosnek rozetrzeć i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, na której smażyły się wcześniej pieczarki. Dodać cebulę i zeszklić, aż będzie miękka. Przełożyć do mięsa i wszystko dobrze doprawić. Farsz podzielić na 12 części i z każdej zrobić kuleczkę. Kiedy ciasto na pampuchy podwoi swoją(...)się przykleją. Nie mogą też bezpośrednio dotykać wody. Gorące pampuchy można podać z rozpuszczonym, prawdziwym masłem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bułki i drożdżówki , Ciasta drożdżowe , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Dla dzieci , Mięsa , Obiad Tagged: drożdże , kukurydza , pieczarki , wołowina

https:KKuchniaMniam
Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami 153

sycący chłopski garnek z wołowiną. Świetny pomysł na danie jednogarnkowe. 500 mięsa mielonego wołowego 1 cebula Sól Pieprz 3 jajka 4 łyżki bułki tartej Mąka pszenna do obtoczenia 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 młoda cukinia 7 pieczarek 4 ziemniaki 2 szklanki wody Świeża natka pietruszki Słodka czerwona papryka Liść lubczyku Sól Pieprz Marchewki oraz ziemniaki obieramy. Marchewkę kroimy(...)plasterki, ziemniaki, paprykę i cukinię w kosteczkę, pieczarki w plastry. Wkładamy wszystkie warzywa do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę cebulką, jajkami, bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe okrągłe pulpeciki. Każdy obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na patelni. Do podduszonych warzyw przekładamy mięso. Mieszamy. Doprawiamy posiekana świeżą

VioletoweKucharzenie
C - Pożywne gniazdko, czyli spaghetti z klopsikami 137

warta przetestowania! Spaghetti z klopsikami Składniki: 80 dkg mięsa mielonego jajko 1 łyżka siekanych ziół (np. tymianek, natka pietruszki) ok. 2-3 łyżek bułki tartej 1 łyżka musztardy sól, pieprz, curry 1 porcja włoszczyzny 4 pieczarki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1,5 szklanki bulionu oliwa z oliwek 1 łyżka masła 400 g makaronu spaghetti Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych(...)oczkach, pieczarki pokroić w plastry. Warzywa poddusić na patelni na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy z oliwek z dodatkiem łyżki masła, przełożyć do rondla, podlać bulionem, gotować do miękkości, dodając przecier pomidorowy, doprawiając  pieprzem i curry.Mięso mielone wyrobić z jajkiem,  ziołami, bułką tartą, musztardą  i przyprawami, formować klopsiki, podsmażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie z oliwek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Krokiety z pieczarkami i serem 116

farsz – na środek naleśnika. Posypuję serem żółtym. Zawijam boki naleśnika a później zwijam naleśnik w rulon.   Panieruję naleśniki w jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor. Podaję z barszczem czerwonym. Artykuł Krokiety z pieczarkami i serem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Pikantna sałatka kukurydziana z bekonem. 189

Cukrowa kukurydza i bekon są gwarancją , że sałatka będzie smaczna , zdrowa i sycąca. Jako dodatek proponuję bułki grahamki posmarowane topionym serem. Składniki ( 4 porcje ): bekon - 15dkg cebula - 2sztuki pieczarki - 25dkg olej - 2łyżki ostra musztarda - 1łyżka ocet winny - 1łyżka kukurydza konserwowa - 280g sałata lodowa - 130g pomidor - 2szt sól , pieprz cayenne Sposób przygotowania: Bekon i obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki

Bazylia kontra Rozmaryn
Pikantna sałatka kukurydziana z bekonem. 229

Cukrowa kukurydza i bekon są gwarancją , że sałatka będzie smaczna , zdrowa i sycąca. Jako dodatek proponuję bułki grahamki posmarowane topionym serem. Składniki ( 4 porcje ): bekon - 15dkg cebula - 2sztuki pieczarki - 25dkg olej - 2łyżki ostra musztarda - 1łyżka ocet winny - 1łyżka kukurydza konserwowa - 280g sałata lodowa - 130g pomidor - 2szt sól , pieprz cayenne Sposób przygotowania: Bekon i obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki

Bazylia kontra Rozmaryn
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem 326

taką do ciast drożdżowych) 5 dag drożdży 1 jajko 1 żółtko 1 szklanka mleka 1/4 kostki margaryny 1/4 szklanki cukru szczypta soli Farsz: laska kiełbaski z piersi kurcząt 5 pieczarek pół cebulki 2 łyżki kukurydzy 50 g sera żółtego zioła prowansalskie Dodatki: czarnuszka białko Przygotowanie: Ciasto drożdżowe przygotowuję w mikserze planetarnym, ale można je zrobić bardzo klasycznie. Margarynę rozpuszczamy(...)Zostawiamy do wyrośnięcia na pół godziny. Kiedy już podwoi swoją objętość wykładamy je na stolnicę i zarabiamy. Odcinamy po kawałku i formujemy bułeczki. Gotowe bułki układamy na blachę, smarujemy białkiem i posypujemy czarnuszką. Farsz: Pieczarki podsmażamy z cebulką i pokrojoną drobno kiełbaską. Zostawiamy do przestudzenia i zimne mieszamy z drobno pokrojonym serem żółtym. Dodajemy kukurydzę i przyprawy.  Naszym farszem

Lawendowe Niebo
KOTLETY JAJECZNE Z SOSEM OGÓRKOWYM 114

PORCJI: 4-6 (wyszło 14 kotlecików) Składniki na kotleciki: 5 ja jek ugotowanych na twardo + jedno surowe, 40 dag pieczarek, mała marchewka, mała cebula, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, ostra papryka, 6 łyżek bułki tartej + do panierowania. Składniki na sos: 4 większe ogórki kiszone, mała cebula, 2 łyżki masła, około 2/4-3/4 szklanki bulionu (najlepiej(...)mascarpone, odrobina mleka, łyżka mąki, pieprz. Dodatkowo: natka pietruszki. Przygotowanie: Pieczarki, ma rchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, podsmażam na maśle wraz z posiekaną cebulą z dodatkiem soli i papryki ostrej (do momentu wyparowania wody). Jajka również ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z warzywami, natką, bułką tartą oraz jajkiem. Formuję nieduże pulpeciki, obtaczam w bułce. Smażę

JejKuchnia
Pasztet jajeczno - pieczarkowy 376

płaskie łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;4 płaskie łyżki majonezu;Sól;Pieprz;Olej/oliwa;Margaryna i bułka tarta do wysmarowania keksówki.Sposób przygotowania:Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach;Pieczarki umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach;Cebulę obrać, drobno posiekać;Pieczarki i cebulę poddusić na niewielkiej ilości oleju/oliwy(...)starte jajka, podduszone pieczarki i cebulę, szczypiorek, starty żółty ser i groszek;Do powstałej masy dodać śmietanę/jogurt grecki i majonez. Wymieszać.Następnie wbić surowe jajka, dokładnie wymieszać masę i doprawić solą i pieprzem do smaku.Keksówkę (u mnie o wymiarach: długość 34 cm, szerokość:12 cm, pojemność 2l) dokładnie wysmarować margaryną i obficie posypać bułką tartą;Powstałą masę

Gospodyni Miejska
Jak zweganizować schabowego? || WEGAŃSKI SCHABOWY 161

mieć jego bazę. Mamy tutaj kilka możliwości. Można użyć składników, które nie wymagają gotowania, specjalnej obróbki czy dodania np. mąki lub bułki tartej. Do takich składników można zaliczyć: tempeh, kotlety sojowe (można je namoczyć w gorącej wodzie), boczniaki, pieczarki portobello oraz tofu.  Jeśli mamy więcej czasu i chęci możemy użyć ugotowanego selera, przygotować seitan lub zrobić kotlety(...)jest możliwość kontrolowania zarówno smaku jak i konsystencji (dodanie odpowiedniej ilości mąki lub np. bułki tartej) w samej bazie. Kolejnymi opcjami są tofu i seler. W tym przypadku konsystencja nie do końca przypomina schabowego, ale są to ciekawe alternatywy. Na koniec zostawiłam boczniaki i pieczarki portobello. W tym przypadku konsystencja bardzo obiega od oryginału. Po obróbce termicznej oba rodzaje grzybów

wegujemy
Krokiety z gyrosem 595

szklanki mleka 2 jajka szczypta soli łyżeczka oleju Nadzienie: 400 g mięsa z udek kurczaka (lub filetów z piersi) 500 g pieczarek 200 g sera 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz Ponadto: 2 jajka bułka tarta Przygotowanie Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli ubijamy i zostawiamy na ok 20 minut. Można dodać łyżkę oleju, aby ciasto nie lepiło się(...)ścieramy na grubej tarce. Przestudzone mięso, pieczarki oraz ser żółty mieszamy ze sobą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz. Zawijamy dolny brzeg naleśnika do środka. Następnie zawijamy boki naleśnika. Zwijamy naleśnika w ciasny rulon, zaczynając od zawiniętego dolnego brzegu. Tak przygotowane naleśniki maczamy w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. [caption

e-PrzepisyKulinarne