Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

250 g pieczarek, 500 g mielonego mięsa (np. z indyka lub szynki wieprzowej), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 1 łyżka sosu sojowego, 3 łyżki bułki tartej, 1 i 1/2 szklanki bulionu drobiowego, 1/2 łyżeczki papryki w proszku. Dodatkowo: mąka pszenna,  mąka ziemniaczana,  2-3 łyżki śmietanki 30%, oliwa,  sól, pieprz i papryka. Dzisiejszą moją propozycją na danie obiadowe, są delikatne pulpeciki z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym, do których szczególnie polecam kluski śląskie i fasolkę szp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.