bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:224/587)

Ciemny chleb z dynią na zakwasie (bez drożdży) 103

aktywnego zakwasu żytniego 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 150 g mąki żytniej razowej typ 2000 250 g maki pszennej typ 650 400 ml ciepłej wody 2 łyżeczki soli 2 duże garście pestek dyni Ponad to: olej w spray'u lub łyżka oleju do wysmarowania blaszki 1 łyżka bułki tartej Wszystkie mąki wymieszać z solą. Do mąki dodać zakwas

Krylowa Kuchnia
Tort serowy z brzoskwiniami 113

biszkopt z połowy składników.  na tortownicę 26 cm Biszkopt: 6 jaja 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szk.l wody 1/2 szkl.oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl cukru esencja waniliowa szczypta soli Ponad to: 1 łyżeczka masła 1 łyżka bułki tartej Krem serowy: 250 g sera białego homogenizowanego (np.Pacynka) 250 g Palmy "Z murzynkiem

Krylowa Kuchnia
Zebra 135

efektowe :) Składniki na blaszkę 26cm: -5 jajek -1,5 szklanki cukru -2,5 szklanki mąki pszennej -1 szklanka oleju -1 szklanka wody gazowanej -2 łyżeczki proszku dopieczenia -kilka kropel olejku waniliowego -3 łyżki mąki -3 łyżki kakao Sposób wykonania: Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, po jednym

Wypieki Rene
Babka ziemniaczana 91

boczku i kiełbasy, dodałam do ziemniaków. Wbiłam dwa jajka i dosypałam przyprawy i mąkę pszenną. Wyrobiłam masę porządnie i przełożyłam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Można użyć tradycyjnej formy do babki. Efekt będzie imponujący. Jednak należy ją dobrze wytłuścić margaryną i wysypać bułką tartą, by masa nie przywarła. Piekłam moją babkę ziemniaczaną ok. 2 godzin w piekarniku nagrzanym

Pieprzyć z Fantazją
Kruche ciasto z wiśniami 99

grubsze. Serdecznie polecam :) Przepis ze strony Moje Wypieki. Składniki: Ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 200 g masła w temperaturze pokojowej 120 g cukru Warstwa  wiśniowa: 700 g świeżych wiśni (waga bez pestek) 80 g cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej lub zmielonych migdałów cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Składniki na ciasto kruche umieścić

Kocham..lubię..gotuję..
Bułki orkiszowe 117

móc ją wykorzystać do każdego wypieku. Moja dietetyczna dusza natomiast krzyczy na widok jasnej mąki pszennej (na pełnoziarnistą tylko wzdycha). Ponieważ nie musimy unikać glutenu, mąka orkiszowa została okrzyknięta numerem jeden i to ona właśnie dominuje w moich wypiekach. Nic więc dziwnego, że pierwsze bułki, jakie zrobiłam razem z Ernestem (Ernest to Theromix, mam tendencję do personifikacji urządzeń kuchennych

Kucharzyca
Ciasteczka z wiórkami kokosowymi Lemingtony Kudłacze + filmik 196

miodu i ucieramy na gładką masę na średnich obrotach. 2. Następnie dosypujemy pół kg mąki pszennej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia, stopniowo, cały czas miksując. 3. Następnie stopniowo dolewamy szklankę mleka, nadal miksując. 4. Blachę o wymiarach 33cm x 22cm smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C. 5. Wkładamy blachę do nagrzanego

Kawa z mlekiem
BABKA MAJONEZOWA 89

czasu, aż nie będą wyczuwalne grudki cukru. Wlać żółtka, wymieszać. Wsypać przesianą przez sitko mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wymieszać na najmniejszych obrotach miksera. Na końcu dodać majonez, ponownie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180'C. Formę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy. Piec około 45 minut. Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Kotlety z kurczaka w parmezanowej panierce 131

czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 6 czubatych łyżki panierki Panko (ewentualnie zwykła bułka tarta) 2 czubate łyżki startego na małych oczkach Parmezanu lub innego twardego sera (np. Grana Padano) – ok. 24 g 1 jajko 1 łyżka mleka 1 czubata łyżka mąki pszennej natka pietruszki do oprószenia (opcjonalnie) olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kotlety

Kulinarne Przeboje
Drożdżówki z serem. Przepis krok po kroku. 140

pracy. Długo zachowują świeżość i są dużo zdrowsze niż bułki kupione w drodze do szkoły. Jeśli lubicie kruszonkę to TU macie przepis. Wystarczy zagnieść i posypać drożdżówki z serem przed pieczeniem.   Drożdżówki z serem składniki: 450 g mąki pszennej 40 g drożdży świeżych 120 g masła 3 żółtka 250 ml ciepłego mleka

kuron.com.pl
Tarta rustykalna z jabłkami 203

Moja tarta ma średnicę około 25cm . Tarta rustykalna z jabłkami Składniki: CIASTO KRUCHE 220g mąki pszennej 110g masła 40g cukru pudru 3-4 łyżki zimnej wody szczypta soli NADZIENIE 500-600g jabłek (5 sztuk) 40g masła 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżka bułki tartej lub mielonych migdałów DO POSMAROWANIA BRZEGU TARTY 1 łyżka masła 1 łyżka brązowego cukru

Smakołyki Bereniki
Tarta ze śliwkami 127

szczęśliwa jak jej mama. Dodałam, że niech będzie nawet bardziej. Składniki 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 2 żółtka (białka zostawiamy) 125 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g śliwek (użyłam węgierek) szczypta cynamonu 2 płaskie łyżki bułki tartej Wykonanie Z mąki, masła, żółtek, cukru i proszku zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 równie

Raj dla Podniebienia
Mini Pulpeciki W Sosie Ze Świeżych Kurek 165

łyżeczka natki pietruszki sól, pieprz do smaku 1/2 szkl śmietany 30 % 1 czubata łyżka mąki pszennej Składniki na pulpeciki: 1/2 kg mięsa mielonego ( dałam z łopatki, ale może też być z drobiu ) dupka cebuli starta na najmniejszych oczkach na tarce 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, warzywa suszone bez soli, natka pietruszki mąka do obtoczenia Dodatki: dwa woreczki

Gotowanie...to proste !
Szarlotka z rabarbarem 165

owocami. Dzisiaj polecam przepis na szarlotkę z rabarbarem , słodką szarlotkę z rabarbarem. 500 g mąki pszennej, 300 g zimnego masła, 50 g cukru pudru, skórka otarta z jednej cytryny, 3 żółtka, 1 kg rabarbaru, 250 g cukru, 1 łyżka świeżo startego imbiru* 2 łyżki bułki tartej, 4 białka, 200 g cukru, masło i bułka tarta do wysypania formy Ciasto: mąkę

królestwo garów
Babka piaskowa z makiem 145

polana lukrem, czekoladą, możliwości jest wiele wszystko zależy od Was. Składniki: 240 g mąki pszennej 4/5 szklanki mąki ziemniaczanej kostka margaryny 250 g cukru 4 jajka 1 szklanka maku 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka aromat migdałowy tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Ucieramy margarynę, stopniowo dodając jajka, następnie cukier. Do masy powoli dodajemy

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania