bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:198/587)

Razowe rogaliki z jabłkami 96

mojprzepisna.pl | Razowe rogaliki z jabłkami Witam wszystkich, odpoczęliście trochę podczas długiego weekendu? My spędziliśmy weekend wyjazdowo tj. byliśmy w Lublinie aby odwiedzić moją mamę i przyjaciółkę

moj przepis na
Razowe rogaliki z jabłkami 149

mojprzepisna.pl | Razowe rogaliki z jabłkami Witam wszystkich, odpoczęliście trochę podczas długiego weekendu? My spędziliśmy weekend wyjazdowo tj. byliśmy w Lublinie aby odwiedzić moją mamę i przyjaciółkę

moj przepis na
Chaos i róg obfitości. Bread cones. 138

jedną z nich będzie właśnie upieczenie i zajadanie się rożkami obfitości Bread cones ! BUŁKI - ROŻKI OBFITOŚCI  /na ok. 10 sztuk/ 1 szklanka letniego mleka  2 łyżki roztopionego masła  1 jajko  1 łyżka cukru  pół łyżeczki soli  3 szklanki mąki pszennej  12 g drożdży suchych (3 łyżeczki) lub 25 g drożdży świeżych (użyłam świeżych(...)usunąć metalowe foremki. Nadziewać dowolną pastą, sałatką czy zamienić w fantazyjnego hot-doga:) Smacznego! *cytaty pochodzą z Mitologii Jana Parandowskiego oraz Mitów Greckich dla dzieci i młodzieży **pomysł na bułki-rożki pochodzi z tej strony (klik) *** przepis na ciasto do bułek pochodzi z tej strony (klik

KUCHARNIA
CIASTO ŁABĘDZI PUCH, NA MĄCE ORKISZOWEJ 475

wyrobami. Mimo wszystko, zapewniam was, że po zrobieniu całego ciasta, ślad i smak bo bułce zanika, a pozostaje NIEBO w gębie-dosłownie!:-) Składniki na biszkopt: -5 jajek -3/4 szklanki ksylitolu lub cukru -1 szklanka mąki orkiszowej+2 łyżki dodatkowo  (lub 1 szklanka pszennej) -1 łyżka oliwy -1 łyżka gorącej wody -cukier waniliowy -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Masa: -2 czerstwe bułeczki(u mnie kajzerki orkiszowe) ;  mogą być pszenne -3 szklanki mleka -1/2 szklanki ksylitolu lub cukru -cukier waniliowy -375g masła -100g wiórków kokosowych -dżem z czarnej porzeczki(może być inny) Posypka:-1 łyżka masła-1/3 szklanki ksylitolu-100g wiórków kokosowych Białka ubić z ksylitolem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, cały czas

Smaczne Zdrowe
szybkowar-gołąbki drobiowe z białą kaszą,kiszoną kapustą w sosie pomidorowym... 136

mielone drobiowe 50 dag, bułka czerstwa 1 sztuka, jajka 2 sztuki, przyprawa do gulaszu 1 opakowanie, papryka chilli mielona 1 łyżeczka, cebula podsmażona 2 sztuki, smalec 1 łyżka, sól czosnkowa 2 łyżeczki, woda 8 szklanek, liść laurowy 3 sztuki, ziele angielskie 5 sztuk, koncentrat pomidorowy Pudliszki 90 gram , mąka pszenna 2 łyżki, koperek 1 pęczek Białą kaszę gryczaną ugotować(...)wody i ostudzić, wsypać do miski i dobrze wymieszać z mielonym mięsem, podsmażoną na smalcu pokrojoną cebulą, z pokrojoną drobno kiszoną kapustą, jajkami,przyprawami i odciśniętą z wody czerstwą bułkę. Z główki kapusty wyciąć nożem z czubkiem głąb, włożyć do garnka zalać wodą, wlać olej (woda z olejem ułatwia ściąganie i szybsze zmiękczenie liści) i po zagotowaniu wody teraz

W Mojej Kuchni Lubię
Domowe Bułki do Hot-Dogów 239

Delikatne, puszyste, a co najważniejsze - idealne do hot-dogów bułeczki pszenne z sezamem. Stanowią idealny dodatek do popularnych fast food'ów i z pewnością są

Słodka Strona
Ruskie pampuchy z dynią 246

Smacznego :) RADA : jeżeli puree z dyni będzie miało gęstość ugotowanych ziemniaków, należy zmniejszyć ilość mąki pszennej nawet do 3 szklanek. W wersji dla zabieganych ciasto drożdżowe po wyrobieniu, wstawić do lodówki. Na przykład rano, a popołudniu można lepić pampuchy :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bułki i drożdżówki , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: drożdże , dynia , twaróg , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Gołąbki z pekińską kapustą – pomysł na obiad dla całej rodziny 215

jeśli wolicie gęstsze sosy możecie je lekko zagęścić mąką pszenną lub ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody Przygotowanie: Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany studzimy. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Przekładamy do miski, dodajemy mięso mielone i drobno poszatkowaną kapustę pekińską. Wbijamy jajko, dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki

Słodkie okruszki
Pierogi z mięsem dzika 116

gulasz 5 g suszonych grzybów 2 średnie cebule 125 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 4 łyżki smalcu 1 liść laurowy 2 ziarenka jałowca 2 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz do smaku Ciasto na pierogi: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka oliwy 1 / 2 łyżeczki soli 1 / 4 szklanki ciepłej przegotowanej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)minut. Nie należy całkowicie zredukować sosu, nada on wilgoci farszowi. Odstawić do wystygnięcia, po czym usunąć przyprawy i dwukrotnie zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsnej masy wsypać bułkę tartą, wbić jajko, wyrobić masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto na pierogi: Na stolnicę wysypać szklankę mąki, dodać oliwę oraz sól, podlać ciepłą wodą. Zagnieść sprężyste ciasto, jeśli

niecodziennikpary
Galette listkujące maślane ciasto z owocami leśnymi 101

prepTime":"PT20M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Francuska"],"recipeYield":["8","8 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"310 cal"},"recipeIngredient":["100 g m\u0105ki pszennej","50 g mielonych migda\u0142\u00f3w","100 g sch\u0142odzonego mas\u0142a","100 g serka Philadelphia","2 \u0142y\u017cki cukru z prawdziw\u0105 wanili\u0105","200 g dojrza\u0142ych je\u017cyn(...)mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 100 g schłodzonego masła 100 g serka Philadelphia 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią NADZIENIE 200 g dojrzałych jeżyn 200 g jagód leśnych 200 g świeżych truskawek 100 g czerwonej porzeczki 2 łyżki soku z cytryny lub limonki 100 g cukru drobnego do wypieków 1 łyżka mąki ziemniaczanej DODATKOWO 2 bu bułki tartej

ProstePesto.pl
Klopsiki z jelenia w sosie z brandy 237

łyżki musztardy pełnoziarnistej 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki oleju słonecznikowego 25 g masła szczypta suszonego cząbru szczypta suszonego rozmarynu szczypta suszonego estragonu pieprz czarny sól Sos 350 g brązowych pieczarek 400 ml bulionu wołowego 150 ml brandy 150 ml kwaśnej śmietany 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 owoce jałowca ½ łyżeczki

Wędrówki po kuchni
Tort komunijny 168

szklanki mąki pszennej,  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia.  Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki.Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 27cm.Piec ok. 35min w temp

Z miłości do słodkości
Ciasto ucierane z truskawkami i kakao. Zebra truskawkowa 167

kakao. Dokładnie mieszamy, tak żeby kakao nie pozbijało się w grudki. Piekarnik nagrzewamy na 180⁰C. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem lub margaryną i wysypujemy tartą bułką. Na środek formy wlewamy na zmianę po łyżce ciasta – raz ciemnego, raz jasnego. Czekamy, aż każda warstwa się rozpłynie i powtarzamy – łyżka ciemnego i łyżka jasnego. Gdy wykończymy obie masy(...)garstki świeżych truskawek 1 niepełna szklanka cukru białego, drobnego 1 ½ szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżka gorzkiego kakao 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 5 kropli aromatu migdałowego lub waniliowego szczypta soli tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do osypania formy

Karo in the Kitchen
Bułki kukurydziane z papryką. 142

weekendzie pełnym wrażeń i również gości, przyszedł czas na uzupełnienie domowego chlebaka. Tym razem coś na mące kukurydzianej. Czego nam potrzeba? -2 kubki mąki kukurydzianej -1 kubek mąki pszennej TYP550 -35 gram świeżych drożdży -łyżeczka cukru -kawałek zamrożonej papryki czerwonej -około 1/2 kubka ciepłej wody, około 39 stopni -łyżeczka soli -olej rzepakowy 3 łyżki Kawałek czerwonej papryki wkładamy na kilka(...)ciasto zrobiło się elastyczne; w ostatnim etapie dosypujemy startą paprykę.  Formujemy kulę, oklepujemy ją olejem i pod przykryciem odkładamy na 1h w ciepłe miejsce. Po tym czasie formujemy bułki w kształcie dysków, układamy na papierze do pieczenia, smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem lub mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut

BaRepas
Nocne kajzerki 84

cieszycie się ciepłym pieczywem na śniadanie. Czy jest coś piękniejszego? Składniki: 450 g mąki pszennej typ 650 1 łyżka mąki ziemniaczanej 8 g drożdży instant 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 125 ml mleka 125 ml wody 60 ml oleju 1 jajko do posmarowania bułek sezam Przygotowanie: Wieczorem-  wszystkie składniki (poza jajkiem i sezamem) mieszamy, a następnie wyrabiamy (ręcznie

Smakowity Blog Kulinarny
Hot-dog XXL 150

przepis, który pokazuje że hot-dog to nie tylko bułka, parówka i ketchup. Hot-dog XXL to wielka bomba kaloryczna, ale zawiera mnóstwo warzyw. Jest świetnym pomysłem na śniadanie lub kolacje, jeśli mamy ochotę na fast-food’a, który zaspokoi nasz głód. Myślę że po zjedzeniu(...)Ilość porcji: 2 Składniki: 2 bagietki pszenne lub ciemne z ziarnami (po 40 cm) 4 parówki 100 g sera żółtego pomidor ogórek kilka rzodkiewek cebula szczypiorek lub cebulka prażona sałata masłowa (4 – 6 liści) ketchup majonez Przygotowanie: Nagrzać piekarnik do 200 stopni. W środek bułki rozkrojonej wzdłuż włożyć ser żółty. Następnie zawinąć bułki szczelnie

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania