bulion warzywny - 3500 przepisów (strona:75/234)

Marchewkowe Cappuccino - Möhren-Cappuccino 205

Zupa z marchewki - rozgrzewająca,sycąca i smaczna,a w dodatku lekka i bardzo zdrowa bo ugotowana na bulionie warzywnym.Kolor zupy poprawi samopoczucie i doda Ci energii.Po

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ZUPA SZCZAWIOWO- SZPINAKOWA Z JAJEM 191

Maj to idealny czas na zbieranie szczawiu. Teraz szczególnie ten łąkowy, pierwszy jest najsmaczniejszy. Ja używam do zup i tego łąkowego( bo jest bardziej wyrazisty w

Z Majeczką w kuchni
Krem z dyni 286

warzywo. I tak pewnego dnia kupiłam na targu ponad kilogram tego pomarańczowego, nieznanego mi produktu, zrobiłam krem i... pokochałam dynię. Przepis jest niezwykle prosty a zupa smakuje wyśmienicie. Składniki: bulion warzywny (najlepiej wcześniej ugotowany rosół) 1kg dyni 200ml mleka 3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku gęsty jogurt naturalny pietruszka do dekoracji Dynię obieramy ze skórki, usuwamy środek

Animelka Blog
CUKINIA NADZIEWANA KASZKĄ KUSKUS 241

ewentualne dodatków. CUKINIA NADZIEWANA KASZKĄ KUSKUS Z PAPRYKĄ /własny; współpraca z marką Winiary;/ na 4 porcje 4 okrągłe cukinie 1 szklanka kaszki kuskus (suchej) 2 - 2,5 szklanki bulionu warzywnego po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu Delikatnego Winiary mielona słodka papryka mielona ostra papryka sól, pieprz Cukinie dokładnie myję, odcinam czubek

W kuchni Karmel-itki
Dyniowy szał. CZOSNKOWY KREM Z DYNI Z MAKARONEM. 176

się śni zanieść mnie do sklepu.Muszę więc pomyśleć. CZOSNKOWY KREM DYNIOWY Z MAKARONEM. / autorski:/ 1kg pokrojonej w kostkę, obranej dyni 2 cebule 4-5 ząbków czosnku bulion warzywny (tyle, aby do 3/4 zakrył dynię) 1/2 szklanki śmietanki 12% (nie ukwaszonej) gałka muszkatołowa, lubczyk, pieprz makaron (najlepiej jakiś drobny) Ugotowałam paczkę drobnego makaronu (u mnie małe kolanka). Cebulę posiekałam, czosnek

W kuchni Karmel-itki
Kalafiorowa z kluseczkami 166

kluseczkami którą zrobimy bardzo szybko. Dobrze jest mieć wcześniej ugotowany albo zamrożony wywar, wtedy zupa jest lepsza. 1/2 kalafiora 2 marchewki 1 kawałek selera por biała część 750 ml bulionu warzywnego 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz koper, natka pietruszki. 1/2 szklanki śmietany 18 % kluski: 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki wody sól Kalafiora dzielę

wesoła kuchnia
Zupa ziemniaczana z awokado. 229

ugotowane na twardo. Obie odsłony godne polecenia. Kończymy dziki tydzień, mam nadzieję nie zdziczali całkiem ;) i szykujemy się na następne hasło. Składniki: 800 g ziemniaków 2 szalotki 2 szkl. bulionu warzywnego 1/3 szkl. śmietany kremówki (30%) sok z 1/2 cytryny sól pieprz świeżo zmielony awokado oliwa (lub klarowane masło) Wykonanie: Szalotkę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie

zadanie-gotowanie
RISOTTO NA CYDRZE Z GROSZKIEM, SEREM PLEŚNIOWYM ORAZ SZAŁWIĄ 187

SKŁADNIKI: * ryż do risotto – ok.200 g * groszek zielony ( może być mrożony ) – 1 szkl * ser pleśniowy typu rokpol – ok.50 g * cebula – 1 szt * czosnek -1 ząbek * bulion warzywny – 450 ml * cydr – 125 ml * masło -1 łyżka * szałwia * tymianek * sól * pieprz * oliwa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy

Ostra na Słodko
Zupa z cukinii 185

mnie zupa z cukinii. Najprostsza z możliwych :) Składniki: (na 3-4 porcje) 1 duża cukinia (500g) 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku lub 2 mniejsze 0,5 l bulionu warzywnego sól, pieprz, vegeta koperek Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cukinię obrać, wydrążyć w środku i pokroić w grubszą kostkę. Cebulę podsmażyć na złoty

My simple kitchen
pyszna ,zdrowa zupa w 15 minut 148

Składniki ¾ fili żanki pomidorów cherry, pokrojone na połówki 1cała puszka pomidorów pokrojonych ½ szklanki bulionu warzywnego 1 posiekana cebula 2 ząbki posiekanego czosnku 2 łyżeczki proszku kurkuma 1 łyżeczka oleju kokosowego ½ łyżeczki soli morskiej 1 łyżeczka suszonych bazylii 1 łyżka octu jabłkowego świeżo zmielony czarny pieprz do smaku Wykonanie Na średnim ogniu usmażyć cebule i czosnek na oleju kokosowym 1 minute

w mojej kuchni
ZUPA KREM Z SELERA 219

SELER ZUPA KREM Składniki : 1 cały korzeń selera Biała część pora Kilka łodyg selera naciowego 1,5 litra bulionu warzywnego Łyżeczka masła lub łyżka oliwy Sól Pieprz Kilka gałązek koperku Zupa krem z selera, łatwa do wykonania. Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy pokrojony w drobną kostkę korzeń selera. Dodajemy po chwili pokrojone drobno białe części pora

Markowy smak
Papryki i pomidory faszerowane aromatycznym risotto 216

powiecie by połączyć ze sobą dwa pyszne dania? Dzisiaj proponuję połączenie faszerowanych warzyw z rewelacyjnym, aromatycznym risotto. Spróbujecie? Składniki: - 500ml bulionu (500ml wody +1 czubata łyżeczka domowego koncentratu bulionu warzywnego ) - 200g fety - 150g ryżu Arborio - 2 czerwone papryki - 2 pomidory - 2 cebule - 25g orzechów piniowych - pęczek natki pietruszki  - 1 łyżka oleju - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka oregano

Be Fit Be Strong
Krem z pieczonego buraka na soku jabłkowym 170

treściwa i świetnie nadaje się na wynos do pracy lub na uczelnię. Składniki (2 porcje): 3 średnie buraki 200 ml soku jabłkowego 200 ml soku buraczkowo- jabłkoweg 200 ml bulionu warzywnego 50 ml śmietanki 30% lub jogurtu naturalnego sól i pieprz sok z 1/4 limonki do podania: kleks z jogurtu naturalnego, ulubione pieczywo, ser pleśniowy Buraki owijamy folia i pieczemy

Mango Papaja
Zapiekanka z ziemniaków i warzyw 154

Składniki: 250 g kalafiora 400 g ziemniaków 1 czerwona papryka 100 g śmietany 30% 2 plastry sera żółtego 1 łyżka bulionu warzywnego suszony lubczyk suszony majeranek pieprz Ziemniaki pokroić na plastry. Włożyć wraz z kalafiorem do garnka z wodą i gotować w osolonej wodzie przez 8 minut. Odcedzić. Paprykę pokroić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki, kalafior i paprykę. W osobnym

Moja Galeria Smaku
Zupa krem z cukinii 160

Szybki w przygotowaniu, pyszny krem z cukinii Składniki: 500 g cukinii 600 ml bulionu warzywnego 1/2 dużej cebuli 1 ząbek czosnku 3 łyżki śmietany 1 łyżka oleju sól, pieprz 1. Cukinię umyć, pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i zeszklić ją. Dodać czosnek i cukinię. Smażyć 3 minuty, co jakiś czas mieszając

Moja Galeria Smaku