SKŁADNIKI : 1 batat średniej wielkości, obrany i pokrojony w kostkę 1 mała cebula 2 łyżki oleju kawałek selera, pokrojony 1 marchew, obrana i pokrojona 2-3 szklanki bulionu warzywnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz i papryka w proszku do smaku śmietana, papryka i szczypiorek do ozdoby W garnku na oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać posiekany czosnek i chwilkę
Kulinarne Fantazje Mariolipichcenia tego prostego i smacznego dania. Składniki: (2 osoby) 100g brązowego ryżu 5 pomidorów lub jedna puszka pomidorów z puszki (krojonych) 1/2 selera 2 marchwie Pół szklanki domowego bulionu warzywnego Olej kokosowy Oregano, rozmaryn, majeranek Sposób przygotowania: Gotujemy ryż w osolonej wodzie przez 25 minut, po ok. 15 minutach pokrojone warzywa wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem kokosowym, następnie dodajemy
madamekuchnia.wordpress.commięsnymi, młodymi ziemniaczkami i jajkiem. Botwinka z klopsikami, ziemniakami i jajkiem SKŁADNIKI : 1 duży pęczek botwinki 1 marchewka 1 pietruszka 250-300 ml soku z buraków 1 l bulionu warzywnego sól, pieprz do smaku pulpeciki: 300 g mięsa mielonego z łopatki 2 łyżki posiekanego koperku sól, czosnek i pieprz do smaku do podania: ugotowane młode ziemniaczki ugotowane jajka koperek
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiporostem białej pleśni i przerostem niebieskiej pleśni. Smakowo kompozycja jak dla mnie idealna. Składniki: 1 płaska łyżka masła klarowanego 0,5 cebuli 2 ząbki czosnku 600 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 400 g mrożonego groszku sól pieprz kolorowy ostra papryka ser dojrzewający Bavaria Blu Przygotowanie: W garnku rozgrzać masło dodać pokrojoną w kostkę cebulę i na niewielkim ogniu
Ala piecze i gotujeDanie z kuchni greckiej. W oryginalnym przepisie zapieka się cebulę czerwoną. Składniki 800 g cebuli 500 g ziemniaków pokrojonych w plasterki pół szklanki bulionu warzywnego pół łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki oliwy 250 g sera feta 50 g płatków migdałowych Przygotowanie Cebule obrałem, większe pokroiłem na ćwiartki, małe na połówki. Lekko rozsunąłem warstwy cebuli. Ziemniaki opłukałem, ułożyłem
R'n'G Kitchenplastry, spryskujemy ruloniki oliwą z oliwek, oprószamy pieprzem i pieczemy wraz z kaszą (lub bez) 15minut w 200 stopniach. Składniki na kaszę: - 100g kaszy gryczanej (1 woreczek) - łyżka domowego bulionu warzywnego lub 1 kostka bulionowa warzywna - 1 cukinia - 2 cebule - 2 garście kurek - 2 łyżki sezamu - 2 łyżki nasion słonecznika - 2 łyżki oleju kokosowego - 2 ząbki czosnku - pół pęczka natki
Be Fit Be Strongtrochę inna wersja popularnego barszczu białego :) Składniki : około 1,5 l bulionu warzywnego zakwas żurkowy z butelki biała kiełbasa 3 ugotowane jajka na twardo 3 ziemniaki, marchew, 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao około 20 dag grzybów mun, 10 pieczarek kwaśna śmietana, 2 łyżki startego chrzanu Przygotowanie : Do gorącego bulionu wrzucamy namoczone i pokrojone grzyby
Proste Potrawyjest pyszna! Składniki: 400 g świeżego groszku (można użyć mrożonego) 100 g zielonej fasolki 1 ziemniak 1 cebula garść świeżej mięty garść świeżej kolendry 2 ząbki czosnku 1 l bulionu warzywnego 2 łyżki masła sól, pieprz Świeży groszek wyłuskać z łupinek. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło. Dodać cebulę z czosnkiem oraz pokrojonego ziemniaka. Smażyć
Moja Galeria SmakuSzybka ,prosta i sycąca zupa serowa z jednym z ulubionych serów. Składniki 200 g sera gorgonzola 100 g serka topionego śmietankowego 2 marchewki pietruszka mały seler 1,25 l bulionu warzywnego por (biała część) oliwa z oliwek 3 łyżki gęstej śmietany szczypiorek 500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino) Przygotowanie Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy
R'n'G KitchenUniwersalny sos pomidorowy z grzybami. Idealnie pasuje do gołąbków. Składniki 2 spore garści suszonych grzybów 100 g margaryny 2 łyżki mąki 3 łyżki koncentratu pomidorowego litr bulionu warzywnego 2 łyżki gęstej śmietany cukier sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski. Z margaryny i mąki sporządzamy
R'n'G KitchenSmaczny dodatek do dania głównego zamiast surówki. Składniki mała główka białej kapusty 450 g pieczarek 200 g pomidorków koktajlowych łyżka masła duża cebula 100 ml bulionu warzywnego łyżka mąki pęczek natki pietruszki sok z cytryny sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Razem z posiekaną cebulą ,pokrojonymi w ćwiartki pomidorami
R'n'G Kitchenpieczarkami i piersią z kurczaka. Można podać z ziemniakami, makaronem czy pieczywem. Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki śmietany 18% półtora szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego łyżka mąki słodka i ostra papryka sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka i dodajemy
e-PrzepisyKulinarneMoje ulubione święto :) Dzień Pikantnych Potraw Zupa Azjatycka SKŁADNIKI: 1 liść prasowanych glonów 1,5 l buliony warzywnego mieszanka warzyw chińskich kilkanaście krewetek 2 filety rybne sos sojowy 2 ząbki czosnku papryczka chili przyprawa curry sól, pieprz, kolendra, szczypiorek Sparzyć krewetki i mrożona rybę. Mrożone warzywa chińskie wraz z czosnkiem i papryczką chili podsmażyć na patelni. Do gotującego się bulionu
MarciochaKucharzywielu potraw m.in. gołąbków, pulpetów czy makaronu. Przygotowuje się go prosto i niemal błyskawicznie, a podany na gorąco smakuje idealnie. składniki na 0,5 l sosu 1.5 szklanki bulionu warzywnego ( może być z kostki) 5 łyżek koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła lub margaryny 3łyżki mąki pszennej przepis W rondelku roztapiamy tłuszcz a na nim przesmażamy koncentrat pomidorowy cały czas mieszając
Smakowite DaniaSkładniki: 1 kg cebuli 2 łyżki masła klarowanego 1 l bulionu warzywnego 1 łyżka mąki 2 ząbki czosnku 1 płat ciasta francuskiego sól, pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w piórka cebulę. Przyrumienić ją, ale nie przypalić. Dodać posiekany drobno czosnek. Posypać mąką i szybko wymieszać. Zalać gorącym bulionem, doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową
O kuchni z uczuciemmakaronami i tym samym rozpoczęłyśmy ich testowanie. Idealnie wkomponował się w leczo mały makaron gwiazdeczki. Danie było rozgrzewające i szybko zniknęło ... Leczo z makaronem SKŁADNIKI: 1,5 l bulionu warzywnego 2 duże papryki czerwone 1 puszka pomidorów krojonych 300 g kiełbasy śląskiej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZapraszam! SKŁADNIKI NA 2-4 PORCJE kilka łyżek oliwy cebula 1-2 ząbki czosnku puszka pomidorów pelati 1 marchewka sól, pieprz 1 łyżeczka cukru bazylia 1litr wody lub bulionu warzywnego Cebulę kroimy drobno i wrzucamy na rozgrzaną oliwę razem z czosnkiem. Dusimy chwilkę, po czym dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Po 2-3 minutach dodajemy pomidory
KUCHARNIApodawać na ciepło oraz na zimno. Bulion ugotowałam z dwóch małych ziemniaczków, małej cebulki, marchewki, pietruszki i selera naciowego. Warzywka te zmiksowałam razem z cukinią. Składniki: -1,5 bulionu warzywnego -1 średnia cukinia -1-2 łyżki jogurtu greckiego -garść listków świeżej mięty -płatki migdałów do posypania -sól pieprz, gałka muszkatołowa -ewentualnie: groszek ptysiowy lub grzanki Wykonanie: Cukinię obieramy, przekrawamy
KasiekGotujedanie. składniki: 400 g makaronu z lubczykiem 250 g ricotty 50 ml śmietanki 30 % 2 solidne garście migdałów pokroionych w słupki 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżka masła sól pieprz gałka muszkatołowa słonecznik do posypania Na patelni rozgrzać masło, dodać ricottę i słodką śmietankę, wymieszać aby składniki się połączyły. Doprawić do smaku
Monia miesza i gotujekurczakiem.Niesamowicie delikatne , aromatyczne , sycące , no i zdrowe!Spróbujcie , a gwarantuję , że nie pożałujecie i na stałe wprowadzicie je do menu ;)Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pęczak – 100 g* bulion warzywny – ok. 1-1,5 l* pierś z kurczaka – 200 g* świeża pietruszka – 1 pęczek* cebula – 1 szt* masło – 1 łyżka* sól* pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Kaszę
Ostra na SłodkoKREM Z KUKURYDZY I ZIEMNIAKÓW. /własny;/ na 2-3 porcje 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 średniej wielkości ziemniaki 1 czerwona cebula 2-3 łyżki oleju 0,7 l bulionu warzywnego papryka chili mielona gałka muszkatołowa mielona pieprz do smaku sos sojowy do smaku ewentualnie kilka kropel czerwonego tabasco Cebulę obieram, siekam i szklę na oleju. Kukurydzę odcedzam, dodaję
W kuchni Karmel-itkiMoja grochówka jest trochę inna, bardzo prosta, z niewielką ilością składników. Może i Wam posmakuje ? Grochowa zupa-krem Składniki:475 g suchego łuskanego grochu2 litry bulionu warzywnego ( na bazie warzywnej pasty bulionowej)1 marchewka1 mała pietruszkasólpieprzDodatkowo:1 cebulaok. 200 g cienkiej kiełbasy olej do smażenia Wykonanie: Groch płuczemy, wrzucamy do garnka i zalewamy
Kulinarne przygody Gatityjest zbyt goraco.A po powrocie do domu czeka w lodowce przygotowany wczesniej orzezwiajacy napoj rodem z upalnych Indii. Zielony, aromatyczny, cukiniowy.Lassi z cukiniskladniki: 2 cukinie 250ml jogurtu naturalnego 250ml bulionu warzywnego 1 lyzeczka kuminu 1 lyzeczka rozgniecionych nasion kolendry bukiecik miety oliwa z oliwek pieprz i sol do smaku wykonanie:Na rozgrzana oliwe wrzucamy kumin i kolendre i po chwili
Przysmaki Karolkiszybkie danie, ale najwazniejsze, ze zrobilysmy je razem.Spagetti z tunczykiem i pomidorkami cherryskladniki dla 3 osob: 1 cebula 2 zabki czosnku 250g pomidorkow koktajlowych 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego 200ml bulionu warzywnego puszka tunczyka w kawalkach tymianek sol, pieprz do smaku ewentualnie odrobina cukru do smaku makaron spagetti ewentualnie parmezan wykonanie:Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.Na oliwie z oliwek
Przysmaki Karolkichęcią sięga się po kolejną jej porcję. Łosoś w sosie żurawinowym Składniki: 4 filety z łososia 2 szalotki 200 g świeżej żurawiny 100 ml porto 100 ml bulionu warzywnego 10 g masła olej Kujawski tłoczony na zimno do smażenia sól, pieprz Drobno posiekane szalotki podsmażamy przez około 5 minut na 2 łyżkach oleju Kujawskiego. Następnie dolewamy porto
Przysmaki Karolkinieobecność w reszcie sportowych dyscyplin. Jeśli wolą oglądać Bollywood i zajadać aromatyczne dania - ok! ;) Jednym z takich aromatycznych indyjskich dań jest dal. Dal to rodzaj gęstej warzywnej potrawki na bazie rozgotowanej soczewicy, lub innych strączkowych. Potrawa tania, łatwa w przyrządzeniu i sycąca. Może mieć setki wariantów i w połączeniu z ryżem lub chlebkiem chapati stanowi podstawę wyżywienia ludu Indii, Bangladeszu(...)pyszną i wartościową propozycją kulinarną! :) Składniki: 200 g czerwonej soczewicy 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 duży pomidor malinowy lub 1 puszka krojonych pomidorów 1 nieduży batat 1 litr bulionu warzywnego 3 garście młodego szpinaku 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kolendry mielonej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki chili olej kokosowy (lub inny) sól gęsty naturalny jogurt
zadanie-gotowaniemoże być również część kalafiora i brokuła ) 3 garście świeżego szpinaku sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu warzywnego(...)PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. W garnku gotujemy brokuł z bulionem na półmiękko i odcedzamy. Na patelni, na oleju podpiekamy drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem, następnie dodajemy opłukany szpinak i brokuł, doprawiamy do smaku i chwilkę mieszając podpiekamy. W średniej wielkości garnku roztapiamy masło, teraz mieszając trzepaczką wsypujemy mąkę i mieszamy
Kulinarne Fantazje Mariolirównie dobrze możemy wykorzystać również pieczarki. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 jajka 3 łyżki mąki sól,pieprz dodatkowo: 30 dag kurek 1,5 szklanki śmietany 30 % 3/4 szklanki bulionu warzywnego pół szklanki natki pietruszki sól,pieprz do smaku Wykonanie: *Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy jajko, mąkę, sól,pieprz, smażymy placki na całą patelnię. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. *Kurczaka kroimy
Z Majeczką w kuchnizostało...i powstało. Niby kilka składników, a efekt...sami musicie skosztować, bo przeklinać nie będziemy ;) Składniki 1 mała kapusta włoska 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula 500 ml bulionu warzywnego 500 g kabaczka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 ziarna ziela angielskiego 300 g łopatki wieprzowej 1 pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false
R'n'G KitchenSkładniki na 2 porcje: 1 łyżka oliwy 1 cebula 1 marchewka 250 g pieczarek 1 ząbek czosnku 2/3 szklanki makaronu orzo (użyłam pełnoziarnistego) 1 szklanka bulionu warzywnego świeży rozmaryn i natka pietruszki sól, pieprz do smaku W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Dodać posiekaną cebulę, smażyć 3 minuty. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i pieczarki. Smażyć kolejne 5-7 minut. Dodać
Moja Galeria Smakutypowej golonce ). Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 2 goloneczki z indyka 2 marchewki 1 cebula 1 pietruszka Kawałek korzenia selera Liść laurowy Ziele angielskie Sól Pieprz Papryka słodka mielona Bulion warzywny Olej do obsmażenia Sos: Chrzan tarty Żurawina do mięs ( ze słoika ) Majonez Wykonanie: Goloneczki przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Pozostawiamy do zamarynowania ( na około godzinę ). Po tym czasie goloneczki wraz
Smaki Ewyszczypty mielonego cynamonu 1 łyżeczka pasty Harrisa pół czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów pół puszki cieciorki 70g czerwonej soczewicy 500ml bulionu warzywnego sok z cytryny posiekana świeża kolendra (ewentualnie suszona) olej do smażenia Przygotowanie: W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać suche przyprawy
Codzienne Gotowaniepodgrzybków i prawdziwków 5 ziemniaków 2 marchewki 1 cebula 1 pietruszka sól, pieprz listek laurowy 3 ziela angielskie 3 pieprze ziarniste pół szklanki smietany 18% 4 litry bulionu warzywnego Wykonanie: Grzyby oczyszczamy , mniejsze zostawiamy w całości większe przekrajamy na połowę. Odgotowujemy ok.15 minut w osolonej wodzie. Grzyby odsączamy na sicie. Na rozgrzaną patelnie wkrajamy w drobną kosteczkę 1 cebulę
Z Majeczką w kuchniSkładniki na 2-3 porcje: 100 g ryżu basmati 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 puszka pomidorów 1,5 szklanki bulionu warzywnego 1/2 puszki kukurydzy 2 marchewki 1 szklanka mrożonego groszku szczypta chilli w proszku 1/4 łyżeczki kuminu sól, pieprz świeża kolendra Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć 3 minuty. Dodać ryż, smażyć
Moja Galeria Smaku250ml wody - 250ml mleka migdałowego - 2 cebule (u mnie zwykła i czerwona) - 1 spory ziemniak lub 2 mniejsze - 2 łyżki bulionu (u mnie 2 łyżki wody + łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego ) - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka przyprawy curry - 1 łyżeczka papryki ostrej lub 1 świeża, mała, ostra papryczka - 0,5 łyżeczki imbiru - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - sól, pieprz Cebulę
Be Fit Be Strongłyżki koncentratu pomidorowego, pół słoika papryki konserwowej, puszka czerwonej fasoli, 5 dużych ogórków konserwowych, 2 ząbki czosnku, pół puszki kukurydzy, puszka ananasa, 1 duża cebula, 0,5 l. bulionu warzywnego, sól, pieprz, słodka papryka, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy obficie przyprawą meksykańską. Krótko przesmażamy na patelni, przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka podsmażamy
Pobite gary BarbarySkładniki: szklanka kaszy pęczak 1 cebula 1/2 szklanki białego wina 1 litr bulionu warzywnego pieprz kilka pieczarek tarte pecorino ( 2 łyżki stołowe) świeże listki majeranku Kasza pęczak po polsku Przygotowanie: 1. Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki. 2. Zeszklij cebulę na łyżce masła, dodaj opłukany pęczak, i wino. 3. Wymieszaj i za kilka chwil dolej bulion
AZgotuj!pietruszka, seler) 4 ziemniaki garść fasolki zielonej 1 ząbek czosnku 2 cebule dymki 2 ziela angielskie 2 listki laurowe 1 łyżka masła i 1 łyżka oliwy 1,5 l bulionu warzywnego 1 łyżeczka suszonego estragonu koperek, natka pietruszki, bazylia starty grana padano bądź inny żółty ser Włoszczyznę posiekać, cebule i czosnek pokroić na małe kawałki. W garnku rozgrzać oliwe
Moja Galeria Smakuwziąłem się za przygotowanie czegoś szybkiego i smacznego. Składniki 250 g makaronu penne 3 białe kiełbasy 2 łyżki chrzanu cebula łyżka smalcu łyżeczka majeranku łyżeczka suszonego oregano 500 ml bulionu warzywnego 150 ml śmietany 18% sól ,pieprz tarty ser żółty świeże oregano Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym smalcu
R'n'G Kitchenmałe pomidory duża cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek podwójny filet z kurczaka 300 g makaronu penne 3 łyżki cebulki marynowanej łyżka ziół prowansalskich natka pietruszki 300 ml bulionu warzywnego sól ,pieprz Przygotowanie Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię i cebulę kroimy w kostkę ,dodajemy do kurczaka razem z ziołami prowansalskimi ,pokrojonym czosnkiem
R'n'G KitchenWieczory już coraz chłodniejsze. Na rozgrzewkę zupa w kolorze zachodzącego słońa. Dyniowa. Składniki na 4 porcje: 80 dag dyni 3 szklanki bulionu warzywnego kawałek selera 40 dag ziemniaków 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany łyżka łuskanych pestek dyni lub słonecznika 10 dag boczku sól, pieprz gałka muszkatałowa Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na chrupko. Wyjąć. W pozostałym tłuszczu podsmażyć krótko
My simple kitchensię również z rzodkiewką czy szczypiorkiem. 1 pęczek botwinki (3 korzenie wraz z liśćmi) 3 młode marchewki 2 młode ziemniaki 1 nieduży burak 1 pietruszka 1,5l bulionu warzywnego 50ml słodkiej śmietanki 12% 1 łyżka octu sól, pieprz 1. Małe buraczki z botwiny obieramy, kroimy drobno wraz z liśćmi. Obieramy pozostałe warzywa. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry
Szefowa kuchniSkładniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz, imbir, tymianek łyżka sosu sojowego ząbek czosnku Przygotowanie: Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce oleju
Gaździnka warzyokazała się bardziej przytomna ode mnie i zwróciła uwagę, że to nie soczewica, a ciecierzyca ;) post został edytowany ;) wybaczcie mi to zakręcenie, to chyba magia świąt ;)))))Składniki:bulion warzywny lub rosół,300 g suchej ciecierzycy,pęczek szczypioru lub dymki,awokado,sól, pieprz do smaku,szczypta ostrej papryki,garść ziaren dyni.Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na kilka godzin
Codzienna kuchnia niecodziennaLubie czasem przygotowywac takie dania jednogarnkowe, syte a co ważne nie zabierajace też duzo czasu w kuchni. A czasem sa takie dni ze tego czasu nie
Z Majeczką w kuchnizapraszam Was na rozgrzewającą, pikantną, gęstą zupę pomidorową, której nauczyła mnie moja siostra :) Składniki (dla mnie starczają idealnie!) 1 x puszka pomidorów 1/3 papryki czerwonej 3 kubki bulionu warzywnego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 x łyżeczka oliwy pieprz/sól/papryka ostra/chilli/ łyżeczka curry/bazylia&oregano kawałek mozarelli garść orzechów lub nasion (dziś użyłam pestek dyni i słonecznika
Kitchens Alphabetdodatkiem do nej, to taka kropka nad i.Jarzynowa z rybaskladniki: 1 papryka czerwona mala puszka kukurydzy 200g zielonego groszku mrozonego 1 cebula 1 zabek czosnku 4 duze ziemniaki 500ml bulionu warzywnego sol, pieprz 2 filety z dorsza lub mintaja tymianek oliwa z oliwek wykonanie:Na 2 lyzkach oliwy z oliwek podsmazamy posiekana cebule i czosnek. Po okolo 5 minutach dodajemy
Przysmaki KarolkiPada snieg. Tej zimy nikogo to juz nie dziwi, bo pada co jakis czas.Rano szukamy swego samochodu pod pierzynka z bialego puchu. Brodzimy w sniegu w
Przysmaki Karolki