Boję się spojrzeć za okno. Grube, szare chmury, prószący śnieg z deszczem, chlabra na chodniku.Mam wrażenie, że to już koniec listopada, a nie październik.Zimno. Temperatura nie przekracza magicznej, piątej kreski na miarce.Nogą ani się śni zanieść mnie do sklepu.Muszę więc pomyśleć. CZOSNKOWY KREM DYNIOWY Z MAKARONEM. / autorski:/ 1kg pokrojonej w kostkę, obranej dyni 2 cebule 4-5 ząbków czosnku bulion warzywny (tyle, aby do 3/4 zakrył dynię) 1/2 szklanki śmietanki 12% (nie ukwaszonej) gałka m... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Taka lekko zaostrzona, dobrze przyprawiona zupa z dyni musi być przepyszna....
Właśnie dziś postanowiłam, że muszę w końcu kupić w tym sezonie jakąś dynię. I tak się właśnie biję z myślami - na słodko, czy jednak na wytrawnie?
u mnie już zaspy się tworzą :) przydałby mi się taki rozgrzewający krem
Cudne, cudne, cudne, chcę na taki zimowy dzień jak dziś :DPozdrawiam,Mrs.S.
Jeszcze nie jadłam kremu z dyni w tym roku, wszystko przede mną! Na taką pogodę jak ta teraz musi być w rozgrzewającej wersji, koniecznie :) Twój wygląda niezwykle apetycznie :)
Też mam fazę na dynię ostatnio :) Krem z czosnkiem zapowiada się super, nie łączyłem jeszcze dyni z czosnkiem, muszę to nadrobić :)
zupa wygląda fantastycznie i zapewne też tak smakuje :)