bułeczki - 9699 przepisów (strona:240/647)

Klopsiki z pieczarkami w sosie pomidorowym 180

Składniki: (na około 15 sztuk średniej wielkości klopsików) 1 kg mięsa mielonego z karkówki 400 g pieczarek 2 jajka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka kaszy manny 1 bułeczka pszenna (może być czerstwa) 100 ml mleka 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)przygotować klopsiki z pieczarkami w sosie pomidorowym? Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i lekko podsmażyć, następnie dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki. Smażyć do lekkiego przyrumienienia, wystudzić. Bułeczkę pokroić i namoczyć w mleku. Do mięsa dodać jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę z pieczarkami, bułkę odciśniętą z nadmiaru mleka, kaszę mannę i pozostałe przyprawy i sól. Mięso wyrabiać dłonią

Kuchcik gotuje
Bagietki nadziewane kurczakiem i serem 209

bagietki wyglądają smakowicie, ale i efektownie… każdy się skusi Zachęcam do wypróbowania przepisu i podzielenia się efektami swojej pracy, chętnie zobaczę zdjęcia Waszych nadzianych bagietek Zobacz też: Nadziewane bułeczki na ciepło Mini burgery koreczki na dwa kęsy 3 szybkie przepisy na tosty Menu na imprezę – propozycje przepisów Przepis na bagietki nadziewane kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania(...)Bułkę dzielimy na dwie/trzy części (w zależności od długości kawałków kurczaka jakie mamy) i wydrążamy z nich środek. Kawałki kurczaka owijamy serem i nadziewamy nimi wydrążone bułki. Po nadzianiu bułeczki nacinamy, jak na zdjęciach. 3 Łyżkę masła rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy posiekany czosnek oraz posiekane zioła. Solimy i pieprzymy do smaku. Polewamy bagietki. 4 Bułki wykładamy na blachę, przykrywamy

Kuchnia Bazylii
Tapenada (pasta z oliwek) wg Aleex 150

czosnkiem i ostrą papryką oraz gorąca herbata. Jednak najbardziej zapamiętałam z tej nocy przystawkę, którą dostałyśmy w ramach oczekiwania na posiłek. Była to cudownie smakująca tapenada z gorącymi, chrupiącymi bułeczkami. Tę znakomitą pastę z czarnych oliwek pochłonęłyśmy błyskawicznie. Byłyśmy głodne i zmarznięte, więc połączenie oliwek z gorącymi bułeczkami sprawdziło się znakomicie. Po zaspokojeniu pierwszego głodu, mogłyśmy spokojnie czekać na wybrane

W mojej kuchni
Bułki pszenne pieczone metodą solno-drożdżową 153

Wydawało mi się, że pomysł trzymania drożdży w roztworze solnym nie ma szans ma powodzenie. Na szczęscie jestem otwarta na różne nowinki i podjęłam wyzwanie Amber. Ku mojemu zaskoczeniu bułeczki urosły wspaniale i mają fantastyczny miękisz. Smakują jak z najlepszej piekarni z tradycjami. Jestem bardzo zadowolona, że udało mi się dołączyć do dziewczyn i upiec te bułeczki pszenne. Do przepisu

Pieguskowa Kuchnia
Bułki do burgerów 205

przez ok 15 min 5. Odstawiamy ciasto pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok 60 min 6. Wyjmujemy ciasto na blat i ugniatamy chwilę, dzielimy na 10 części, formujemy bułeczki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na ok 30 min 7. Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni, żółtko roztrzepujemy z 1 łyżką(...)mleka i smarujemy wyrośnięte bułeczki, posypujemy sezamem 8. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy

Słodki Kompromis
Pączki pieczone 385

sporo urosną.) Każdy kawałek ciasta rozgniatamy w dłoniach i nadziewamy. Zlepiamy i układamy na blasze. Możemy też włożyć pączki do papilotek, co spowoduje, że będziemy mogli kontrolować ich wielkość. Bułeczki odstawiamy na 15 - 20 minut, aby podrosły. W tym czasie nastawiamy piekarni na 180 stopni, bez termoobiegu, funkcja góra - dół.  Pączki pieczemy ok. 15 minut. Wcześniej dobrze jest(...)posmarować żółtkiem lub białkiem wymieszanym z 2 łyżkami mleka. Zapewni im to ładny kolor po upieczeniu. Gotowe, ostudzone bułeczki maczamy w lukrze lub obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Bułki pszenne ze słonecznikiem. 187

Dziś mam dla Was pyszne, mięciutkie bułeczki ze słonecznikiem. Zachciało mi się i oto są :) Czasem trzeba spełniać swoje zachcianki :) "Czasem" w moim tłumaczeniu znaczy codziennie :) Tak czy siak bułki są bardzo smaczne i proste w wykonaniu, dlatego wrzucam przepis. Nie trzeba ich nawet specjalnie formować, tylko pokroić i na blaszkę. Potem zostaje już tylko się zajadać. Składniki(...)Kiedy ciasto ładnie wyrośnie, przełożyć na stolnicę wysypaną mąką. Uformować wałek, następnie lekko go spłaszczyć. Podzielić na 9 części. Wyjdą nam prostokąty. Można je jeszcze delikatnie uformować rękoma. Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem i posypać słonecznikiem. Słonecznik delikatnie docisnąć. Tak przygotowane bułki zostawić na 15-20 minut żeby podrosły. Piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Bułki z grahamką i żurawiną 201

listę na zakupy, więc był ciekawy, czy wystarczy mi mąki do przyszłego tygodnia. Okazało się, że grahamka powoli mi się kończyła. Została umieszczona na liście, a z reszty upiekłam bułeczki na śniadanie . Domowe pieczywo jest przepyszne, choć jest wiele piekarni, gdzie można znaleść naprawdę dobre pieczywo i to na zakwasie i na drożdżach. Zakwas wykończyłam przed świętami i jakoś zapomniałam(...)nastawić nowy, więc bułki z grahamką upiekłam na drożdżach. Grahamki to idealne bułeczki na śniadanie. Jeszcze ciepłe lubię je posmarować twarożkiem i polać syropem klonowym. Obkładam kanapkę bananem i posypuję pistacjami. Prosto i smacznie! Bułki z grahamką Składniki: 15 bułek 200 g mąki grahamki 750 g pszennej mąki chlebowej 50 g świeżych drożdży 1 łyżka soli 750-800 ml zimnej

codojedzenia
Steki z cielęciny z pysznym sosem! 256

filiżance rozpuść w 80 ml wody 1 łyżeczkę maki ryżowej lub ziemniaczanej, dodaj do gotującego się sosu i ciągle mieszaj. Gotowym sosem posmaruj mięso. Steki podawaj np. z grillowaną bułeczką! Przepis ma domowe bułeczki znajdziesz TUTAJ Smacznego! Poczuliście się chociaż przez chwilę, jak na grillu w lato

SMYKWKUCHNI
Cynamonki – najlepszy przepis 137

Cynamonki, inaczej zwane cinnamon rolls, to niebywale pyszne bułeczki drożdżowe, które przy okazji fajnie się prezentują poprzez sposób ich zawijania przed pieczeniem. Mięciutkie i puszyste ciasto drożdżowe to klucz do sukcesu. Potem trochę cukru i sporo… Artykuł Cynamonki – najlepszy przepis pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Drożdżowe pampuchy z gulaszem 223

Dodać jajka, masło oraz letnie mleko, wszystko razem wymieszać a następnie zagnieść rękoma na gładkie elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto podzielić na 10 części, z każdej z nich uformować okrągłą bułeczkę. Bułeczki ułożyć na gładkiej powierzchni, w pewnej odległości od siebie w dość ciepłym miejscu i zostawić na ok. 1-1,5 do wyrośnięcia.   W międzyczasie umyć, osuszyć i pokroić

Simply Food
Nocny chleb pieczony w garnku rzymskim 255

tylko symbolem pożywienia, ale i życia. W tradycji chrześcijańskiej traktowany jest ze szczególną czcią. Nocny chleb pieczony w garnku rzymskim. Składniki: - 900 g mąki (dałam taką samą jak do bułeczek puszystych jak bawełna - manitoba/Very Strong White Bread Flour – canadian wheat for the perfect loaf) * - 14 g drożdży instant - 700 ml letniej wody - 3 łyżeczki soli Dodatkowo: - orkiszowe płatki pełnoziarniste - olej(...)bochenek wyjmujemy z garnka i studzimy na kratce. Kroimy po ostudzeniu. U w a g a: * Można użyć mąki chlebowej, luksusowej lub różnych kombinacji (typ 550, 650… ) Jeżeli pamiętacie Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna II , to właśnie do tego chleba wykorzystałam tą samą mąkę i sprawdziła się w 100%. Nocny chleb pieczony w garnku rzymskim to propozycja najprostsza, najłatwiejsza

mojewypiekiinietylko
SZKOCKIE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE 124

Kolejny wypiek z serii „Pieczywa Świata” . Tradycyjne śniadaniowe szkockie bułeczki zwane „Scottish Morning Rolls”. Delikatne, miękkie z chrupiącą skórką.  Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Podawane w wersji na ciepło lub zimno, a także jako dodatek  do zup i dań gorących J Zapraszam do wspólnego pieczenia ! SKŁADNIKI: 450 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli(...)płaski owal. 10. Układamy na wyłożonej papierem lub natłuszczonej blaszce. 11. Ponownie nakrywamy natłuszczoną folią i zostawiamy na 30 min. 12. Piekarnika nagrzewamy do 200 st. C * każdą bułeczkę przyciskamy na środku ( żeby zapobiec odstawaniu skórki od miąższu). 13. Wierzch smarujemy mlekiem i posypujemy mąką. 14. Pieczemy ok. 15-20 min. Do lekkiego zarumienienia. Można podawać również na ciepło

Marcepanowa kuchnia
BUŁECZKI CYNAMONOWE 988

Któż ich nie uwielbia? Fakt, są trochę czasochłonne, ale gwarantuję, że jak je już zrobicie, to efekt euforii będzie gwarantowany, a do tego rodzina jaka zadowolona J Oj, te bułeczki zdecydowanie wpisują się w temat wspomnień z dzieciństwa. Pachnące cynamonem, mięciutkie, rozpływające się w ustach. Ślinka cieknie, jak już są w piekarniku. No miód, cud i orzeszki jak to się(...)grubości ok. 2 cm. Wszystkie ułożyć na dużej prostokątnej blaszce z zachowaniem odstępów. Odstawić ponownie do wyrośnięcia na ok. 45 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Wierzch bułeczek posmarować roztrzepanym z mlekiem jajkiem i piec na złoty kolor przez ok. 20 minut. Po upieczeniu polać lukrem: zagotować wodę i rozpuścić w niej cukier puder. Opcjonalnie dodać aromat waniliowy

Calzonella.com
Najlepsze przekąski na Imprezę! 1768

tylko na Sylwestra, zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szpinak zawijany w cieście filo Kulki z łososia Kiełbaski w cieście drożdżowym Paszteciki z chorizo Muffinki z porem i kiełbasą  Bułeczki ze szczypiorkiem Drożdżowe pierożki z kiełbasą Calzone Caprese Frytki z batatów Spring rolls Spring rolls z mięsem mielonym Klopsiki z cukinii  Bułki z pieczarkami Tarte Flambee Tarte Flabee z pomidorami(...)Drożdżowe bułeczki z szynką i serem Pierożki z ciasta francuskiego z czerwonym pesto Pierożki z ciasta francuskiego z serem camembert  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine