rozmieszać żółtka i mąki (należy dobrze rozmieszać, by nie było grudek). Mieszankę wlać do gotującego się mleka (tego z cukrami) i cały czas mieszając wszystko razem zagotować. Gotować, aż budyń dobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i odstawić do wystudzenia. Składniki na krem śmietanowy: 500 ml śmietanki
In my kitchenminimum 1 godzinę. Składniki na masę serową: 1,25 kg białego sera; 7 jaj; 85g masła lub margaryny; 1 szklanka cukru pudru; 1 cukier waniliowy (dodałam od siebie); 1 budyń śmietankowy lub waniliowy w proszku (u mnie ten na 1/2 l mleka); bakalie (rodzynki, skórka pomarańczowa); Wykonanie: Rodzynki (jeżeli zamierzamy je dodać do sernika) należy zalać wrzącą wodą i odstawić(...)kandyzowaną kroimy w kostkę. Ser biały trzykrotnie mielemy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, stopniowo dodawać ser i miękkie masło lub margarynę. Następnie dodać budyń w proszku i miksować dość długo, aż masa będzie gładka. Dodać bakalie i lekko zamieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać
In my kitchenpiec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa serowa: 1,20 kg zmielonego białego sera; 400 g cukru pudru; 60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru); 12 jaj; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 300 g margaryny lub masła; Margarynę (masło) utrzeć z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku, następnie dodać(...)wymieszać. Dodać budyń w proszku i proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części i upiec dwa jednakowej wielkości serniki w tej samej formie co biszkopt.Piec w 180 st.C do lekkiego zrumienienia, tj. około 40 minut. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek; 1 łyżka masła
In my kitchenfolię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Masa serowa: 4 jaja; 100 g cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 1 kg sera białego; 125 g śmietany 30%; 1 budyń waniliowy w proszku; Dodatkowo: 450 g malin świeżych lub mrożonych; 100 g wiórków kokosowych; Całe jaja utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie, nie przerywając(...)ucierania, dodawać zmielony ser, śmietanę i budyń w proszku. Tortownicę o średnicy 26 cm należy wysmarować tłuszczem i spód oprószyć tartą bułką lub mąką. Połowę schłodzonego ciasta rozwałkuj na placek o średnicy 26 cm i wyłóż nim dno tortownicy. Resztę ciasta rozwałkuj na pas o szerokości 4 cm i wyłóż nim brzeg tortownicy, dociśnij. Spód kilkakrotnie nakłuj widelcem
In my kitchenmojego ulubionego:) Składniki: 270 g mąki; 100 g mielonych migdałów; 210 g cukru pudru; 200 g miękkiego masła; 4 jajka; 1 łyżka miodu; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 budyń waniliowy w proszku; 400 g owoców (u mnie maliny i morele); 3 łyżki płatków migdałowych; 2 łyżki cukru kryształu; Wykonanie: Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem około 5 minut(...)Cały czas miksując dodajemy kolejno po jednym całym jajku oraz miód i ciasto miksujemy kolejne 5 minut. W osobnym naczyniu łączymy sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia, budyń i zmielone migdały. Miksując masę dodajemy po łyżce sypkie składniki. Kiedy ciasto ma jednolitą konsystencję, przekładamy je do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy do pieczenia o wymiarach 25cmx30cm. Ciasto wyrównujemy i układamy
In my kitchentysięcy odwiedzin . Klasycznie prezentują prosty i smaczny sernik z suszoną żurawiną. Idealny na niedzielne popołudnie z rodziną. :) Składniki: 500g twarogu chudego zmielonego 2 razy 2 jajka 1/2 opakowania budyniu śmietanowego 4 łyżki cukru trzcinowego garść suszonej żurawiny Sposób przygotowania: Twaróg mielimy 2 razy w maszynce o gęstych oczkach. Białko oddzielamy od żółtka. Białka z szczyptą soli ubijamy(...)sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy budyń i ponownie miksujemy. Białka dodajemy do masy i dokładnie, ale szybko mieszamy łyżką lub silikonową szpatułką. Przekładamy do natłuszczonego naczynia lub blaszki. Na wierzch wtykamy suszoną żurawinę. Sernik pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu sernik powinien być jeszcze w piekarniku przez ok. 10-15 minut. Smacznego
Truskawkowa Fiestawlewamy do utartych żółtek i mieszamy całość. 625 ml mleka zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlewamy nasze płynne wymieszane składniki. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając do otrzymania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy zimny budyń. Ucieramy do otrzymania puszystego kremu. Krem dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy
Made By Mom And Sondniowego labnehu 300 ml mleka (250 ml jeśli używamy labnehu) 150 ml śmietany do ciast i deserów 60 g rozpuszczonego i ostudzonego masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (można zastąpić 7 łyżkami mąki ziemniaczanej) 6 jajek - oddzielnie białka i żółtka 1 czubata szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) szczypta soli (do ubijania białek) opcjonalnie 1/2 szklanki rodzynek(...)Przygotowanie Twaróg zmielić trzykrotnie (lub użyć twarogu sernikowego albo labnehu) a następnie utrzeć lub zmiksować (na niskich obrotach miksera) z żółtkami, cukrem, budyniami, mlekiem i śmietaną. Kiedy masa serowa będzie gładka dodać stopione i schłodzone masło i jeszcze chwilę miksować. Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę, dodawać po łyżce do masy serowej i delikatnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatrzech warstw - waniliowej, kakaowej i chrupiącej orzechowej. Całość smakuje jak znany batonik Kinder Bueno, a nawet lepiej! :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka ciemnego kakao orzechy włoskie Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Proszek budyniowy rozmieszać w małej ilości mleka. Pod koniec gotowania płatków wlać(...)rozmieszany budyń i mieszając gotować na małym ogniu przez minutę, aż zgęstnieje. 2/3 owsianki przelać do miseczki. Do pozostałej części dodać kakao i dokładnie wymieszać. Ułożyć na jasną warstwę. Orzechy włoskie posiekać i posypać danie. Podawać na ciepło. Smacznego
Chocolate Muffin Blogjest zdecydowanie bardziej wilgotny i lekki. Ilość cukru jest dopasowana do moich upodobań, Składniki (na formę o wymiarach (28 x 22 x 7) cm) : 3 duże jogurty greckie 3 budynie śmietankowe bez cukru 6 jajek 1,5 opakowania cukru waniliowego 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru Zmiksować jogurty, żółtka, budyń i cukier waniliowy. Dodać olej. Ubić białka z cukrem
Weekendy w domu i ogrodziełyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny Kasi 1 szklanka cukru Składniki na ser : 1, 60 kg sera białego półtłustego 2 cukry waniliowe 2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru Winiary 6 jajek 5o g margaryny Kasi kilka kropli olejku waniliowego Wykonanie : Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem , dodać cukier ,cukier waniliowy , margarynę , posiekać wszystko nożem(...)blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , rozwałkować ciasto i przełożyć do blaszki . Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka , cukier , cukier waniliowy , olejek waniliowy i roztopioną margarynę .Następnie dodać budynie . Wszystko utrzeć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na ciasto. Piec w temperaturze 175/ 180 stopni około 70 / 75 minut. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipotrzebujemy: - 500 g twarogu sernikowego - 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) -1/3 szklanki kwaśnej śmietany - 3 jajka - 3 łyżki masła - 1/2 szklanka cukru - cukier waniliowy - budyń waniliowy - ok 3 łyżki mąki Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę. Porcjami dodawać ser, śmietanę cały czas ucierając. Wbić jajka oraz dodać mąkę i budyń
Szybko Tanio Smaczniecukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 5 całych jaj bakalie- ja użyłam żurawinę suszoną cały budyń waniliowy- na 500 ml mleka 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego Przygotowanie: Ciasto: 1. Zmieszaj wszystkie składniki, zagnieć ciasto, owiń folią spożywczą i włóż na 30 min do lodówki(...)czasie wyłóż połowę ciasta na spód tortownicy Masa serowa: 1. Utrzeć margarynę z cukrem i jajkami. 2. Dodać twaróg, aromat i budyń w proszku, 3. Pod koniec dodać bakalie 4. Masę serową ułożyć na spód 5. Na masę serową ułożyć drugą połowę ciasta, robiąc małe kawałki, bądź trąc je na tarce z dużymi oczkami Piec
KreatywnePinybiałka - kubeczek jogurtu naturalnego (ok. 200 g) - 1/2 szklanki mleka (jeśli ciasto będzie bardzo gęste) nadzienie serowe - ok. 200 g sera zmielonego jak na sernik - cukier waniliowy (15 g) - budyń waniliowy (40g) - tabliczka białej czekolady - jajko + ew. kilka łyżek wiórek kokosowych polewa - 100 g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego) - 2 łyżki miodu - łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody do jej rozpuszczenia(...)dodając delikatnie ubitą pianę z białek. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste, można dodać odrobinę mleka. Nadzienie serowe: Czekoladę rozpuścić (w kąpieli wodnej lub mikrofalówce), utrzeć razem z serem, cukrem, budyniem i jajkiem. Formę lekko natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć wszystkie boki ok. 1/3 ciasta. Wypełnić masą serową i pokryć pozostałym ciastem. Piec przez ok. 50 minut do tzw. ,,suchego
Kuchnia Elliesera twarogowa wielokrotnie zmielona - 250g sera mascarpone - 200g gęstej śmietany 22% - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - 4 jajka - 75 ml śmietany kremówki 30% - 200g białej czekolady - 3 łyżki budyniu śmietankowego - 2 szklanki jagód - 1 laska wanilii * sos jagodowy: - 1 szklanka jagód - 1-2 łyżki wody - 1 łyżka cukru (lub więcej - w zależności od smaku) Przygotowanie spodu ciasta: Jajka ubić(...)kąpieli wodnej, białą czekoladę. Dokładnie zmiksować. Masę przelać na schłodzony spód. Jagody dokładnie umyć i zmiksować blenderem. Przetrzeć przez sitko. Dodać do 2 części masy serowej i zmiksować. Dodać budyń i dokładnie wymieszać. Delikatnie przełożyć masę jagodową na masę serowo-waniliową. Wyrównać wierzch ciasta. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150C
CookYourself