budyń - 12640 przepisów (strona:491/843)

Kruche babeczki owocowe z Żarłostacji vol. 3 657

ciasto: 250 g mąki tortowej 150 g masła pokrojonego w kostkę 3 łyżki cukru pudru 1 duże jajko 1 łyżka śmietany szczypta soli   Składniki na krem budyniowy: 1 budyń waniliowy 200 ml mleka 100 g masła w temparaturze pokojowej + ulubione owoce Ciasto: Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pokrojone w kostę masło, szczyptę soli, cukier puder i wbijamy jajko(...)usuwamy nadmiar ciasta. Nakłówamy ciasto widelcem.  Pieczemy przez około 20 - 25 minut na złoty kolor. Następnie kruche babeczki studzimy. W tym czasie przygotowujemy krem budyniowy.  krem: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale dodając mniejszą ilość mleka niż jest zalecane w przepisie (czyli około 200 ml). Dokładnie wystudzić. Utrzeć go z masłem na gładki krem budyniowy. zalać babeczki

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto jesieni (z jabłkami i gruszkami) 387

kakao Składniki na masę owocową: 05, kg jabłek 0,5 kg gruszek 1 garść suszonych moreli ( na oko) 3 szklanki wody (1 szklanka = 250 ml) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe  Dodatkowo: 500 ml śmietanki kremówki (36 %) 2 czubate łyżki cukru pudru 2 łyżki startej czekolady. Biszkopt: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier(...)stopniach C. Po upieczeniu biszkopt studzimy. Masa owocowa: Owoce kroimy w kostkę. I zagotowujemy w 2 szklankach wody z dodatkiem cukru. W 1 szklance wody mieszamy budynie i dodajemy do owoców. Dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy pokrojone suszone morele. Zagotowujemy.  Finał: Gorącą masę wylewamy na schłodzony biszkopt. Gdy ciasto ostygnie wkładamy je do lodówki. W tym czasie

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto Shrek 191

łyżki m ąki zie mniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyż eczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa zielona: 1 duża bu telka zielonego napoju typu Kubuś (900ml) 3 budynie śmietankowe Masa śmietankowa: 500 ml śmietany 30% 1 zielona galaretka (dowolna) Dodatkowo: 2 opakowania deli cji 2 zielone galaretki Sposób przygotowania: 1. Robimy biszko pt: oddzielamy białka od żółtek, białka(...)minut . 2. Robimy masę zieloną: Odlewamy szklankę soku, mieszamy w nim b udy nie, resztę zagotowujemy , jak się zacznie gotować to wlewamy budynie, mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. 3. Delicje uk ładamy na zielonej masie czekoladą do góry. 4. Jedną zieloną galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy , a następ nie wlewamy zi mną galaretkę

Kuchnia domowa Ani
Brazylianka 355

Wszystkie składniki ciasta zagnieść, schłodzić, podzielić na 3 części i upiec w 200 st C przez 20 minut. Wystudzić. 2. Z mleka, cukru, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć i dodawać partiami przestudzimy budyń. Dobrze utrzeć. 3. Prażone jabłka zagotować, wsypać suchą galaretkę i mieszać do rozpuszczenia. 4. Przełożyć ciasto od dołu: placek miodowy - krem - placek miodowy - jabłka

Kuchnia domowa Ani
Sernik gotowany 231

niepełna szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kwaśna śmietana (tyle, ile zabierze ciasto) szczypta soli Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń 1/2 szklanki mleka 3 jajka niepełna szklanka cukru kryształu 1/2 kostki masła 1 cukier waniliowy Dodatkowo: polewa kakaowa Sposób przygotowania: 1. Mąkę z tłuszczem posiekać, dodać pozostałe składniki i zagnieść(...)złoty kolor). 2. Do garnka włożyć ser, dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać i podgrzać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać mleko wymieszane z mąką (lub budyniem) i wlać do sera. Wymieszać i zagotować, aż masa trochę zgęstnieje. 3. Ciepłą masą przełożyć kruche placki. Na wierzch wyłożyć polewę, udekorować. 4. Najlepiej smakuje na 2-3 dzień. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Biszkopt z masą budyniowo-galaretkową z brzoskwiniami 175

Składniki: Biszkopt: 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 2 budynie waniliowe 2 galaretki (u mnie agrestowa i brzoskwiniowa) 4 łyżki cukru 100 g masła szklanka pokrojonych brzoskwiń (świeżych obranych lub z puszki) Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić(...)minut - do suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. 2. W 1/4 litra wody rozpuścić proszki budyniowe. 3/4 litra wody zagotować z cukrem, po zagotowaniu zrobić budyń, a gdy masa zgęstnieje wsypać galaretki w proszku. Na koniec dodać masło. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia. 3. Pokrojone owoce wrzucić do masy i wymieszać. 4. Gorącą masą przełożyć biszkopt. Ciasto schłodzić

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Kilimandżaro 581

blaty. 2. Jabłka dobrze rozgrzać, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Ostudzić. 3. Większą część mleka zagotować z cukrem, wlać mieszankę pozostałego mleka z mąkami i żółtkami, ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając stopniowo zimny budyń. 4. Przełożyć ciasto (od dołu): biszkopt - masa jabłkowa - krem budyniowy - biszkopt 5. Na wierzch wyłożyć polewę, ozdobić wedle uznania. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto kubusiowe 221

mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa pomarańczowa: 1 duża butelka soku typu Kubuś (marchewka-jabłko-brzoskwinia) 3 budynie waniliowe / śmietankowe Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 galaretka pomarańczowa Dodatkowo: 2 opakowania delicji 2 galaretki brzoskwiniowe Sposób wykonania: 1. Z podanych składników robimy biszkopt, pieczemy(...)suchego patyczka. Studzimy. 2. Większą część soku zagotowujemy, w pozostałej części rozpuszczamy budyń. Wlewamy do gotującego się soku, gotujemy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę przekładamy na biszkopt, a na wierzch rozkładamy delicje czekoladą do góry. Ciasto odstawiamy do stężenia. 3. Robimy masę śmietanową: galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku, odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy

Kuchnia domowa Ani
Puszysty sernik 433

wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem. Masa serowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego (użyłam President) 0,5 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 5 jajek 60 g budyniu śmietankowego 1 szklanka cukru Żółtka ucieramy z 1/2 szklanki cukru na puch. Następnie dodajemy do twarogu i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Kolejno do sera dodajemy przesiane budynie oraz mleko i ponownie

Delicious Titbits
Murzynek z serem 1256

przemieszać. Ciasto wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa: 1/2 kg sera ( miałam  Philadelphię    z wiaderka) 1 jajko 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego 5 łyzek cukru pudru ( zależy od kwaśności sera) Do sera dodajemy cukier( sprawdzając słodkość) i budyń w proszku - mieszamy. Dodajemy żółtko i pianę z białka - delikatnie mieszamy. Ser wykładamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik Agusi 190

Sernik bez ciasta, bardzo delikatny i smaczny.     Składniki: -1 kg mielonego twarogu, najlepiej zmielić krajankę twarogową -6 jajek -125 g stopionego masła -300 g cukru pudru -budyń w proszku -2 łyżki mąki pszennej -aromat    Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy.    Pozostały cukier puder(...)żółtka ucieramy.    Stopniowo dodajemy twaróg i miksujemy.    Dolewamy stopione masło i miksujemy.    Dodajemy budyń w proszku, mąkę i aromat i miksujemy.    Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.    Przekładamy do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Rogaliki budyniowe 59473

Rogaliki z budyniem obtoczone w mieszance cukru i cukru waniliowego domowej roboty klik . Są bardzo kruche, mocno waniliowe i pyszne. Z ciastem bardzo dobrze się "pracowało". Mają tylko jeden mały minus :) za szybko znikają. :). Te czarne kropeczki to ziarenka wanilii. :) Składniki:  Ciasto 220 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 110 g miękkiego masła 95 g cukru(...)cukru waniliowego domowej roboty klik 40 g budyniu waniliowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Do obtoczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego domowej roboty klik Przygotowanie:  Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać

Ala piecze i gotuje
Makowiec (strucla) wg Zofii Nasierowskiej 318

miodu 20 dag cukru pudru 3 jajka 50 ml rumu lub spirytusu 25 dag bakalii ( rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa) 1/2 utłuczonej laski wanilii (używam aromat waniliowy i migdałowy) mały budyń waniliowy lub śmietankowy (mój dodatek) Zaczynamy od przygotowania masy makowej.Opłukany mak zalać gorącym mlekiem, gotować 30 min. Odsączyć, zmielić dwukrotnie. W garnku rozgrzać masło z miodem, dodać bakalie(...)minut. Zdjąć z ognia, przestudzić. Ubić gęstą masę z żółtek i połowy cukru, dodać do maku. Następnie ubić pianę z białek, dodając resztę cukru, połączyć z sypkim budyniem, a następnie z makiem. Dodać alkohol. Mąkę przesiać na stolnicę. Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru pudru, wymieszać ze śmietaną. Do mąki dodać resztę cukru, masło, posiekaną wanilię, przesiekać. Dodać jajko, żółtka

Praktyczna pl
Szarlotka orkiszowa ze stewią i słówko o stewii 219

cukru 125 g masla 1 cale jajko 1 lyzeczka proszku do pieczenia Nalozenie: 90 dag-1 kg jablek 2 lyzki stewi lub cukru 2 lyzki maki ziemniaczanej lub 1 budyn waniliowy+3/4 szklanki wody 1/2 szklanki rodzynek garsc orzechow wloskich Z podanych skladnikow zagniesc kruche ciasto.Uformowac kule i ciasto wstawic na 1/2-1 godz do lodowki.Namoczyc i umyc rodzynki.Posiekac orzechy(...)umyc,obrac,pokroic na cwiartki,usunac gniazda nasienne,miazsz pokroic w plasterki.Wlozyc do rondla,zasypac cukrem i podgrzewac,zeby puscily sok.Pogotowac kilka minut.W 150-200 ml zimnej wody rozpuscic budyn lub make ziemniaczana i wymieszac z gotujacymi sie jablkamiDodac rodzynki i orzechy .Odstawic do wystygniecia. Piekarnik nagrzac do 190 °C.Wylozyc papierem do pieczenia tortownice,boki posmarowac maslem. 2/3 ciasta rozwalkowac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tartaletki orkiszowe z rabarbarem,malinami i stewią 155

masla 2 lyzki stewii 1 zoltko 1 lyzka jogurtu greckiego Nalozenie owocowe: 400 g owocow ( 350 g rabarbaru i 50 g malin) 3 lyzki stewii 1 lyzka budyniu wanilowego lub maki ziemniaczanej Wykonanie: Skladniki na ciasto zagniesc.Uformowac w kule i odlozyc do lodowki na 1/2 -1 godziny. Rabarbar obrac i pokroic na male kawalki.Wlozyc do rondla,dodac mrozone maliny,dosypac(...)stewie i dusic,az rabarbar z malinami pusci caly sok i lekko zmieknie.Na koniec wsypac 1 lyzke budyniu i dokladnie wymieszac.Odstawic do wystudzenia. Foremki posmarowac maslem ,wylepic rozwalkowynam ciastem.Podziurkowac je widelcem.Nalozyc przestudzona masa owocowa,czesc odlozonego ciasta zetrzec na tarce i posypac mase owocowa. Tartaletki wlozyc do piekarnika nagrzanego do 190 ° C..Piec do zrumienienia 35 minut. Studzic na kratce.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!