budyń - 12640 przepisów (strona:496/843)

Sernik na kakaowym spodzie 160

łyżki kakao 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 wiaderko serka do serników (1kg) 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy 4 białka Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 włożyć do woreczka i do zamrażalnika, a 2/3 wyłożyć na przygotowaną blachę. 2. Ciasto podpiec w piekarniku w temperaturze(...)czasie żółtka do masy serowej dokładnie utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać serek i budyń. 4. W osobnej misce ubić na sztywno białka. 5. Ubite białka delikatnie wmieszać do masy serowej za pomocną łyżki lub szpatułki. 6. Gotową masę wylać na podpieczone ciasto, a na wierzch zetrzeć zamrożoną część ciasta. 7. Sernik piec ok. 50min - 1godz. ( na wierzchu powinien pojawić się

A Ty Smakuj Mnie
Jabłecznik a'la pleśniak 198

Składniki: 1,5 kg jabłek 3 szklanki mąki 5 jajek 4 łyżki + 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka masła 1 budyń śmietankowy dowolny barwnik spożywczy (opcjonalnie; użyłam pomarańczowego) Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać do dużej miski. 2. Białka jaj oddzielić od żółtek. Żółtka dodać do mąki a białka wsadzić do lodówki. 3. Do mąki dodać(...)pieczenia, a pozostałą część wsadzić do zamrażalnika. 5. Jabłka obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. Wyłożyć na ciasto. 6. Białka ubić na sztywno. Dodać 1/2 szklanki cukru oraz budyń i opcjonalnie barwnik. Dokładnie połączyć i wyłożyć na jabłka. 7. Na masę z białek zetrzeć drugą część ciasta. 8. Piec w temp. 180 st. C początkowo opcja dół

A Ty Smakuj Mnie
Karpatka- nie taki diabeł straszny ;) 351

Masa: 200g miękkiego masła 1/2 litra mleka 2 żółtka 6 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy   Dodatkowo: cukier puder Zaczynamy od ugotowania budyniu do masy. Z pół litra mleka odlewamy pół szklanki, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostawionego mleka dodajemy żółtka, i obie mąki, mieszamy tak, żeby nie było grudek(...)stopni i pieczemy 25-30 minut.  W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika! Upieczone ciasto studzimy. Masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy do niego po łyżce wystudzonego budyniu, stale miksując. Tak powstałym kremem przekładamy blaty karpatki.  Posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy do schłodzenia.  Skąd w ogóle pomysł na karpatkę?:) Najpierw napatrzyłam się na kakaową karpatkę na stronie Daktyle

Czerwona Porzeczka
Sernik z nutą cytrynową 303

kostka margaryny - 5 żółtek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao masa - 1 kg sera (podwójnie zmielonego) - 1 kostka margaryny - 500 g cukru pudru - 10 jajek - 1 budyń śmietankowy (bez cukru) - 2 łyżeczki domowego ekstraktu cytrynowego lub olejku cytrynowego Przygotowanie: Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. 1/4 część ciasta wkładamy do zamrażarki a pozostałym wyklejamy blachę o wymiarach(...)Margarynę ucieramy z cukrem pudrem stopniowo dodając po jednym żółtku. Do utartej masy dodajemy zmielony ser, budyń śmietankowy oraz ekstrakt cytrynowy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę wylewamy na ciasto a na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE 238

cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy(...)masy jajecznej. Mieszamy króciutko mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej oliwą lub na papier do pieczenia. Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę. (ja robiłam kulki łyzką do lodów.) ) Pieczemy w temperaturze 180 stopni

w mojej kuchni
Ciasto -3 BIT 339

ciasta z blachy). Na dno formy wyłożyć pojedynczą warstwę herbatników. Kajmak podgrzać w garnuszku na małym ogniu, cały czas mieszając. Wyłożyć na herbatniki, wyrównać, przykryć kolejną warstwą herbatników. Przygotować budyń * Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem i masłem. Pozostałą szklankę zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do gorącego mleka. Gotować 1 - 2 minuty, energicznie mieszając, by pozbyć się(...)ewentualnych grudek. Jeszcze gorący budyń wylać na herbatniki, wyrównać, przykryć kolejną warstwą herbatników. W tym momencie najlepiej całą formę owinąć szczelnie folią spożywczą, schłodzić i włożyć do lodówki na całą noc, a nawet dłużej. Herbatniki muszą zmięknąć. Po tym czasie formę wyjąć z lodówki, odwinąć z folii. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając łyżkę cukru pudru. Wyłożyć

w mojej kuchni
Piankowy rabarbar 211

SKŁADNIKI NA PIANKĘ: 5 białek, dużych 200 g cukru 2 budynie waniliowe, proszek 1/2 szklanki oleju szczypta soli Ubijamy na sztywną bialka ze szczyptą soli. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie powoli wsypujemy budynie w proszku, cały czas miksując, by dobrze się rozpuściły. Stopniowo ,powoli wlewamy olej i cały czas miksujemy

w mojej kuchni
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 370

Jedna szkl. mleka zagotować. Drugą szklankę mleka wymieszać z żółtkami, cukrami i mąką. Wlać na gotujące się mleko i doprowadzić do wrzenia. Tak powstały budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na koniec wlać likier i krótko zmiksować. Krem wyłożyć na placek z jabłkami, przykryć drugim plackiem z bezą i lekko docisnąć. Ciasto wstawić

w mojej kuchni
SERNIK z irlandzkiej whiskey --- CHEESECAKE Irish whiskey 207

Składniki na masę serową: 1 kg sera 5 jajek 1 szklanka pudru ,lub drobnego 6 i 1/ 2 lyżki kawy rozpuszczalnej 1 budyń czekoladowy 2 łyżki irlandzkiej whiskey 1 łyżka śmietany WYKONANIE Do miksera włożyć jajka z cukrem i zmiksować składniki. Następnie dodać budyń czekoladowy Zmiksować do połączenia nie długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie

w mojej kuchni
Rurki z kremem waniliowym 254

minut, aż rurki staną się rumiane. 2. Połowę mleka zagotować z cukrem i wanilią. W pozostałym mleku rozpuścić mąkę pszenną i ziemniaczaną, wlać do gotującego się mleka, zrobić budyń. Odstawić do zupełnego wystudzenia. 3. Margarynę utrzeć na pulchną masę, połączyć z ostudzonym budyniem, zmiksować razem na gładką masę. Nadziewać rurki przy pomocy szprycy cukierniczej lub foliowego rękawa. Gotowe rurki smakują

Apetyczna babeczka
Sernik " Złota rosa " 632

minut ( ciasto powinno nabrać lekko złotego koloru ). Masa serowa: 1 kg sera ( wiaderko sera Pilos z Lidla ) 4 jajka szklanka cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka   Piana : 1/2 szklanki cukru 4 białka z ciasta + 1 dodatkowe  Jajka ucieramy z cukrem na kremowy puch . Dodajemy kolejno ser, olej , sypki(...)budyń , sok z cytryny i na samym końcu 2 szklanki mleka. Masa jest bardzo rzadka , więc się nie przestraszcie bo taka ma być :) Wylewamy ją na podpieczony spód. Wkładamy do piekarnika na ok. 50 - 55 minut. Pod koniec pieczenia ubijamy pianę z 5 białek z 1/2 szklanki cukru . Najpierw ubijamy same białka i jak zrobią się sztywne,dodajemy cukier .Wstawiamy

Słodkości i nie tylko
Ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną 1975

orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu 3 szklanki śmietany kremówki 6 łyżek cukru pudru 3 torebki śmietan fix starta czekolada Żółtka ucieramy z cukrem(...)stopni. Po ostudzeniu na cieście układamy osączone i pokrojone brzoskwinie.  Proszek budyniowy mieszamy ze szklanką syropu brzoskwiniowego z puszki. Sok pomarańczowy podgrzewamy z pozostałym syropem. Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.  Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie i wyrównujemy. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozsmarowujemy na kremie budyniowym

Salonik smaków
Sernik z brzoskwinią 195

pieczenia 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 1 kg białego sera dwukrotnie zmielonego 100 g masła 250 g cukru pudru 7 jaj 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub torebka budyniu śmietankowego 1 op. cukru waniliowego 1 łyżka bułki tartej starta skórka z jednej cytryny puszka brzoskwiń WYKONANIE Margarynę z mąką i proszkiem  siekamy. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy, zawijamy w folię(...)Masa serowa:  Ser mielimy 2 razy.W osobnych miskach ubijamy białka, w osobnej żółtka z cukrem. Masło ucieramy  na puch, dodajemy stopniowo rozkłócone żółtka, następnie mąkę ziemniaczaną lub budyń wymieszany z cukrem waniliowym.  Po połączeniu składników dodajemy porcjami zmielony ser.  Ścieramy skórkę z cytryny- wcześniej sparzamy cytrynę wrzątkiem. Brzoskwinie odsączamy, kroimy w duża kostkę, dodajemy do masy

W kuchennym oknie Ewy
Gotowany serniczek malinowy 151

cóż, nauczycielom po prostu się nie chciało ;p Oto zaczynam najbardziej pracowite ferie w moim życiu. Nauko, przybywam :D ~ Malinowy serniczek gotowany ~ Składniki: 250g serka twarogowego 1 łyżka budyniu malinowego bez cukru jajko 2 łyżki wody słodzidło W rondelku mieszamy serek, jajko i słodzidło. Stawiamy na palnik i dodajemy rozrobiony w wodzie budyń. Cały czas mieszając, gotujemy aż całkowicie zgęstnieje

Kuchenny Skrawek Nieba
Oszukany sernik z jogurtu greckiego 375

folią i wkładamy do lodówki na 30-40 minut. KREM: Składniki: -3 duże opakowania gęstego jogurtu greckiego (każde po 400 g) -5 jajek -1/2 szklanki oleju -3 opak. budyniu śmietankowego -1 op. cukru waniliowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli, następnie dodajemy cukier i miksujemy na sztywno. Do żółtek(...)dodajemy stopniowo: budynie, proszek do pieczenia, olej, jogurt i miksujemy. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.  Schłodzone ciasto wałkujemy i przekładamy do prostokątnej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, pieczemy 60 minut. Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do wystudzenia - aby nie opadł

KasiekGotuje