budyń - 12640 przepisów (strona:504/843)

Chrupiący sernik ze słonecznikiem i czereśniami 200

masla Skladniki na mase serowa 750g sera ( u mnie wiaderko z Piatnicy) puszka mleka kokosowego (85% Kokosnuss extrakt) 220 g cukru 4 jajka L 1 budyn waniliowy 1 lyzka maki ziemniaczanej Wykonczenie sernika: 100 g pestek slonecznika 100 g smietany kremowki 50 g masla 50 g cukru 300-350 g czeresni WYKONANIE: ciasteczka umiescic w kielichu blendera,dodac zimne maslo(...)stezenia nastawic piekarnik na 180°C ser wymieszac przy pomocy miksera  z mlekiem kokosowym.Uzyc calej zawartosci puszki tzn.gestej smietanki kokosowej razem z woda kokosowa.Dodac cukier,przesiany przez sitko budyn i dodatkowo 1 lyzke maki ziemniaczanej.Do gladkiej masy wbijac po jednym jajku i miksowac tylko do polaczenia skladnikow rozpuscic 50 g masla z 50 g cukru,mieszajac i uwazajac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto z jeżynami i kokosową kruszonką 222

maki jasnej orkiszowejM-630 100 g maki gryczanej 125 g masla 2 lyzki cukru trzcinowego Muscowado 1 jajko Nalozenie owocowe: 750 g jezyn 2-3 lyzki cukru 1 budyn waniliowy 1 pelna lyzeczka maki ziemniaczanej 100 ml wody 2 lyzki bulki tartej Skladniki na kruszonke kokosowa: 50 g maki orkiszowej jasnej 50 g wiorkow kokosowych 50 g cukru trzcinowego(...)minut do lodowki jezyny oplukac,odszypulkowac umiescic w szerokim rondlu z 2-3 lyzkami cukru.Pogrzewac kilka minut,az puszcza caly sok.Nie rozgotowac. W 100 ml wody rozpuscic budyn i 1 lyzeczke maki ziemniaczanej.Wlac do gotujacych sie jezyn caly czas mieszajac,az masa owocowa zgestnieje.Odstawic do wystudzenia dno foremki o srednicy 26 cm wylozyc papierem do pieczenia,a rant wysmarowac maslem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z jabłkami i mango oraz kruszonką 215

zwieńczona chrupiącą kruszonką. Składniki na spód sernika: 100 g ciasteczek amarettini 100 g sucharków pełnoziarnistych 90 g masła Składniki na masę serową: 1 kg sera 3 jajka 1 op. budyniu waniliowego 250 g cukru 125 g śmietanki kremówki Nałożenie owocowe: 200 g jabłek 200 g mango 1 płaska łyżeczka cynamonu Kruszonka: 100 g mąki krupczatki 50 g cukru trzcinowego(...)między palcami .Odstawić jabłka i mango obrać pokroić w kostkę,wymieszać z cynamonem.Nie dodawałam cukru,ponieważ i mango i jabłka były wyjątkowo słodkie ser umieścić w misie miksera,dodać budyń,cukier i śmietankę i na wolnych obrotach miksera wyrobić na gładką masę.Dodawać kolejno po jednym jajku i za każdym razem mieszać około pół minuty na spód ciasteczkowy wyłożyć masę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makowiec 144

szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki maki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao Masa makowa: 1 puszka masy makowej z bakaliami 1 kostka masła (250g) 3 budynie śmietankowe (3x60g) 1 szklanka bakalii (dowolne) Polewa: zobacz tutaj   Białka ubijać z cukrem i po jednym dodawać żółtka a następnie mąkę (wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia) i kakao(...)stopni ok 30 minut. Po przestygnięciu przekroić na pół. W rondelku o grubym dnie rozpuścić masło, wymieszać z masą makową i bakaliami. Wlać rozrobione w 300 ml wody budynie i zagotować. Gorącą masę wylać na jedną warstwę ciasta i przykryć drugą. Jak ciasto ostygnie udekorować polewą i wiórkami lub inną dowolną posypką. Smacznego Post Makowiec pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
Sernik wiedeński 498

żółtka i białka oddzielnie 280 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego sok i skórka z jednej cytryny 250 g kwaśnej śmietany 1,25 kg mielonego twarogu 1 opakowanie budyniu waniliowego 250 g rozpuszczonego, schłodzonego masła szczypta soli cukier puder do posypania   1. Żółtka utrzeć w misce z cukrem i cukrem waniliowym, dodać skórkę i sok z cytryny, śmietanę(...)twaróg. Dodać budyń i schłodzone, rozpuszczone masło. (Ja użyłam 1 kg sera z wiaderka i ponieważ nie chciało mi się specjalnie iść po następne wiaderko dodałam 1 kostkę sera półtłustego, który tylko zblendowałam dlatego ciasto nie jest idealnie gładkie )   2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać całość do tortownicy

UgotujmyTo.pl
Sernik z brzoskwiniami 501

łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa serowa: 1 kg twarogu (2-krotnie zmielony) 2 jajka 3/4 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 3/4 kostki margaryny 3/4 szklanki mleka 1 puszka brzoskwiń 1. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na gładką masę. 3/4 masy wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Resztę owinąć folią(...)rondelka i na bardzo małym ogniu ciągle mieszać aż do połączenia składników a następnie przelać do czystej miski. Następnie dalej miksować dodając twaróg i rozpuszczone w mleku budynie. Wylać na warstwę ciasta. Wyłożyć na wierzch odsączone kawałki brzoskwiń. 3. Ubijać białka aż zaczną się robić sztywne, a następnie po trochu dodawać cukru cały czas miksując aż cukru nie będzie czuć

UgotujmyTo.pl
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 402

szklanki śmietany kremówki 36%  2 jajka ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 lyżka ekstraktu waniliowego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego (bez cukru), w proszku DODATKOWO: 250 g świeżych lub mrożonych żurawin (mrożonych nie odmrażaj wcześniej!) WYKONANIE: SPÓD CIASTECZKOWY: Dno tortownicy o średnicy 21-22 cm wyłóż folią aluminiową(...)czas mieszając. Zdejmij z ognia i pozostaw do lekkiego ostygnięcia. Do miski wlóż pozostałe składniki, tj. twaróg, mascarpone, jajka, ziarnka z wanilii lub ekstrakt, cukier puder, mąkę ziemniaczną i budyń w proszku.  Zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie na gladką masę. Teraz zacznij wlewać ciepłą (nie gorącą!) , rozpuszczoną czekoladę z kremówką, cienkim strumieniem, miksując bez przerwy masę. Masę wymieszaj łyżką

Słodko-Słony Świat Ilony
Kokosek 187

Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao opakowanie budyniu śmietankowego  2 szklanki mleka 1,5 szklanki oleju płaska łyżka proszku do pieczenia  2 jajka płaska łyżka przyprawy do piernika   Składniki na masę: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego  20 dag margaryny Kasia 20 dag wiórków kokosowych Składniki(...)gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje (15-20 minut). Dodać margarynę Kasia i mieszając czekać, aż się roztopi. Tuż przed końcem gotowania dodać rozmieszany z niewielką ilością mleka budyń. Ponownie zamieszać. Kiedy całość zgęstnieje zestawić masę z kuchenki do ostudzenia. Ostudzony placek przekroić na dwie warstwy i przełożyć go masą. Przygotować polewę. Rozpuścić czekolady i masło w kąpieli wodnej

Świat Ciasta
Szarlotka z kruszonką 229

szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 g masła (może być margaryna) 3 żółtka 1 całe jajko Masa jabłkowa: 1 budyń o smaku waniliowym 2 kg jabłek sok z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g KASI 50 g cukru przyprawa do szarlotki rodzynki   Składniki na kruszonkę: 200 g mąki(...)jabłkową. Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Dusić przez 10-15 min. z 50 g KASI, 50 g cukru, przyprawą do szarlotki i rodzynkami. Zagęścić budyniem (proszkiem) i mąką ziemniaczaną (fot.1) . Blaszkę wysmarować tłuszczem. Rozwałkować ciasto z lodówki i wyłożyć do formy, ponakłuwać widelcem (można podpiec kilka minut w temperaturze 160ºC, ale niekoniecznie) (fot.2) . Spód oprószyć

Świat Ciasta
Waniliowy sernik na zimno 236

płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 250 g margaryny Kasia 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy 1 kg zmielonego twarogu półtłustego 4 żółtka 1/2 szklanki mleka budyń waniliowy 6 łyżeczek żelatyny 600 g truskawek szklanka naparu z czarnej herbaty galaretka truskawkowa Najpierw przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier(...)zaparzyć mocną herbatę, posłodzić. Odstawić do wystygnięcia. Margarynę na masę serową rozpuścić w rondelku. Dodać cukier, cukier waniliowy i wymieszany z żółtkami ser (fot.1) . Chwilę gotować, cały czas mieszając. Budyń rozpuścić w mleku. Dodać do masy serowej i zagotować, do momentu aż na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherze. Wystudzić.  Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Odstawić na moment

Świat Ciasta
Pani Walewska - Pychotka 266

tuż przed pieczeniem. Placki dobrze wystudzić. Teraz należy przygotować krem. Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i z cukrem waniliowym. Drugą wymieszać z żółtkami i mąką (tak jak na budyń), dodać pomału do gotującego się mleka i zagotować. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, a następnie stopniowo dodawać ostudzony budyń, cały czas ucierając. Dodać Amaretto i ponownie zmiksować. Jeden

Świat Ciasta
Sernik wykwintny 156

twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie 450 g cukru 10 dużych jajek, białka i żółtka osobno 250 g masła, o temperaturze pokojowej 6 łyżek kaszy manny 1 opakowanie budyniu śmietankowego (40 g) 1 szklanka śmietany kremówki (30%) ziarenka z 2 lasek wanilii + łyżeczka ekstraktu waniliowego rodzynki lub/i kandyzowana skórka pomarańczowa, ok. 1/2 - 3/4 szklanki Każdy z nas na pewno ma swój ulubiony(...)osobnej misce utrzeć żółtka z cukrem do białości. Następnie dodać je do masy serowej i krótko zmiksować. Kiedy już połączymy ser z żółtkami dodać resztę składników: kaszę mannę, budyń, wanilię lub cukier wanilinowy. Zmiksować. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. W osobnej misce ubić białka na pianę. Do masy serowej stopniowo i delikatnie dodać ubitą kremówkę, białka i bakalie (fot.1) . Wymieszać

Świat Ciasta
Sernik w Cieście Kakaowym 214

większa). Zawijamy w folie i wkładamy na około 1 h do lodówki. Masa serowa: 1 kg sera, zmielonego dwukrotnie 320 g cukru pudru 150 g margaryny 4 jajka 2 budynie śmietankowe 1 łyżeczka cukru waniliowego skórka i sok z 1 cytryny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ser umieszczamy w misie miksera. Dodajemy stopniowo(...)cukier, cukier waniliowy i ucieramy. Następnie dodajemy żółtka. Ucierając stopniowo wlewamy przestudzoną margarynę, budynie śmietankowe, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Białka ubijamy oddzielnie. Dodajemy do masy serowej. Na małych obrotach miksera lub za pomocą łyżki delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Wykonanie: Formę prostokątna o wymiarach 24 x 35 wykładamy papierem do pieczenia. Lekko podsypując mąką rozwałkowujemy

Made By Mom And Son
Sernik 361

szklanka cukru (w wersji słodszej- 1,5 szklanki)  - 3-4 łyżki śmietany  - 3 łyżki oliwy  - 5-6 żółtek  - 0,5 litra wody  -  2 budynie śmietankowe ( na 0,5 litra mleka) Pianka :  - 5-6 białek  - 0,5 szklanki cukru  - szczypta soli  -wiórki kokosowe Sposób przygotowania:  1.Ciasto :  Zagnieść wszystkie produkty(...)powstania jednolitej masy ( uformować w kulę i wstawić do lodówki na 20-30 minut)  2.Masa:  Twaróg, cukier, śmietanę, oliwę, żółtka zmiksować. Natepnie dodać budyń i mleko , dalej miksując. Masa powinna być bardzo rzadka. 3. Dużą blachę obłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto i wylać na nie masę. Piec w 200C przez

Gotuj Z Muzyką
Tort Bananowy 440

ziemniaczanej - cukier waniliowy - 3 łyżki oliwy - 4 wagoniki gorzkiej czekolady Namoczenie biszkoptu: - mocna czarna herbata 0,5l - 3 łyżki cukru - sok z połowy cytryny Krem: - 1/4 szklanki cukru -opakowanie budyniu bananowego lub śmietankowego - 2 szklanki mleka - 150g masła - 3-4 banany Dekoracja/wierzch: - 500 g śmietany 36% - 3 łyżki cukru - 2 wagoniki gorzkiej czekolady - posypka czekoladowa (pałeczki) Sposób przygotowania: 1.Biszkopt:  Białka(...)przygotowaną tortownicę. Nastawić piekarnik na 160C i piec biszkopt przez ok.40minut. Przed wstawieniem biszkoptu do piekarnika, należy pozbyć się powietrza , uderzając tortownicą (kilka razy) o blat/podłogę . 2.Krem Budyń robimy według przepisu na opakowaniu. Po wystygnięciu ucieramy z masłem. Kroimy wszystkie banany w krążki i pokrapiamy sokiem z cytryną by nie czarniały. 3. Gdy biszkopt będzie mieć już temperaturę pokojową

Gotuj Z Muzyką