zalać sokiem z puszki, zagotować. Następnie w garnuszku zagotować szklankę mleka i gdy zacznie wrzeć dodać rozpuszczoną w soku z owoców mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i ugotować budyń. Gdy budyń przestygnie utrzeć go z bardzo miękkim masłem. Gotowe ciasteczka przekroić na pół i nadziać kremem. Oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Krakowskie smaki AniWyrównać delikatnie dłonią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piec około 20 minut do uzyskania złocistego koloru. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju pół łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: truskawki lub maliny Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń. Na koniec zmiksować z olejem oraz esencją
Bulliomasła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 0,5 szklanki cukru pudru 20 g budyniu śmietankowego (proszku) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczenej 3 jajka Dodatkowo: 100 g malin, łyżeczka masła do wysmarowania formy Ciastka dokładnie pokruszyć w malakserze. Masło rozpuścić i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami(...)masy serowej były w temperaturze pokojowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i przestudzić. Twaróg, mascarpone i jajka zmiksować na niskich obrotach z mąką, cukrem pudrem i budyniem. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę. Mieszać tylko do momentu połączenia się składników. Masę wylać na spód z ciastek. Na wierzchu ułożyć maliny (jeśli były mrożone nie ma potrzeby wcześniej
Bullioszklanki cukru 4 żółtka 3/4 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg sera twarogowego 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju rzepakowego 5 jaj całych 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy łyżkę soku z cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza 4 białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Na stolnicę wsypujemy przesianą(...)Białka ubijamy na sztywno dodając cukier i po jednym żółtku, następnie dokładamy po łyżce sera wlewając na przemian cienkim strumieniem mleko i olej nie przerywając ubijania na koniec wsypujemy budyń, który mieszany z cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy w piekarniku około 15 min w temperaturze 180 stopni
kgwjanczewowłasny (kombinacja wielu domowych wypieków) Składniki: 1/2 szklanki niebieskiego maku 1/2 jabłka (średnie, soczyste) 4 całe jajka klasy M 1 czubata łyżka krupczatki 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka budyniu śmietankowego 1/2 kostki masła 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie cukier puder do posypania Przygotowanie: Roztapiamy pół kostki masła i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka miksujemy z cukrem(...)budyniem śmietankowym. Następnie dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz łyżkę krupczatki, cały czas miksujemy. Do naszej masy wsypujemy 1/2 szklanki niebieskiego maku, miksujemy. Na koniec dodajemy roztopione (przestudzone) masło, miksujemy jeszcze chwilę do połączenia składników. Ciasto wykładamy do posmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Jabłko kroimy na kosteczkę. Wciskamy kawałki jabłka w ciasto w dowolny sposób
Słodkie okruszkimargaryny. Ja zrobię obydwa :) Wystarczy wybrać i kliknąć zdjęcie: Zapraszam Cię też na: kasza jaglana przepisy . Mazurkowy Keks Świąteczny Jabłecznik I dorzucę jeszcze mój ulubiony dietetyczny budyń ... Budyń z kaszy jaglanej A może jednak dieta odchudzająca po świętach? Zapraszam Serdecznie do mojej Strefy Odchudzania. Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji. Można wręcz powiedzieć, że osoba
IzaGotujeodłożyć. Po około godzinie ponownie wymieszać i włożyć do lodówki. Nasiona powinny się moczyć co najmniej 12 godzin, ale mogą stać dłużej nic się nie dzieje. Powstanie coś ala "budyń". Szklankę mleka zagotować, wsypać płatki ryżowe i mieszając gotować około 2 minuty. Ugotowane płatki schłodzić. Truskawki i obrane kiwi zmiksować osobno na mus. Do szklanek wlewamy warstwami płatki ryżowe, zmiksowane(...)kiwi, budyń z chia, zmiksowane truskawki. Deser możemy schłodzić lub podać bezpośrednio po przygotowaniu
Ala piecze i gotujeprzepisu. Sernik z wiśniami i bezą to ciasto,plasujące się w czołówce moich najulubieńszych! Przekonajcie się sami dlaczego :) Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru 1 kg twarogu w wiaderku budyń śmietankowy łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki masła opakowanie mrożonych owoców, np. wiśni, malin - możecie zamiennie wykorzystać owoce świeże lub z puszki Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru łyżka mąki(...)przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji. Wówczas stopniowo dodajemy twaróg (wielokrotnie zmielony, ja kupiłam twaróg President). Pod koniec dodajemy proszek do pieczenia, budyń oraz stopione i przestudzone masło, a następnie dokładnie mieszamy mikserem na najwolniejszej szybkości. Gotową masę przekładamy do tortownicy, na wierzchu równomiernie rozkładamy wcześniej roztopione i odsączone z soku wiśnie
Taste Of My Dayjeśli z wiaderka to wiadomo nie mielimy, jeśli w kostce, warto zmielić dwukrotnie, aby nie było grudek. - 300 g brzoskwiń z puszki - 3 jaja - 100 g cukru pudru - 1 budyń śmietankowy (proszek) Na początek ubijamy jaja z cukrem na puszystą masę, powinna blednąć z czasem w trakcie ubijania. Brzoskwinie blendujemy na gładką masę. Do ubitych jaj dodajemy ser, masę brzoskwiniową(...)wsypujemy budyń. Całość mieszamy jedynie do połączenia się składników. Na dno tortownicy (u mnie średnica 24 cm) wykładamy ciasto z lodówki, następnie wlewamy na nie masę serową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C na 70 minut. MUS BRZOSKWINIOWY: - 2 łyżki masła - 6 łyżek syropu z brzoskwiń - 2 połówki brzoskwiń - 2 łyżeczki cukru pudru - 3 łyżki kwaśnej śmietany
MamaOskarkasera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli DODATKOWO: 3 średnie jabłka pokrojone w ósemki. Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę o wymiarach(...)Wkładamy do lodówki na czas wykonania masy serowej. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puch, następnie dodajemy ser i mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i budyń i również mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i łączymy delikatnie z masą serową. Na ciasto wykładamy przygotowane wcześniej jabłka i zalewamy
MamaOskarkanieodpowiedni sposób. Kaszę najpierw powinniśmy dobrze wypłukać na sicie przelewając ja zimną wodą. Następnie trzeba przelać ją wrzątkiem i dopiero wtedy wrzucić do garnka i zalać wodą. Na budyń jaglany (proporcje możecie zmniejszać lub zwiększać oczywiście) potrzebujemy: 100g kaszy jaglanej 300 g wody 6 daktyli Kaszę przygotowujemy jak w tekście powyżej i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą, wrzucamy daktyle(...)wstawiamy na palnik. Wyłączamy ogień, kiedy woda zacznie wrzeć NIE MIESZAMY Kiedy kasza będzie juz kleista blendujemy ją razem z daktylami dłuższą chwilę, aby masa nabrała konsystencji budyniu. U nas dodatkowo posypana amarantusem ekspandowanym, do kupienia w sklepie piatnica.net (banner po prawej stronie ;) ) Skomentuj
MamaOskarkastopniach C, do suchego patyczka. Ciasto najlepiej studzić odwrócone do góry nogami, wtedy nie opada tak bardzo. KREM: 200 g konfitury z figi 350 g mleka 2 budynie śmietankowe 100 g masła w temperaturze pokojowej Mleko, konfiturę i proszek budyniowy łączymy, aby nie było grudek, następnie zagotowujemy ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ubijamy, aby nadać mu puszystości. Ciągle mieszając(...)dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu figowego, aż do uzyskania jednolitej konsystencji, nie przejmujcie się kawałkami fig, tak ma być ;) Z ciasta wykrajamy dwa spody, wierzch odcinamy i zjadamy :) Przekładamy kremem figowo budyniowym i posypujemy kakao. Najlepiej smakuje po nocnym "leżakowaniu" w lodówce. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarkasera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli BEZA: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli Zagniatamy szybko kruche ciasto, wykładamy nim tortownicę albo kwadratową blaszkę(...)Wkładamy do lodówki na czas wykonania masy serowej. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puch, następnie dodajemy ser i mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i budyń i również mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i łączymy delikatnie z masą serową. Ciasto smarujemy konfiturą cytrynową i wylewamy na nie masę
MamaOskarkasera białego, może być w wiaderku lub kostka 2-krotnie zmielona 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 budyń w proszku bez cukru, może być śmietankowy lub waniliowy szczypta soli MUS TRUSKAWKOWY: 200 g truskawek, mogą być mrożone 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Zagniatamy szybko kruche(...)Wkładamy do lodówki na czas wykonania masy serowej. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puch, następnie dodajemy ser i mieszamy do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i budyń i również mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i łączymy delikatnie z masą serową. Ciasto smarujemy konfiturą truskawkową i wylewamy na nie masę
MamaOskarkaWitajcie :) My właśnie przygotowaliśmy budyń jaglany z truskawkami :] Potrzebujemy: pół filiżanki płatków jaglanych filiżankę wody, może być wrzątek, może być zimna woda, jaką macie pod ręką 3 daktyle 6 mrożonych truskawek Wrzucamy wszystko do rondelka i gotujemy co jakiś czas mieszając. Płatki jaglane ugotują się znacznie szybciej niż kasza jaglana. Na koniec wszystko miksujemy, aby jaglanka miała konsystencję budyniu. ;) Skomentuj
MamaOskarka