budyń - 12640 przepisów (strona:475/843)

Ciasto migdałowe z owocami 248

mojego ulubionego:) Składniki: 270 g mąki; 100 g mielonych migdałów; 210 g cukru pudru; 200 g miękkiego masła; 4 jajka; 1 łyżka miodu; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 budyń waniliowy w proszku; 400 g owoców (u mnie maliny i morele); 3 łyżki płatków migdałowych; 2 łyżki cukru kryształu;   Wykonanie: Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem około 5 minut(...)Cały czas miksując dodajemy kolejno po jednym całym jajku oraz miód i ciasto miksujemy kolejne 5 minut. W osobnym naczyniu łączymy sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia, budyń i zmielone migdały. Miksując masę dodajemy po łyżce sypkie składniki. Kiedy ciasto ma jednolitą konsystencję, przekładamy je do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy do pieczenia o wymiarach 25cmx30cm. Ciasto wyrównujemy i układamy

In my kitchen
Sernik z żurawiną na 1 urodziny bloga 205

tysięcy odwiedzin . Klasycznie prezentują prosty i smaczny sernik z suszoną żurawiną. Idealny na niedzielne popołudnie z rodziną. :) Składniki: 500g twarogu chudego zmielonego 2 razy 2 jajka 1/2 opakowania budyniu śmietanowego  4 łyżki cukru trzcinowego  garść suszonej żurawiny Sposób przygotowania: Twaróg mielimy 2 razy w maszynce o gęstych oczkach. Białko oddzielamy od żółtka. Białka z szczyptą soli ubijamy(...)sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy budyń i ponownie miksujemy. Białka dodajemy do masy i dokładnie, ale szybko mieszamy łyżką lub silikonową szpatułką. Przekładamy do natłuszczonego naczynia lub blaszki. Na wierzch wtykamy suszoną żurawinę. Sernik pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu sernik powinien być jeszcze w piekarniku przez ok. 10-15 minut. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto z Rodzynkami 370

wlewamy do utartych żółtek i mieszamy całość. 625 ml mleka zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlewamy nasze płynne wymieszane składniki. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając do otrzymania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy zimny budyń. Ucieramy do otrzymania puszystego kremu. Krem dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy

Made By Mom And Son
Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 192

dniowego labnehu 300 ml mleka (250 ml jeśli używamy labnehu) 150 ml śmietany do ciast i deserów 60 g rozpuszczonego i ostudzonego masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (można zastąpić 7 łyżkami mąki ziemniaczanej) 6 jajek - oddzielnie białka i żółtka 1 czubata szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) szczypta soli (do ubijania białek) opcjonalnie 1/2 szklanki rodzynek(...)Przygotowanie Twaróg zmielić trzykrotnie (lub użyć twarogu sernikowego albo labnehu) a następnie  utrzeć lub zmiksować (na niskich obrotach miksera) z żółtkami, cukrem, budyniami, mlekiem i śmietaną.  Kiedy masa serowa będzie gładka dodać stopione i schłodzone masło i jeszcze chwilę miksować.  Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę, dodawać po łyżce do masy serowej i delikatnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Owsianka jak Kinder Bueno 232

trzech warstw - waniliowej, kakaowej i chrupiącej orzechowej. Całość smakuje jak znany batonik Kinder Bueno, a nawet lepiej! :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka ciemnego kakao orzechy włoskie Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Proszek budyniowy rozmieszać w małej ilości mleka. Pod koniec gotowania płatków wlać(...)rozmieszany budyń i mieszając gotować na małym ogniu przez minutę, aż zgęstnieje. 2/3 owsianki przelać do miseczki. Do pozostałej części dodać kakao i dokładnie wymieszać. Ułożyć na jasną warstwę. Orzechy włoskie posiekać i posypać danie. Podawać na ciepło. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Szybki sernik na jogurtach greckich (bez glutenu) 246

jest zdecydowanie bardziej wilgotny i lekki. Ilość cukru jest dopasowana do moich upodobań, Składniki (na formę o wymiarach (28 x 22 x 7) cm) : 3 duże jogurty greckie 3 budynie śmietankowe bez cukru 6 jajek 1,5 opakowania cukru waniliowego 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru Zmiksować jogurty, żółtka, budyń i cukier waniliowy. Dodać olej. Ubić białka z cukrem

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik na kruchym spodzie 162

łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny Kasi 1 szklanka cukru Składniki na ser : 1, 60 kg sera białego półtłustego  2 cukry waniliowe 2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru Winiary 6 jajek 5o g margaryny Kasi  kilka kropli olejku waniliowego  Wykonanie : Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem , dodać cukier ,cukier waniliowy , margarynę , posiekać wszystko nożem(...)blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , rozwałkować ciasto i przełożyć do blaszki . Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka , cukier , cukier waniliowy , olejek waniliowy i roztopioną margarynę .Następnie dodać budynie . Wszystko utrzeć mikserem. Białka ubić na sztywną pianę , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na ciasto. Piec w temperaturze 175/ 180 stopni około 70 / 75 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Zebra. Sernik waniliowo - czekoladowy. 184

potrzebujemy: - 500 g twarogu sernikowego - 100 g dobrej gorzkiej czekolady (stopionej w kąpieli wodnej) -1/3 szklanki kwaśnej śmietany - 3 jajka - 3 łyżki masła - 1/2 szklanka cukru - cukier waniliowy - budyń waniliowy - ok 3 łyżki mąki Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę. Porcjami dodawać ser, śmietanę cały czas ucierając. Wbić jajka oraz dodać mąkę i budyń

Szybko Tanio Smacznie
Sernik domowy na kruchym cieście 240

cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 5 całych jaj bakalie- ja użyłam żurawinę suszoną cały budyń waniliowy- na 500 ml mleka 1,5 łyżeczki aromatu waniliowego Przygotowanie: Ciasto: 1. Zmieszaj wszystkie składniki, zagnieć ciasto, owiń folią spożywczą  i włóż na 30 min do lodówki(...)czasie wyłóż połowę ciasta na spód tortownicy Masa serowa: 1. Utrzeć margarynę  z cukrem i jajkami. 2. Dodać twaróg, aromat i budyń w proszku, 3. Pod koniec dodać bakalie 4. Masę serową ułożyć na spód 5. Na masę serową ułożyć drugą połowę ciasta, robiąc małe kawałki, bądź trąc je na tarce z dużymi oczkami Piec

KreatywnePiny
Dietetyczna babka czekoladowo-serowa 181

białka - kubeczek jogurtu naturalnego (ok. 200 g) - 1/2 szklanki mleka (jeśli ciasto będzie bardzo gęste) nadzienie serowe - ok. 200 g sera zmielonego jak na sernik - cukier waniliowy (15 g) - budyń waniliowy (40g) - tabliczka białej czekolady - jajko + ew. kilka łyżek wiórek kokosowych polewa - 100 g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego) - 2 łyżki miodu - łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody do jej rozpuszczenia(...)dodając delikatnie ubitą pianę z białek. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste, można dodać odrobinę mleka. Nadzienie serowe: Czekoladę rozpuścić (w kąpieli wodnej lub mikrofalówce), utrzeć razem z serem, cukrem, budyniem i jajkiem. Formę lekko natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć wszystkie boki ok. 1/3 ciasta. Wypełnić masą serową i pokryć pozostałym ciastem. Piec przez ok. 50 minut do tzw. ,,suchego

Kuchnia Ellie
Sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym 204

sera twarogowa wielokrotnie zmielona - 250g sera mascarpone - 200g gęstej śmietany 22% - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - 4 jajka - 75 ml śmietany kremówki 30% - 200g białej czekolady - 3 łyżki budyniu śmietankowego - 2 szklanki jagód - 1 laska wanilii * sos jagodowy: - 1 szklanka jagód - 1-2 łyżki wody - 1 łyżka cukru (lub więcej - w zależności od smaku) Przygotowanie spodu ciasta: Jajka ubić(...)kąpieli wodnej, białą czekoladę. Dokładnie zmiksować. Masę przelać na schłodzony spód. Jagody dokładnie umyć i zmiksować blenderem. Przetrzeć przez sitko. Dodać do 2 części masy serowej i zmiksować. Dodać budyń i dokładnie wymieszać. Delikatnie przełożyć masę jagodową na masę serowo-waniliową. Wyrównać wierzch ciasta. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150C

CookYourself
Budyń owsiany 273

tylko nieco ponad miesiąc i będzie po wszystkim. Co chwila nachodzi mnie jakaś myśl co zrobię po maturze... ale teraz muszę się maksymalnie spiąć i dać z siebie wszystko :) Budyń owsiany jest jednym z moich ulubionych. Delikatny, kremowy, idealnie łączy się na przykład ze słodkimi buraczkami :) ~ Budyń owsiany z tartym burakiem ~ Składniki: 50g mąki owsianej (mogą być zmielone płatki) 200g

Kuchenny Skrawek Nieba
Orzechowiec z delicjami 305

około 30 minut w temperaturze 180 C. W połowie szklanki mleka mieszamy mąki oraz żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami. Do gotującego się mleka wlewamy masę żółtkową i gotujemy budyń. Masło ucieramy dodając stopniowo wystudzony budyń. Placek orzechowy kroimy na pół, przekładamy połową masy budyniowej, na której ciasno układamy delicje, przykrywamy je drugą połową masy a wierzch przykrywamy drugim kawałkiem

Zainspirowana w kuchni
Sernik marmurkowy z Nutellą / Nutella zebra cheesecake 293

masę serową: 800 g twarogu śmietankowego zmielonego trzykrotnie 5 jajek ½ szklanki cukru pudru (lub więcej, wg upodobań smakowych) 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki budyniu waniliowego 300 g Nutelli Składniki na polewę: 100 g Nutelli 50 ml śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC, wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy(...)zmiksuj do połączenia składników. Wyłóż masą spód tortownicy. W misce miksera ubij jajka z cukrem pudrem, do uzyskania jasnej masy, po czym wmieszaj twaróg wraz z mascarpone i budyniem. Miksuj, aż masa stanie się jednolita bez grudek. Teraz podziel masę na pół, do jednej połowy wmieszaj ekstrakt waniliowy, do drugiej Nutellę. Masę serową wykładaj na spód na przemian po kilka

karmelowy
wykwintny sernik wielkanocny 1344

jasno złoty kolor. składniki na masę serową: 7 żółtek 3/4 szklanki cukru 1000 g dobrego sera białego 1,5 szkl mleka 1/2 szkl oleju słonecznikowego 1 budyń waniliowy 3 białka wykonanie: Ser mielimy w thermomiksie lub dokładnie rozdrabniamy blenderem lub trzykrotnie mielimy w maszynce. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko, olej, budyń i ser, miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy

Domowy Smak Jedzenia