boczek - 14002 przepisów (strona:247/934)

Zapiekanki z boczkiem i grzybami w sosie śmietanowym 98

Zapiekanki z boczkiem i grzybami w sosie śmietanowym to nieco inne wydanie zapiekanek. Inne nie oznacza, że gorsze czy lepsze. Takie zapiekanki są przepyszne, miękkie w środku a na zewnątrz chrupiące. Do ich zrobienia użyłam suszonych grzybów, można jak najbardziej użyć świeżych. Jednak miałam dużo swoich suszonych to wykorzystuję je w kuchni do wielu dań. … Czytaj dalej Zapiekanki(...)boczkiem i grzybami w sosie śmietanowym Artykuł Zapiekanki z boczkiem i grzybami w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Jajeczne kanapki 132

przygotowania potrzebujemy: Jajka – 6 sztuk Awokado- 54g Boczek plastry- 80g- 6 plastrów Ser Mimolette – 24g Sok z limonki- 1 / 2 łyżeczki Sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Plastry boczku smażymy. Połówkę awokado rozgniatamy na gładką masę wraz z sokiem z limonki i odrobiną soli. Jajka przekrawamy na pół, na każdą połówkę dajemy ser, boczek i pastę z awokado. Przykrywamy

serzmiesem
Pieczone szaszłyki z piersi indyka FIT 89

wytapia się podczas pieczenia. Polecam podawać je z domowym sosem Tzatziki (przepis TUTAJ ). Składniki na ok. 10 szaszłyków: – 700g filetu z piersi indyka lub kurczaka – 300g chudego boczku lub szynki domowej bez E – 10 małych pieczarek – 2 czerwone papryki – 2 cebule – 4 ząbki czosnku – 1 łyżka oleju – 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w szerokie paski, a następnie każdy pasek dzielimy na 3 części. Cebulę kroimy na ósemki, a boczek lub szynkę w kostkę. Na patyki do szaszłyków nabijamy ciasno kolejno mięso, cebulę, boczek, paprykę oraz pieczarki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-35 minut. Smacznego! Artykuł Pieczone

Be Fit Be Strong
Makaron penne z papryką i boczkiem 167

Proste, smaczne danie makaronowe z soczystą , czerwoną papryką i wędzonym boczkiem . Składniki : /2 porcje/ 200 g makaronu penne 1 łyżka oliwy z oliwek 150  g boczku wędzonego 1 papryka czerwona ½  cebuli ¾ szklanki  przecieru pomidorowego/passata/ sól i pieprz do smaku 2 łyżki parmezanu listki bazylii lub pietruszki do dekoracji Wykonanie : Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie

Zakamarki mojej kuchni
Keto frytki z serem po teksańsku z sosem ranczerskim 145

przygotowania potrzebujemy: Seler – 1800g Olej kokosowy- 150g Ser cheddar- 200g Boczek- plastry 100g, kostka 100g Majonez- 50g Papryczki chili- 30g SOS Majonez- 50g Śmietana 18%- 50g Sól- 1 / 3 łyżeczki Pieprz- 1 / 3 łyżeczki Czosnek granulowany- 1 / 2 łyżeczki Cebula suszona- 1 / 2 łyżeczki Pietruszka suszona- 1 / 2 łyżeczki Koperek- 1 / 2 łyżeczki Wymieszać wszystkie składniki(...)umieścić w lodówce na 2h lub całą noc. Przygotować frytki z przepisu  https://serzmiesem.food.blog/2019/12/03/frytki-z-selera/ Boczek usmażyć, ser zetrzeć. W naczyniu żaroodpornym ułożyć frytki, posmarować wierzch majonezem i posypać serem i papryczkami. Zapiekać w piekarniku 180C do roztopienia sera. Posypać boczkiem- plastry połamać na mniejsze kawałki. Danie można maczać w sosie lub danie polać sosem. Smacznego Makro w 100g

serzmiesem
Pieczarkowa patelnia 637

przygotowania potrzebujemy: Pieczarki – 500g Boczek- 200g Śmietana 18%- 400g Cebula- 45g Czosnek- 8g Masło- 60g Sól i pieprz Pokrojony w cienkie paski boczek smażyć do preferowanego stopnia zrumienienia. Odłożyć na bok. Pieczarki- zbliżone wymiarowo- delikatnie i dokładnie umyć za pomocą szczoteczki. Osuszone grzyby smażyć na pozostałym tłuszczu z masłem. Często mieszać aby były ładnie przyrumienione. Dodać cebulę pokrojoną(...)kostkę i przyprawić danie. Gdy cebula będzie szklista dodać czosnek, smażyć jeszcze 1 minutę i wlać śmietanę. Gotować na małym ogniu do redukcji sosu i miękkości grzybów. Dodać boczek i wymieszać danie. Podawać zaraz po przygotowaniu. Propozycja: Danie można przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem mozzarella i zapiekać do zrumienienia sera. Smacznego Makro w 100g 160kcl

serzmiesem
Młoda zielona kapusta zasmażana do obiadu 98

u0142oda kapusta zasma\u017cana ze skwarkami, idealna do tradycyjnego polskiego obiadu.","image":"https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/04\/kapusta-zasmazana.jpg","recipeCategory":["Kuchnia Polska","Sa\u0142atki"],"recipeCuisine":[],"keywords":["bia\u0142a kapusta","boczek","do obiadu","dodadek do obiadu","kapusta","kapusta zasma\u017cana","m\u0142oda kapusta","sa\u0142atka","sur\u00f3wka"],"datePublished":"2020-04-19T17:13:11+01:00","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize(...)calories":"115 kcal \/ 100 g"},"recipeIngredient":["1\/2 g\u0142\u00f3wki m\u0142odejzielonej kapusty","1 cebula","kilka ga\u0142\u0105zek koperku","100 g boczku parzonego","100 ml bulionu jarzynowego","kminek, ziele angielskie,li\u015b\u0107 laurowy, s\u00f3l i pieprz"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","text":"Cebul\u0119 i boczek kroimy i podsma\u017camy do zeszklenia. Wsypujemy posiekan\u0105 w pi\u00f3ra

ProstePesto.pl
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 100

dokładnie wymieszać. Farsz do pierogów z ziemniakami: 1,5 kg surowych, obranych ziemniaków, startych na tarce do placków ziemniaczanych 3 duże cebule 3 łyżki oleju do smażenia 300 gr boczku wędzonego Boczek pokroić na bardzo drobną kostkę, zesmażyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać olej, zesmażyć, można razem z boczkiem. Dodać surowe, starte ziemniaki, smażyć do momentu, aż ziemniaki

moj przepis na
Pizzerinki 125

etap pominęłam, bo nie miałam czasu). Dodatki do pizzerinek: 18 czubatych łyżeczek sosu pomidorowego lub sosu pomidorowo-paprykowego na ostro (u mnie domowej produkcji) 1 duża cebula 200 gr boczku 200 gr sera żółtego oliwki (wg upodobania) suszone pomidory (wg upodobania) bazylia sól i pieprz Cebulę obrać, pokroić w piórka. Boczek pokroić w kosteczkę. Oliwki i suszone pomidory pokroić(...)powstał placek o średnicy 10-12 cm. Placki układać na blaszce w 2-3 cm od siebie. Na każdy placek rozsmarować czubatą łyżeczkę sosu pomidorowego, położyć kilka kawałków boczku, oliwki, pomidory, cebulkę. Delikatnie posolić, popieprzyć, posypać bazylią, posypać serem. Bułeczki zostawić na 30 min do lekkiego napuszenia. Bułeczki wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 25-30 min, tak aby stały się

moj przepis na
Zupa brokułowo-serowa 168

cheddar- 160g Ser śmietankowy- 40g Sól, pieprz czarny, papryka słodka, papryka wędzona, papryka chilli, gałka muszkatołowa Guma guar- 2g – opcjonalnie Pietruszka/ szczypiorek- do dekoracji Okrasa z boczku- opcjonalnie Marchewkę kroimy w słupki, cebulę w kostkę, brokuł w drobniejsze kawałki, czosnek zgniatamy, ser trzemy na tarce. Masło roztapiamy, dodajemy marchewkę, po 3 minutach cebulę, następnie czosnek i smażymy 3 minuty(...)śmietankowy. Ser cheddar dodajemy partiami i energicznie mieszamy. Przyprawiamy. Dodajemy brokuł i mieszamy od czasu do czasu, gotujemy do miękkości brokułu. Smacznego. Makro w 100g (bez bulionu i boczku) 192 kcl B- 7g T-17g W-1,5g Makro w porcji 418g (bez bulionu i boczku) 802 kcl B- 31g T-69g W-6g nor_vivi

serzmiesem
Boczek pieczony 175

Pyszny pieczony boczek, to bardzo smaczny posiłek dla wielu smakoszy. -- Skład: ~700 - 1 kg boczku, łyżka smalcu, 3 duże cebule, 4 z. czosnku, łyżka soli, łyżeczka pieprzu. *** opcjonalnie jakieś ulubione dodatki- do smaku ...  np. pieczarki, papryka, por, dymka... Jeżeli nie mamy dodatków, to w wersji podstawowej też będzie super smakował.  Umyte i osuszone mięso nacinamy w kratę, przyprawiamy(...)solą, pieprzem i czosnkiem. -- -- -- -- -- -- -- Natępnie smalcem smarujemy naczynie żaroodporne, wykładamy pokrojoną w grube plastry cebulę, na której kładziemy nasz przyprawiony boczek. -- Pieczemy przykryte w rozgrzanym do 200 st.C piekarniku ~60 min., potem dopiekamy bez przykrycia około 15-20 min. tak żeby góra była przypieczona. -- -- -- Po upieczeniu chwilę (5-10 min. ) czekamy i wówczas dopiero kroimy b.ostrym nożem na porcje. -- Serwujemy

chleba naszego
Najlepsze spaghetti bolognese na bogato 107

szynki – 1 puszka pomidorów krojonych – 250ml czerwonego wina, wytrawnego – 250ml bulionu (250ml wody + 1 łyżka domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 125ml mleka – 100g chudego boczku (w plastrach) – 4 łodygi selera naciowego – 2 marchewki – 1 cebula – 4 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka oleju – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Dodatkowo: makaron(...)spaghetti, tarty parmezan, listki bazylii Boczek kroimy w drobną kostkę i wkładamy na dużą patelnię, wytapiamy na małym ogniu, aż się zrumieni. Przesuwamy go na bok, a w wytopiony tłuszcz wkładamy drobno posiekaną cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i szklimy. Dodajemy drobno posiekany seler naciowy i startą marchewkę. Obsmażamy, a następnie wszystko przekładamy do garnka. Na patelni rozgrzewamy

Be Fit Be Strong
Faszerowane muszle conchiglioni w sosie serowym 99

Muszle conchiglioni faszerowane brokułem z boczkiem i zapieczone w sosie z sera pleśniowego , to jeden z tych pomysłów, które powstały podczas przeglądu zawartości szafek kuchennych. Tym razem wyjęliśmy makaron i połączyliśmy go z pozostałymi składnikami tworząc pyszne, słone danie na ciepło. Podczas gotowania muszelek uważaliśmy, aby woda nie wrzała, dzięki czemu prawie wszystkie nadawały się do faszerowania i zapiekania(...)mieliśmy je pięknie podane na talerzach. Składniki na faszerowane muszle conchiglioni w sosie serowym 20 muszli conchiglioni 150 g sera pleśniowego typu “lazur” 1 brokuł 100 g boczku wędzonego w cienkich plasterkach 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietanki kremówki Dodatkowo: margaryna do wysmarowania formy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę, zmniejszyć ogień

niecodziennikpary
Pieczony bażant 104

pieczony bażant po raz pierwszy pojawił się na naszym stole. Ponieważ mięso ptaka jest chude, aby zapobiec jego nadmiernemu wysuszeniu, przygotowaliśmy je podobnie jak perliczkę , obkładając je cienkimi plastrami boczku. Bażanta pieczonego zjedliśmy z tradycyjnymi kluskami śląskimi oraz buraczkami z maminego słoiczka. Udostępnij Składniki na bażanta pieczonego 1 bażant 100 g boczku w cienkich plasterkach 100 ml białego wina(...)wewnątrz i na zewnątrz natrzeć solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Związać nogi ptaka, obsmażyć kilka minut z każdej strony na rozgrzanym maśle. Bażanta przełożyć do żaroodpornego naczynia, obłożyć plastrami boczku, tak żeby jeden plaster nachodził na drugi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C ( z termoobiegiem ), piec 15 minut . Po tym czasie obniżyć temperaturę do 180 o C , piec

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania