razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK
Ostra na Słodkopyszne połączenie winogrona oraz borówki zanurzone w galaretce. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio oraz Stovit otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstało pyszne ciasto z soczystymi owocami. Biszkopt: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 duże marchewki 1 szklanka oleju 5 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z dwóch pomarańczy Masa: 2 śmietany 30%- 330ml(...)Polewę odstawiamy do przestygnięcia na około 15-20 minut. Ciepłą plewę wylewamy na wierzch ciasta i odstawiamy je na parę godzin, aż polewa stężeje. Dekorujemy według uznania. Kolejność układania : biszkopt połowa dżemu z galaretką migdały ciasto marchewkowe krem ciasto marchewkowe pozostały dżem z galaretką migdały Ciasto schładzamy najlepiej całą noc w lodówce. Smacznego! Zapraszamy Was do odbycia niezapomnianej podróży
Podróż w kulinariaSkładniki: biszkopt: 5 jajek "L", cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 3 łyżki krem budyniowo-kawowy: mleko 400 ml, cukier 2 łyżki, kawa instant 4 łyżki, truskawki 70 dag w tym 1 szklanka do kremu krem: mascarpone 500 ml, puder cukier 2 łyżki, śmietana zimna 30% 250 ml, aromat pomarańczowy 4 krople woda 200 ml, mąka ziemniaczana(...)łyżce mąki i ucierając mikserem, ciasto wylać do tortownicy 24 cm z papierem do pieczenia i piec w w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół 30minut. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 placki. Budyń śmietankowy ugotować w 400 ml mleka (200 ml zagotować a w 200ml wymieszać budyń z kawą instant i z cukrem ), i wystudzić. Miękkie masło mikserem
W Mojej Kuchni Lubięmieszając. Pod wpływem temperatury grudki znikną. Masa będzie rzadsza, ale wystarczy tylko włożyć ją na kilka chwil do lodówki, by zgęstniała. Nie wylewajcie zbyt rzadkiej masy na herbatniki lub biszkopty, bo ciastka mogą wypłynąć na wierzch. Sernik na zimno to wspaniały letni klasyk, ale sprawdza się nie tylko latem. Polecam, smacznego :) Sernik straciatella bez pieczenia, składniki: na tortownicę o średnicy(...)żelatyny w proszku (używamy zwykłej żelatyny, nie fix), 1/4 szklanki zimnej wody, ok. 50 g startej lub drobno posiekanej gorzkiej czekolady (może być więcej, do smaku), kilka herbatników lub biszkoptów ok. szklanki malin lub innych ulubionych owoców, 1 lub 2 galaretki malinowe (lub inne) Sernik straciatella bez pieczenia, przygotowanie: Żelatynę zalać 1/4 szklanki wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia
Lekcje w kuchniprodukcji:) Moja młodsza córka bardzo w tej kwestii jest pomocna, mogę liczyć na jej wsparcie:) Dzieci lubią lepić ciastolinę, plastelinę i inne masy, więc mogą ich umiejętności się przydać. Biszkopt przełożony masą z cukierków truflowych i masą słony karmel. Całość doskonale uzupełniła czekowiśnia, którą przełożyłam jeden z blatów. Tort był pyszny, nie daję zdjęcia jego przekroju, gdyż to był prezent(...)Zapraszam po szczegóły przepisu. Składniki Biszkopt 7 jajek 7 łyżek oleju 1 szklanka cukru 2 szklanki przesianej mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem słony karmel 200 g serka mascarpone 100 ml kremówki 36%, schłodzonej 130 g masy słony karmel Krem z cukierków truflowych 200 g serka mascarpone 100 ml kremówki 36%, schłodzonej 200 g rozdrobnionych w mikserze cukierków
gotuj ze mnąSer paneer do niedawna był u nas pewną egzotyką nie do zdobycia, ale to już przeszłość! Ser możemy kupić w dużych sklepach spożywczych i przygotować z
SprawdzonaKuchnia.plSer paneer do niedawna był u nas pewną egzotyką nie do zdobycia, ale to już przeszłość! Ser możemy kupić w dużych sklepach spożywczych i przygotować z
SprawdzonaKuchnia.plfani( jeżeli są?) czekają z niecierpliwością:)) Wracając do tortu, moim skromnym zdaniem doskonały zamiennik tradycyjnego tortu na przeróżne okazje. Bardzo dekoracyjny, dzięki owocom, lekko kwaskowa nuta a biszkopt szpinakowy bardzo wilgotny. W całość doskonale wkomponował się krem, na bazie śmietanki i mascarpone. Jest pyszny, zachęcam do wykorzystania przepisu na najbliższą okazję urodzinowo-imieninową:)) Składniki Biszkopt szpinakowy 6 jajek 6 łyżek
gotuj ze mnąSernik, o którym niektórzy mówią "Boski"! Sernik z białą czekoladą ma cudownie kremową konsystencję, po prostu rozpływa się w ustach. Wypróbowałam wiele przepisów, ale zawsze czegoś
SprawdzonaKuchnia.plDziś proponuję Wam wegetariańską roladę z nadzieniem przygotowanym ze szpinaku i ricotty. Pyszne i lekkie danie obiadowe, a przy tym bardzo łatwe i szybkie do przygotowania
SprawdzonaKuchnia.plMagdalenki to maleńkie ciastka biszkoptowe wypiekane w specjalnych foremkach w kształcie muszelek. Przepis na magdalenki spodoba się tym, którzy uwielbiają poranną herbatkę lub kawkę z małą
SprawdzonaKuchnia.plShake, to napój ze świeżych lub mrożonych owoców z dodatkiem jogurtu naturalnego, lodów, mleka... możliwości jest wiele, a wszystko zależy od tego, na co mamy ochotę
SprawdzonaKuchnia.plW oryginalnej wersji zupa ta nazywa się Tom Khaa Gai, czyli kokosowa zupa z kurczakiem z dodatkiem galaganu. Kuchnia tajska pozwala na swobodę i improwizację, więc
SprawdzonaKuchnia.plJeszcze raz truskawki! Bardzo prosty przepis na pyszny tort, dziś z truskawkami ale można zrobić go z jagodami, malinami czy brzoskwiniami. Krem przygotowany jest z
SprawdzonaKuchnia.pl