biszkopt - 18068 przepisów (strona:606/1205)

Ciasto Gwiaździsta Noc 114

samo pysznie smakuje! Jeżeli macie ochotę na pyszną prostotę jakie jest Gwiaździsta Noc to zachęcam do wypróbowania mojej wersji! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Gwiaździsta Noc – składniki Na spód: biszkopty podłużne lub okrągłe około 130 g Masa serowa: 300 ml słodkiej śmietany 30% twaróg z wiaderka ok. 700 g galaretka niebieska – 2 opakowania cukier puder 40 g Kleksy(...)Ciasto Gwiaździsta Noc – sposób przygotowania: Zagotuj 300 ml wody, następnie rozpuść dwa opakowania niebieskiej galaretki. Odstaw do wystygnięcia. Przygotować tortownicę o średnicy 26 cm. Na dnie formy wyłożyć biszkopty. W razie potrzeby docinać. 700 g twarogu miksować z cukrem pudrem, aby była gładka masa. Gdy dwie niebieskie galaretki zaczną tężeć – wlewać je lekko strumieniem do masy serowej. Śmietanę

Olcia gotuje!
Sezon na jabłka 68

były to owoce sklepowe aby nie trzeba ich było myć. Jabłka można też ususzyć lub przechowywać duszone w słoikach.  Jabłka są idealnym wkładem do wszelkich ciast,  biszkoptów i drożdżówek. Wypełniamy nimi domowe słodkie bułki do szkoły czy na wycieczkę. Na same szarlotki powstało zbyt wiele przepisów by zebrać je w jednym miejscu. Kruche ciasto z jabłkami jest proste(...)wykonaniu nawet przez dziecko. Z prostego biszkoptu, gdy dodamy jabłka pokrojone w kosteczki, otrzymamy pyszny deser.  Kilka przepisów z jabłkami: Pieczone jabłka , Ocet z młodych jabłek , Kruche ciasto z jabłkami , Pierogi z jabłkami , Strucla z jabłkami , Jabłka na zimę

prawdziwe jedzenie
Urodzinowy tort orzechowo - kawowy 54

się rozpiszę. Na marginesie, z całym przekonaniem,  polecam od czasu do czasu czynić coś komuś wbrew.  Przekonywać nieprzekonanych. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 23 cm Biszkopt kawowy: 3 jajka rozmiar L 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cappuccino w proszku o smaku śmietankowym 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru 3 łyżki przegotowanej, chłodnej wody(...)pełna łyżka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 śmietan - fix Poncz: 1/2 szklanki mocnej, posłodzonej kawy, wystudzonej Dodatkowo: Kilka kostek gorzkiej, startej czekolady do oprószenia powierzchni Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, pod koniec miksowania wsypujemy stopniowo cukier. Gdy piana stanie się sztywna, wlewamy powoli żółtka,  wymieszane z trzema łyżkami wody, miksujemy całość zmniejszając obroty, na jednolity krem

Kronika Piekarnika
Monoporcja śliwka z jabłkiem w karmelu 62

śmietany 30%  1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wody mus śliwkowy: 250 g śliwek bez pestek 220 ml śmietany 30% 110 g serka mascarpone  2 łyżki cukru pudru biszkopt:  2 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki 1 łyżka oleju szczypta soli   polewa lustrzana: 150 g cukru 100 g glukozy w płynie 75 ml wody(...)mleka skondensowanego słodkiego 175 g białej czekolady 10 g żelatyny biały lub różowy barwnik spożywczy   Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno, następnie dodajemy żółtka oraz olej. Dosypujemy mąkę mieszamy delikatnie. Masę przelewamy na formę 20x30 cm, rozprowadzamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Pieczemy przez 25 minut. Po tym czasie studzimy, a następnie wycinamy okręgi

Bon appetit mon amie
Tiramisu z nutą pomarańczy i cynamonu | Proste tiramisu bez jajek 55

schłodzonej śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka konfitury z pomarańczy 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy 1 łyżka kakao 4 mocne espresso 200 g biszkoptów Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Stopniowo dodajemy do niej po łyżce mascarpone, dalej miksując. Na koniec dodajemy konfiturę, cynamon oraz skórkę z pomarańczy i miksujemy do połączenia(...)gładką masę. Biszkopty pojedynczo namaczamy w przestudzonej kawie. Układamy je w naczyniu i smarujemy połową masy. Czynność powtarzamy, a wierzch posypujemy kakao. Chłodzimy co najmniej 2 godziny przed podaniem (a najlepiej przez całą noc). Smacznego :) Artykuł Tiramisu z nutą pomarańczy i cynamonu | Proste tiramisu bez jajek pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Deserki truskawkowe 74

Pyszne deserki truskawkowe, czyli trochę lata w słoiczku Zaletą tego deserku jest to, że panuje w nim całkowita dowolność. Ja użyłam biszkopt cytrynowy, ale możesz skorzystać z kruszonych ciasteczek, z granoli, z ciasta czekoladowego. Ja wykorzystałam truskawki, ale możesz użyć innych owoców, które lubisz U mnie góra to płatki migdałów i czekolada, a możesz wykorzystać to, co masz w domu(...)kokosowe, orzechy… Wszystko pod swój gust A jak zrobić takie deserki? Już zdradzam Składniki na około 8-10 porcji: 40 ciasteczek petite beurre lub pokruszone ciasto (u mnie to biszkopt cytrynowy , który przygotowałam z połowy porcji) 250 g truskawek 100 ml śmietanki 30% 125 g ricotty 4-5 łyżek słodzonego mleka skondensowanego (w zależności, jak słodkie są truskawki – dopasuj słodkość

Słodki sentyment
Klopsy z tofu w sosie 91

Uczta w stylu indyjskim dziś będą to klopsy z tofu w sosie korma. Może to być idealna propozycja na obiad, czy też pożywną kolację lub spotkanie

SprawdzonaKuchnia.pl
Omlet biszkoptowy 119

się od żółtek, ubija na sztywno z cukrem, po czym dodaje żółtka i mąkę. To ciasto omletowe , jak sama nazwa wskazuje, jest takie samo jak ciasto, z którego pieczemy biszkopt. Zarówno konsystencja ciasta, jak i upieczony omlet są identyczne jak w biszkopcie. Omlet biszkoptowy podaję oprószony cukrem pudrem, często z dodatkiem świeżych owoców oraz bitej śmietany. Można go również podać

MeCooks
ROLADA Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI + FILMIK 145

PRZYGOTOWANIE :  Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, dalej ubijamy aż masa będzie puszysta. Na koniec wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.  Biszkopt wylewamy na dużą blaszkę i równo go rozprowadzamy. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 % *.  Biszkopt po wierzchu posypuję cukrem pudrem i przekładam na ściereczkę, papier zrywamy, zwijamy i pozostawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Dżem z jeżyn 78

Późne lato to czas jeżyn, jeżyn uprawianych w naszych ogrodach, jak i tych leśnych. Z jeżyn najczęściej przygotowujemy dżemy, soki, wina oraz nalewki. Ze względu na

SprawdzonaKuchnia.pl
Jagodowa Fantazja 550

gorącej wody MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody DODATKOWO 100 g mlecznej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka jajek przekładamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na wysokich obrotach. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier, mieszamy do uzyskania szklistej piany. Następnie zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy żółtka(...)blaszki 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 25 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dzielimy na dwa blaty. MASA JAGODOWA Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do przestygnięcia. Borówki blendujemy na mus. Do miski przekładamy jogurty borówkowe, dodajemy

Przepiski.pl
Ciasto z budyniem i sokiem pomarańczowym. 107

sokiem pomarańczowym. Niektóre okazje wymagają po prostu wyjątkowego ciasta. Jeśli szukasz imponującego przepisu, z którego uzyskasz pyszne ciasto , masz szczęście! Mam dla Ciebie ciasto , które składa się z biszkoptu z dodatkiem maku , następnie budyń z sokiem z pomarańczy i na koniec bita śmietana o smaku cytrynowym . To pyszne domowe ciasto o smaku pomarańczy jest idealnym deserem . Idealne ciasto na weekend

Zdrowy Styl Joanny
Ogórki z curry 81

Ogórki z curry, hmm, niektórzy zadają pytanie, co to za danie? To nie jest danie, ale wspaniały dodatek. Ogórki w zalewie słodko-kwaśnej z dodatkiem przyprawy

SprawdzonaKuchnia.pl
Ricottnik z bananem i biszkoptami 84

prostu sernik, ale z wykorzystaniem ricotty! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 20 ml oleju rzepakowego 250 g ricotty 100 g banana 40 g budyniu śmietankowego 80 g okrągłych biszkoptów 10 g wiórków kokosowych  Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej, budyń. Całość wymieszać. Następnie dodać ricottę i delikatnie wymieszać. Na spód natłuszczonej(...)formy wyłożyć okrągłe biszkopty. Kolejno przelać masę. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Galaretka z czerwonej porzeczki 122

Galaretka z czerwonej porzeczki to wyborny smak lata zamknięty w słoiku. Lato daje nam wiele owoców, których smakiem możemy cieszyć się w tym okresie, ale też

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania