biszkopt - 18139 przepisów (strona:597/1210)

Tiramisu 252

szklanki likieru Amaretto( lb inny alkohol np.  brandy, rum, żubrówka,itp.) 2 łyżki likieru kawowego 4 żółtka ( w temp. pokojowej) 4 łyżki cukru 250g mascarpone (schłodzone) 100g podłużnych biszkoptów kakao do posypaniu lub kawa Zaparzamy mocną kawę np. podwójne espresso. Kawę przelewamy do głębokiego talerza i mieszamy z likierami. Ostudzamy do temperatury pokojowej. Do miski wkładamy żółtka i cukier(...)mogel) W drugiej misce ubijamy zimne mascarpone na sztywno przez ok. 2-3 min na średnich obrotach miksera. Na koniec dodajemy ubite żółtka i krótko miksujemy na gładką masę. Biszkopty maczamy z obu stron w roztworze kawy i likierów po  3-5s z każdej strony . Układamy na dnie pucharków, dopasowując długość biszkoptów do pucharków. Opruszamy kakao (opcjonalnie)-przez

Pudełko rozmaitości
Ciasto ananasowa góra lodowa 16

Ananasowe ciasto bez pieczenia Dziś podzielę się z Tobą moim przepisem na pyszne CIASTO , ananasowa góra lodowa. To proste ciasto ananasowe możesz zrobić na ciepło ( pieczone na biszkopcie) jak i na zimno czyli bez pieczenia. Ciasto jest łatwe i szybkie w wykonaniu i bez piekarnika. Ciasto ananasowe z bitą śmietaną i galaretką Ciasto z ananasem z puszki doskonale się sprawdza(...)słodka śmietanka 30 – 36 % 800 ml mleko w proszku 1/2 szklanki galaretka cytrynowa 2 sztuki ( każda na 500 ml ) herbatniki około 150 g długie biszkopty 100 – 120 g gofry ciastka kruche 1 paczka ( 170 g) biała czekolada 100 g słodka śmietanka lub mleko 4 – 5 łyżek       Jak zrobić ciasto ananasowa góra lodowa Blaszka

Dieta moja pasja
Deserki z mango z galaretką 16

smaku pomarańczowym, która idealnie łączy… Drukuj Proporcje na: 10 sztuk Czas przygotowania: 1 godz. Ocena: 5.0 /5 ( 3 głos/y ) składniki Składniki na spód deserków: 50 g biszkoptów (okrągłych) Składniki na warstwę z serków homogenizowanych: 300 g mango (waga po obraniu i bez pestki) 300 g serka homogenizowanego naturalnego 1 galaretka o smaku pomarańczowym 150 ml wody Składniki(...)obraniu i bez pestki) 1 galaretka o smaku pomarańczowym 250 ml wody przygotowanie Przygotuj 10 małych szklanek lub pojemniczków na deserki (ja użyłam pojemniczków o pojemności 160 ml). Biszkopty pokrój na mniejsze kawałki, a następnie wyłóż na spód każdego z pojemniczków. Teraz przygotuj warstwę z serkami homogenizowanymi. Jedną pomarańczową galaretkę rozpuść w 150 ml wody. Odstaw do wystudzenia. Następnie obierz

Via Gusto
Domowe biszkopty z kakao 36

Domowe biszkopty z kakao to pyszne, delikatne ciasteczka, które posmakują nie tylko najmłodszym. Sama uwielbiam je podjadać i uważam, że takich ciastek nie kupimy w sklepie. Zawsze biorę kilka biszkoptów i piszę dla Was teksty, ale fajnie się komponują z kubkiem kawy, mleka, czy też filiżanką herbaty. Koniecznie upieczcie te domowe biszkopciki! Czytaj więcej

Di gotuje
Rafaello śniegowe siostry Anastazji 92

mnie słony karmel) opcjonalnie – wiórki kokosowe na wierzch ciasta Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki Wiórki kokosowe w ajerkoniaku: Wiórki kokosowe zalewamy ajerkoniakiem, odstawiamy na noc. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec, stopniowo, dodajemy cukier. Następnie, nie przestając ubijać, dodajemy po 1 żółtku, za każdym razem chwilę miksujemy. Wlewamy olej. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem(...)śmietankę ubijamy wraz ze śnieżką, aż do uzyskania gęstej masy. Dodajemy wiórki kokosowe oraz przestudzoną, ale wciąż płynną czekoladę, miksujemy do połączenia. Mniej więcej 2/3 masy wykładamy pomiędzy oba biszkopty. Wierzch smarujemy pozostałym kremem. Można dodatkowo udekorować wierzch roztopioną białą czekoladą oraz wiórkami kokosowymi. Ja zostawiłam sobie 1 łyżkę czekolady i wylałam ją na wierzch w formie esów-floresów

Smaki Na Talerzu
Domowe biszkopciki z cynamonem i czekoladą 43

Domowe biszkopciki z cynamonem i czekoladą to przepyszne ciasteczka, które łączą delikatną i puszystą strukturę z aromatycznym cynamonem oraz przyjemnym smakiem czekolady. Biszkopty doskonale sprawdzą się jako dodatek do kawy czy herbaty lub jako domowe ciastka dla dzieci. Nie są zbyt słodkie. Jestem pewna, że ten prosty przepis na biszkopty na pewno Wam się nie spodoba i nie kupicie już

Di gotuje
Kawowy budyniowiec z galaretką 326

samej kawy praktycznie wcale nie piję na co dzień, to wypiekom z dodatkiem kawy nie potrafię się oprzeć. Tym razem przygotowałam ciasto kawowo-kakaowe przełożone kawowym kremem budyniowym z biszkoptami i galaretką. Wyszło cudownie wilgotne i bardzo pyszne. Ciasto: 4 jajka 250 g gęstej, kwaśnej śmietany 18% – w temp. pokojowej! 185 g drobnego cukru 2/3 szkl. oleju 3/4 szkl(...)szklankach gorącej wody (u mnie 2,5 szklanki). Odstawiamy do stężenia. Składanie ciasta: Na jednym z blatów ciasta wykładamy połowę kremu, wyrównujemy. Następnie rozkładamy biszkopty, jeden obok drugiego. Zalewamy je tężejącą galaretką. Ciasto odstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Następnie na stężałą galaretkę wykładamy pozostałą część masy. Przykrywamy ją drugim blatem kakaowym. Wierzch dekorujemy ulubioną polewą (u mnie czekolada

Smaki Na Talerzu
Ciasto kawowe z Amaretto na spodzie brownie 65

kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 3 łyżki likieru Amaretto 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo: około 90 g okrągłych biszkoptów 3/4 szklanki zaparzonej mocnej kawy 4 łyżki likieru Amaretto + do nasączenia brownie (2 – 3 łyżki) kakao do oprószenia Przygotowanie: Brownie: W rondelku roztopić masło, wyłączyć gaz i dodać posiekaną(...)masy, delikatnie wszystko mieszając. Na koniec wlać likier Amaretto i wymieszać. Wyłożyć na brownie, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Zaparzoną kawę ostudzić, wlać likier Amaretto i wymieszać. Biszkopty zanurzać w kawie (kilka sekund) i układać jeden obok drugiego na wierzchu ciasta. Następnie oprószyć kakao (przez sitko). Smacznego To też może Cię zainteresować: → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Brownie

Oryginalny smak
Biszkopt z truskawkami 154

Prosty i szybki przepis na biszkopt z truskawkami. Ciasto jest puszyste, wilgotne, a dodatek truskawek nadaje całości słodko kwaśnego posmaku. Artykuł Biszkopt z truskawkami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Biała dama z ananasem 384

wiem, że nie każdy je lubi Serek homogenizowany dodajemy do PRAWIE ubitej śmietany, za jednym razem. Warto mieć przygotowane rodzynki i pokrojonego już ananasa, bo masa dosyć szybko tężeje. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki pszennej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej po 3 łyżki zimnej wody i oleju Masa: 500 ml śmietanki(...)rozpuszczoną żelatyną, a kiedy ładnie się połączy, dodajemy do reszty masy i dokładnie miksujemy. Na sam koniec masę mieszamy z rodzynkami i ananasem. Wykładamy od razu na przestudzony biszkopt, wyrównujemy. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Odstawiamy. Tężejącą galaretkę wykładamy na wierzch ciasta

Smaki Na Talerzu
Śmietanowiec z galaretką i truskawkami 57

Śmietanowiec z galaretką przepis śmietana gęsta 18% 1200 g budynie 2 jasne po 40 g każdy jajka 4 sztuki cukier 3/4 szklanki skórka otarta z cytryny 2 łyżki biszkopty okrągłe 100 g galaretka truskawkowa 2 sztuki ( każda na 0,5 L ) truskawki 300 g       Jak się piecze śmietanowiec Szklanka 250 ml, tortownica 22 cm lub zbliżonych rozmiarów(...)ciasta nie potrzebujesz miksera, wystarczy miska i łyżka do wymieszania. Ważne aby śmietana jak i jajka miały temperaturę pokojową. Formę wysmaruj masłem, spód wyłóż biszkoptami. Mogą być większe okrągłe

Dieta moja pasja
Ciasto z rabarbarem na biszkopcie 69

sezonie na rabarbar, tego ciasta nie może zabraknąć w moim domu. Zapraszam na przepis na pyszne ciasto z rabarbarem i kremem śmietankowym na biszkopcie. Artykuł Ciasto z rabarbarem na biszkopcie pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Brzoskwiniowy Leśny Mech 71

Przepis na Brzoskwiniowy Leśny Mech  z Pszczółkami. Jest to przepyszne ciasto na szpinakowym biszkopcie , przełożone kremem śmietankowym , żelką brzoskwiniową , oraz galaretką . Całość ozdobiona  jest pokruszonym ciastem szpinakowym , na którym ułożone są połówki brzoskwiń imitujące pszczółki . Wypiek ten nie tylko świetnie wygląda, ale też wybornie smakuje. Jest łatwy do zrobienia i sprawia wiele radości podczas jego tworzenia(...)ciasto  wyciągamy od razu z piekarnika i  pozostawiamy  10 min do lekkiego przestudzenia, po czym wyciągamy z foremki i pozostawiamy do wystudzenia .  Następnie z biszkoptu  (tak na około 0,5 - 1 cm.)  odkrawamy  górę, którą  przekładamy do miseczki i kruszymy (bez ciemnej skórki).  Pozostałe ciasto przekrawamy na 2 blaty

Rita creative
Ciasto marchewkowe przekładane 71

Lubicie ciasto marchewkowe? Moje marzenie to krajanka marchewkowa z kremem jogurtowym. To bardzo delikatne ciasto, przypominające biszkopt. Jest puszyste i można je zwijać w roladę, jeśli upieczemy je jako cienki placek. Rolada marchewkowa z kremem to jedno z moich ulubionych ciast. Ale warto wspomnieć, że krajanka marchewkowa jest również pyszna. Ciasto marchewkowe jest słodkie i pachnie intensywnie cynamonem. Dlatego postanowiłam(...)dodaję orzechy do ciasta marchewkowego . Najczęściej są to orzechy pekan. Ponieważ ciasto jest bardzo słodkie, warto dodać do niego coś kwaśnego, jak suszoną żurawinę . Krajanka marchewkowa 16 porcji Składniki: Biszkopt marchewkowy 2 jajka 150 cukru 150 g pszennej mąki 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 ml oleju 120 g marchewki Krem jogurtowy

codojedzenia