biszkopt - 18068 przepisów (strona:620/1205)

Ciasto biszoptowo-piernikowe z kremem 174

prosty, a samo ciasto szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a szczególnie zbliżające się święta. Zapraszam na przepis! CIASTO BISZKOPTOWO-PIERNIKOWE Z KREMEM – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 120 g mąki pszennej 5 jajek rozmiar L 140 g cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki przyprawy do piernika 50 g gorzkiej czekolady szczypta(...)masę przekładamy do formy 24×24 cm, wyścielonej papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy około 35 minut, do suchego patyczka. Gotowy biszkopt piernikowy odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dzielimy na dwa blaty. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Jeden blat biszkopta smarujemy powidłem śliwkowym

Alle Dobre!
Rolada Dyniowa 54

puree z dyni które kilka dni wcześniej przygotowałam. Zapraszam Was na przepyszną roladę dyniową, która idealnie sprawdzi się w roli jesiennego deseru ;) Składniki na 1 roladę Składniki na biszkopt w temperaturze pokojowej ! Ciasto: 3 jajka kl L 150 g puree z dyni 120 g cukru 3/4 szkl mąki pszennej (szklanka o pojemności 200 ml) 1/2 łyżeczki sody 1/2 proszku(...)się piecze szykujemy ściereczkę (możemy ją obsypać cukrem pudrem). Upieczone ciasto przekładamy na tą ściereczkę tak aby papier znalazł się u góry aby łatwo go było zdjąć i zawijamy biszkopt w roladę za pomocą ściereczki.  Zostawiamy tak zawiniętą aż do ostygnięcia.   Masa z serka    3. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mascarpone i całość ubijamy

Gotowanie...to proste !
CIASTO BISKUP + FILMIK 80

ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej miksując wlewamy olej. Następnie przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem 23/33 cm. Biszkopt pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 *C. MASA - z podanych składników gotujemy budyń, następnie przekładamy go na talerze aby szybciej ostygnął. Jak budyń będzie zimny ucieramy(...)rozmiarach i pieczemy 20-25 minut, temperatura 180 *C. ŻELKA - galaretki rozpuszczamy we wrzątku, dodajemy dżem ( można dosypać również garść dowolnych owoców ), mieszamy, odkładamy aż zacznie tężeć.  PRZEŁOŻENIE - biszkopt, na to żelka ( po wylaniu jaj ciasto odkładamy do lodówki aż galaretka zastygnie ). Następnie masa i ciasto bezowe.  Na koniec rozpuszczamy czekoladę z odrobiną mleka  wylewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto jogurtowa ZEBRA z jagodami i galaretką bez pieczenia-pyszne, szybkie i łatwe+FILM 125

puszka mleka skondensowanego słodzonego ok 500g -3,5 kopiastej łyżki żelatyny  -125ml wrzątku -16g cukru waniliowego -ok 200g jagód lub borówek DODATKOWO -2 paczki podłużnych biszkoptów ok 300g -2 galaretki jagodowe lub owoce leśne  -750ml wrzątku Biszkopty maczamy leciutko w mleku i układamy na dnie blaszki żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy żeby

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Mini deserki z kremem truskawkowym 34

użyjemy. Polecam też dodać do niego świeże owoce, wtedy będzie na pewno jeszcze lepszy. Deser można również odchudzić używając jogurtu naturalnego zamiast mascarpone. Składniki (około 6 deserków): opakowanie okrągłych biszkoptów opakowanie ciastek Oreo 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 2 łyżki ksyliot/cukru pudru 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml gorącej wody, zostawić do ostudzenia(...)uważać, żeby się nie zastygła. Na spód pojemników na deserki wyłożyć po 2 okrągłe biszkopty. Do miski przełożyć 200 g mascarpone i 100 ml śmietanki kremówki, miksować na puszystą masę, dodać cukier, następnie wlać przestudzoną galaretkę truskawkową. Dokładnie zmiksować na mniejszych obrotach. Przygotowany krem wylać do pojemniczków. Przełożyć do lodówki na około godzinę. Pozostałe mascarpone (50 g) i śmietankę

Healthy food explorer
Jak zadbać o mikroflorę jelitową? 31

Mikroflora jelitowa, zwana również mikrobiotą, odgrywa kluczową rolę w naszym zdrowiu. Składa się z bilionów mikroorganizmów, takich jak bakterie, wirusy i grzyby, które zamieszkują nasze jelita

SprawdzonaKuchnia.pl
Klopsy z tofu w sosie 23

Uczta w stylu indyjskim dziś będą to klopsy z tofu w sosie korma. Może to być idealna propozycja na obiad, czy też pożywną kolację lub spotkanie

SprawdzonaKuchnia.pl
Dżem z gruszek 33

Jesień to czas przygotowania dżemu z gruszek. Gruszki najczęściej zjadamy na surowo, czasami przygotowujemy ciasta z gruszkami, ale czy robicie z nich dżem? Dżem z dodatkiem

SprawdzonaKuchnia.pl
Jak działa dostawa diety pudełkowej? 30

🚙 Dowiedz się, kiedy i w jaki sposób dostarczane jest Twoje jedzenie! Dostawa diety pudełkowej pod drzwi to ogromne ułatwienie dla klientów. Firmy cateringowe dokładają wszelkich starań

SprawdzonaKuchnia.pl
Makaron udon domowy 30

Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów. Sprawdza się w wielu daniach, a jego wyjątkowa grubość i struktura sprawia, że wszystko z nim smakuje

SprawdzonaKuchnia.pl
Lasagne 32

Lasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego

SprawdzonaKuchnia.pl
Lasagne 32

Lasagna to klasyk włoskiej kuchni, który podbija serca smakoszy na całym świecie. Danie to złożone jest z warstw makaronu, soczystego mięsa, aromatycznego sosu pomidorowego i kremowego

SprawdzonaKuchnia.pl
Deser Coca-Cola ze śmietanką 44

deserom eleganckiego wyglądu. Można również wykorzystać małe słoiczki, które nie tylko ładnie się prezentują, ale także umożliwiają łatwe przechowywanie i serwowanie deserów. Czy można zastąpić herbatniki innym spodem, np. biszkoptami? Tak, zamiast kakaowych herbatników możesz użyć zwykłych herbatników, biszkoptów, kruchych ciasteczek lub nawet drobno pokruszonych płatków kukurydzianych. Każda z tych opcji doda deserowi innego charakteru, jednak najbardziej polecam użyć kakaowych

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania