biszkopt - 18068 przepisów (strona:621/1205)

Tort malinowy na Rocznicę Ślubu 117

się uroczystość ;) Tort udekorowałam żywymi różami, dzięki czemu pięknie się prezentował. Powiem nieskromnie, że pytano nas, w której cukierni zamówiony był tort bo wszystkim bardzo się podobał i smakował. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 3 budynie waniliowe 2 galaretki malinowe 2 łyżki cukru pudru(...)miękkiego masła Masa budyniowa: budyń waniliowy 1/2l mleka kostka miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru słoik dobrej konfitury z malin       Biszkopt (najlepiej upiec go dzień wcześniej): Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukry i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Smakołyki Asi
Tort o smaku kawy i kajmaku z jabłkową konfiturą 92

dzielić się z bliskimi 24 grudnia. I był tort. Własnie ten. Wyjątkowa okazja i wyjątkowe ciasto. Jego głównym atutem jest szybkość przygotowania. Posłużyłam się gotową mieszanką do wypieku biszkoptów  ( czasem po prostu nadchodzi moment na chodzenie skrótami ). Tort jest lekki, masy o przyjemnej konsystencji pięknie zastygają w lodówce  i komponują całość w dzieło wyjątkowo smaczne, nie za słodkie(...)słoiczek konfitury jabłkowej lub szklanka gotowych jabłek na szarlotkę 1 opakowanie galaretki cytrynowej lub agrestowej poncz: 1/2 szklanki wody z sokiem z połowy cytryny i łyżeczką cukru. Wykonanie: Biszkopt pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu,  w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Po zupełnym wystudzeniu przekrajamy na dwa równe blaty. Konfiturę lub dżem przekładamy do niewielkiego rondelka, podgrzewamy i wsypujemy

Kronika Piekarnika
Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie 92

galaretką. Malinowa chmurka przepisy na ciasto które niewątpliwie wymagają nieco pracy. Efekt wart jest zaangażowania, a satysfakcja z samodzielnego wykonania tego pysznego ciasta wręcz bezcenna. Malinowa chmurka na biszkoptach lub malinowa chmurka na herbatnikach może nieco skrócić czas przygotowania. Naszym zdaniem wersja na kruchym spodzie jest jednak jedną z pyszniejszych wariantów malinowej chmurki. Jak zrobić malinową chmurkę? Zapraszamy na przepis(...)kruchym spodzie najlepiej smakuje następnego dnia. Polecamy Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne ciasta. Polecamy: pyszny sernik gotowany , ciasto Kinder Country bez pieczenia, piękne ciasto kokosowe na biszkopcie oraz pyszny sernik z białą czekoladą. Życzymy smacznego! Artykuł Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Bułki codzienne 172

Tekst przeczytasz w 3 min Często szukacie szybkich i sprawdzonych przepisów na domowe pieczywo typu chleb lub rogale, ale najbardziej lubicie bułki. Na blogu jest już

SprawdzonaKuchnia.pl
Pianka na szejkach 89

Czyli przepyszny deser bez większych wyrzutów sumienia Pianka na szejkach to deser bez pieczenia – lekki, puszysty, po prostu pyszny Składniki: 50 g masła 1 łyżka ksylitolu 2 szklanki biszkoptów bez cukru Masło i ksylitol rozpuszczam w garnuszku i odstawiam do przestygnięcia. Biszkopty kruszę i dodaję do masła. Całość mieszam. Masę wykładam do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem

Słodki sentyment
Kolorowa Chmurka 112

przygotowaniu i mega smaczne. Dodatkowo dzięki kolorowym warstwom pięknie prezentuje się na stole. Idealnie sprawdzi się na rodzinnych spotkaniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO KOLOROWA CHMURKA Składniki BISZKOPT 3 jajka 150 g mąki pszennej 100 g cukru 8 łyżek wody 2 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia MASA ŻÓŁTA 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego  1 galaretka(...)Dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.  Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy do niej zimne mleko skondensowane oraz cukier puder. Miksujemy na puszystą masę. Gotową masę rozprowadzamy na wystygnięty biszkopcie. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Kolejną warstwę przygotowujemy w ten sam sposób. Gotową masę rozprowadzamy na zastygniętej masie cytrynowej. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy

Przepiski.pl
Pączki z dżemem malinowym 108

Tekst przeczytasz w 5 min Pączki, pączusie niektórzy nie wyobrażają sobie bez nich popołudniowej kawy, a inni jedzą je tylko od święta. Jestem ciekawa czy wiecie

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto „śmietniczek” 62

Ciasto „śmietniczek” czyli deser przygotowany z resztek z lodówki. Wygląda pysznie i tak też smakuje. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt 4 jajka 250 g cukru 200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g sera twarogowego półtłustego garść orzechów laskowych garść rodzynek garść rodzynek w czekoladzie garść suszonych śliwek w czekoladzie garść(...)tortownicę lub małą blaszkę kwadratową pokrytą papierem po pieczenia, pieczemy około 60 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i studzimy około godziny. Przekrawamy na pół zimny biszkopt. Krem 250 ml mleka + 50 ml 100 g kaszy manny 5 łyżek miodu 2 łyżki cukru 200 g masła Zagotowujemy większą ilość mleka z cukrem, w mniejszej ilości mieszamy kaszę

Wasze Przepisy
Ciasto Krówka 8163

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto krówka to jedno z najłatwiejszych i najsmaczniejszych ciast, jakie miałam okazję jeść. Puszysty biszkopt z dodatkiem miodu w połączeniu z masą budyniową i polewą krówkową to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto krówkowe idealnie sprawdzi się jako słodki poczęstunek dla gości, a także małe co nieco do kawy. Na pewno posmakuje wszystkim miłośnikom(...)Waszym posmakuje. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto krówkowa, które jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. PRZEPIS NA CIASTO KRÓWKOWE Składniki BISZKOPT 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA 700 ml mleka 3 łyżki

Przepiski.pl
Mężczyzna w kuchni też umie gotować. 5 przepisów, którymi można zaskoczyć kobietę. 80

SKŁADNIKI : – 300 ml espresso (opcjonalnie: kawy rozpuszczalnej) – 40 ml likieru amaretto (ciekawym wyborem jest likier wiśniowy) – 3 jajka – 125g cukru – 500g mascarpone – 300g biszkoptów (najlepiej podłużnych) – ok.30g kakao PRZYGOTOWANIE 1.Na wstępie zaparzamy kawę. Do niej dodajemy likier i odstawiamy do ostygnięcia. 2.Oddzielamy żółtka od białek i umieszczamy(...)zrobić to szybciej). Łączymy je z resztą masy i delikatnie mieszamy. 4.Przygotowujemy głębokie naczynie lub kubki. Całość przekładamy w następujący sposób, najpierw nasączamy biszkopty w naszej kawie z likierem, później dodajemy masę i przesypujemy kakao. Ilość warstw jest zależna od wysokości naczynia. 5.Umieszczamy całość w lodówce na ok. 4 godziny

Menmagazine
Orzechowe wg siostry Anastazji 101

niewielka ilość masy spaja oba ciasta, natomiast nie jest zbyt nachalna. Na pierwszy plan przebija się oczywiście orzechowy smak, również powidła śliwkowe są wyczuwalne, dalej masa kokosowa. Polecam:) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju Ciasto kruche: 250 g mąki 250 g masła 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody(...)zgęstnienia). Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy masę kokosową. Czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką śmietanki w kąpieli wodnej. Składanie ciasta: Ciasto orzechowe – powidła – masa – biszkopt – polewa

Smaki Na Talerzu
Wilgotne ciasto z orzechami i musem jabłkowym 93

Lubię takie wypieki, nieskomplikowane, a wyjątkowe. Lubię zaskakiwać częstowanych informacją, co zawierają w sobie. Biszkopt, jabłecznik, w dodatku orzechowy.  Puszysty i wilgotny zarazem, długo utrzymuje świeżość, dzięki zawartości musu jabłkowego. Wystarczy kilka łyżek zmielonych orzechów laskowych,  by nadać ciastu wyrazisty, orzechowy posmak. Polecam wypiek lubującym się w miękkich, delikatnych ciastach, które pomimo braku wykwintnej oprawy są wyjątkowe. Upiekłam(...)mój biszkopt w długiej, 35 cm keksówce,  lecz równie dobrze sprawdzi się tortownica, taka o średnicy około 22 cm.  Oczywiście, ciasto nadaje się doskonale do przełożenia ulubioną masą. Składniki: 2 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mielonych orzechów - u mnie laskowe 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 3 jajka "L" garść pokrojonych orzechów

Kronika Piekarnika
Sernik na zimno z owocami 102

Bajecznie prosty przepis na pyszny sernik na zimno z owocami i galaretką. Składniki: 2 serniki na zimno w proszku dowolne owoce tu borówki i maliny opakowanie biszkoptów 1l mleka galaretka smakowa Wykonanie: Serniki rozdrabniamy w 1l mleka blenderem lub mikserem. Na spód wykładamy biszkopty Nakładamy warstwę owoców Na owoce masę sernikową Dekorujemy owocami, galaretką i posypujemy wiórkami kokosowymi. Autor przepisu

Wasze Przepisy
sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony... 307

sztuk "L", masło 100 gram miękkie, cukier 3/4 szklanki, twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, kasza manna 1/2 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, brzoskwinie w syropie 1 puszka mała, biszkopty 200 gram polewa: czekolada mleczna 100 gram, śmietana 100 gram, kakao 1 łyżka, posypka kolorowa - ile potrzeba   Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, masło ubić mikserem do białości z 3 minuty(...)soku brzoskwinie ( są miękkie i mikser je rozdrobni na kawałeczki ), mikserem połączyć składniki. Dwie tortownice 18 cm ( lub jedna 26 cm ) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić. Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao

W Mojej Kuchni Lubię
tort czekoladowo śmietankowy z wiśniami 112

składniki na biszkopt kakaowy: 105 g mąki 150 g cukru 6 jajek 50 g kakao 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej w dwóch turach dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy(...)średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C 35-40 min. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. Wystudzony przekrawamy na trzy blaty. Ja nie lubię przekrawać więc dzielę składniki na trzy równe części i pikę trzy osobne blaty. składniki na krem czekoladowy: 100 g czekolady (dałam część mlecznej i część gorzkiej) 100 ml śmietanki kremówki

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania