biszkopt - 18139 przepisów (strona:630/1210)

Ciasto kokosowe bez pieczenia (z białą czekoladą) 98

którą polej ciasto. Ciasto mleczne kokosowo-bananowe: Użyj mleczka kokosowego i zmiksuj je z dojrzałymi bananami. Przełóż na spód z ciasteczek i schłodź w lodówce. Kokosowe tiramisu: Zamiast tradycyjnych biszkoptów użyj biszkoptów kokosowych, a mascarpone wymieszaj z kokosowym mlekiem. Posyp kakao i wiórkami kokosowymi. Ciasto kokosowe z malinami: Przygotuj spód z mielonych orzechów i wiórków kokosowych, a na wierzchu połóż

Via Gusto
Brzoskwiniowy sernik na zimno 75

letnie dni. Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 śmietan-fix 1 kg sera z wiaderka 2 galaretki przezroczyste 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń w zalewie okrągłe biszkopty Przygotowanie Śmietankę ubijamy ze smietan-fixem. Następnie dodaje wiaderko sera waniliowego i miksuje ze śmietanką. Dwie galaretki przezroczyste rozpuszczam w szklance wody. Po wystudzeniu wlewam do masy serowej. W tortownicy układam(...)biszkopty i wylewam masę z galaretką na nie. Wyrównać i do lodówki. Następnie brzoskwinie z puszki blenduje na mus, a sok z tych brzoskwiń zagotowuje i rozpuszczam w nim dwie galaretki brzoskwiniowe, no i zalewam nimi zblendowane brzoskwinie. Całość wylewam na masę serową. No i do lodówki na kilka godzin. Autor przepisu: Agata Artykuł Brzoskwiniowy sernik na zimno pochodzi

Wasze Przepisy
Proste ciasto z truskawkami 67

cienkim strumieniem olej oraz mleko. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy na najmniejszej mocy miksera lub składniki mieszamy szpatułką (ciasto będzie dużo gęstsze, niż typowy biszkopt, tak by utrzymało truskawki). Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm), wyrównujemy szpatułką. W trakcie ubijania jajek myjemy truskawki, usuwamy szypułki, odstawiamy na sicie do odcieknięcia. Następnie kroimy

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z owocami i kremem straciatella. 78

Biszkopt, krem, owoce i galaretka. Klasyka zawsze się sprawdza.  Do kremu dodałam drobno pokrojoną czekoladę, żeby coś się działo.  Chyba nie muszę nikogo specjalnie zachęcać do tego ciasta. Każdy zna i chyba  każdy lubi. Szczególnie teraz, kiedy robi się ciepło, takie ciacho będzie często  gościć na naszych stołach. Składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka(...)śmietanka nie pryskała.  Następnie zwiększyć obroty i ubijać aż powstanie gęsty krem. Czekoladę posiekać nożem na małe kawałki i dodać do kremu mascarpone.  Wymieszać łyżką. Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem straciatella, wyrównać powierzchnię  a następnie ułożyć owoce.  Na owoce wyłożyć tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki

Agusiowe smakołyki
Omleciki biszkoptowe 70

pieczenia. Ciasto wykładamy łyżką na blachę, tworząc 6 kółek o średnicy około 15 cm. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 7-9 minut. Jeszcze ciepłe biszkopty odklejamy delikatnie od papieru i składamy na pół, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Przestygnięte biszkopty nadziewamy bitą śmietaną

Przepiski.pl
Ciasta na Dzień Matki – 20 zachwycających przepisów! 103

bazie kwaśnej śmietany 18%, brzoskwiń z… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Balladyna BEZ PIECZENIA – przepis z kajmakiem i galaretką Przepis na ciasto Balladyna bez pieczenia, czyli ciasto na podłużnych biszkoptach z kremem czekoladowym, kajmakiem, herbatnikami i malinową galaretką. Ciasto… ZOBACZ PRZEPIS Czekoladowe ciasto z mascarpone i malinami – rolada z mascarpone Przepis na ciasto z mascarpone, skyrem i malinami(...)Czekoladowy torcik z malinami – połączenie intensywnego smaku czekolady z owocową słodyczą malin to idealna kompozycja dla wielbicieli deserów. Bezowy tort z kremem waniliowym i owocami – chrupiące bezowe biszkopty połączone z puszystym kremem i kolorowymi sezonowymi owocami stworzą efektowną kompozycję smaków. Ciasto czekoladowe z nadzieniem malinowym – soczyste maliny w połączeniu z intensywnym smakiem czekolady stworzą niezwykle aromatyczne

Via Gusto
Szybki jabłecznik biszkoptowy. 72

Mięciutki biszkopt przełożony jabłkami, posypany cukrem pudrem.  Pyszne rozpływające się w ustach ciasto. Robię je od lat. Tym razem szybka wersja,  bo użyłam jabłek ze słoika. Jeśli chcecie zrobić ze świeżych jabłek, to potrzeba 2 kg.  Składniki: 6 jajek szczypta soli  3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku(...)słoika przełożyć do garnka. Podgrzać. Dodać cynamon.   Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą. Wlać do gorących jabłek,  cały czas mieszając. Kiedy zgęstnieje wyłączyć gaz.  Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Na jednej części wyłożyć jabłka.  Przykryć drugą częścią ciasta. Delikatnie docisnąć.  Wierzch posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Szybki sernik na zimno 77

jest niesamowicie kremowy i delikatny, wręcz rozpływa się w ustach. Składniki 250 g jogurtu naturalnego 250 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 galaretka bananowa 2 galaretki truskawkowe biszkopty owoce Przygotowanie 1. Galaretkę bananową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. 2. Jogurt, śmietanę, serek miksujemy, dajemy przestygniętą galaretkę bananową. 3. Na dnie formy układamy biszkopty. Przekładamy

Wasze Przepisy
Pani Dulska - ciasto z makiem i orzechami 73

Dziś będzie coś ekstra pysznego i bardzo efektownego. Ciasto Pani Dulska - to 2 cienkie makowe blaty, oraz orzechowy biszkopt przełożone warstwą jabłek z galaretką oraz czekoladowym kremem budyniowym. Tego ciasta nie przygotujecie w 5 minut, ale jeśli macie ochotę na coś ekstra warto mu poświęcić czas i uwagę. Przepis podpatrzyłam na blogu Trzeci Talerz, jednak nieco zmodyfikowałam i tą moją(...)czekolada mleczna (może być pół na pól mleczna i gorzka) 4-5 łyżek mleka Złożenie ciasta: Na jednym z makowych placków rozprowadzamy ostudzone jabłka z galaretką, wyrównujemy, przykrywamy biszkoptem orzechowym, na który wykładamy krem czekoladowy. Na krem kładziemy drugi placek makowy i polewamy wszystko czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Przekładaniec makowy z kremem budyniowym z kokosem 281

Proponuję dziś prosty i fajny przepis na rodzaj torcika na niedzielę, taki przekładaniec z biszkoptem makowym i przepysznym kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi . Serdecznie polecam i życzę smacznego :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta

Kawa z mlekiem
Pomarańczowa galaretka z winem i kremem jajecznym 73

białego wina słodkiego ? 50 ml brandy ? 200 ml świeżego soku pomarańczowego ? 4 goździki ? 3 ziarna ziela angielskiego ? laska cynamonu ? 1 gwiazdka anyżu ? 1 łyżka cukru ? 4 łyżeczki żelatyny ? 8 biszkoptów podłużnych Krem ? 4 żółtka ? 2 łyżki cukru pudru ? 2 czubate łyżki mąki pszennej ? 425 ml mleka ? 1 łyżeczka skórki pomarańczowej ? bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: Galaretka ? W małym naczyniu zagotować(...)niewielkim ogniu przez około 5 minut. Wyjąć przyprawy lub odcedzić. ? Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i odczekać chwilę aż napęcznieje. ? Po chwili całość połączyć i wymieszać na jednolitą masę. ? Biszkopty połamać i ułożyć w kieliszkach po 2 sztuki. ? Zalać przygotowaną galaretką do 3/4 wysokości i odstawić do wystygnięcia. Krem ? Utrzeć żółtka z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę i wymieszać całość

To co kocham
Roladki biszkoptowe a la jajko 69

zdjęcie takich ciasteczek widziane dawno temu. Mając obraz stworzyłam przepis i tegoroczna Wielkanoc w naszym domu zyskała nowy smakołyk. Smak wyśmienity, a wygląd oceńcie sami! Składniki na 20 sztuk: Biszkopt ? 4 jajka ? 4 łyżki cukru ? 4 łyżki mąki pszennej Masa ? 250 g sera mascarpone ? 1 biała czekolada ? puszka moreli w syropie ? 1 dżem morelowy niskosłodzony Wykonanie: Rolada ? Białka ubić(...)przemieszać łyżką do połączenia. ? Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną masłem. ? Piec w temperaturze 160 st.C przez 15 minut. ? Po wyjęciu i lekkim przestudzeniu zwinąć biszkopt w roladę na ściereczce, tak jakby była ona nadzieniem. Zapobiegnie to sklejeniu się świeżego ciasta. ? Po wystudzeniu delikatnie rozwinąć roladę i posmarować dżemem morelowym, po czym zwinąć z powrotem. ? Roladę

To co kocham
Sernik cytrynowy z zieloną herbatą 63

sera białego mielonego, np. Piątnica ? 6 jajek ? 1 szklanka cukru ? skórka z 3 cytryn ? 1 duży budyń śmietankowy bez cukru ? 1/2 szklanki śmietanki 30% ? masło i 2 biszkopty do tortownicy Polewa ? 1 duża śmietana 18% – 450 g ? 4 łyżki cukru ? 1 łyżeczka mielonej japońskiej herbaty zielonej Matcha ? 2 łyżki gorącej wody Dekoracja ? ciasteczka z gotowanych żółtek ? kolorowe pisaki(...)lukru Wykonanie: ? Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować dno i boki masłem i posypać pokruszonymi biszkoptami. ? Piekarnik nastawić na 160 st.C. Na ostatniej półce położyć blachę, do której wlać do pełna gorącą wodę. Sernik ? Ser wymieszać w malakserze z cukrem na wolnych obrotach. ? Dodać startą skórkę z cytryn uprzednio polanych wrzątkiem i osuszonych. Uważać

To co kocham
Łza słoniowa 61

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. ? Dodawać po łyżce orzechów na przemian z łyżką budyniu i powoli ucierać do wyczerpania składników. Składanie ciasta ? Biszkopty rozłożyć i posmarować oba masą orzechową, tak aby przy długich bokach było mniej masy, a najwięcej na środku. ? Banany obrać, jeśli trzeba to je „wyprostować” odpowiednio przycinając(...)położyć wzdłuż na samym środku biszkoptu. ? Złożyć ciasto na pół, banan ma być na przekroju „oczkiem” zanurzonym w masie uformowanej łzy. Polewa czekoladowa ? Do rondelka włożyć miękkie masło, mleko, kakao i cukier. ? Na minimalnym ogniu podgrzewać bardzo delikatnie cały czas mieszając. Masa nie może się zbyt szybko rozpuścić, bo się zwarzy. Jeśli w jednym miejscu jest bardziej rozpuszczona

To co kocham
Ciasto Wuzetka 67

wuzetka” pochodzi od skrótu „WZK”, którego rozwinięcie to „wypiek z kremem”. Ogólnie przyjęło się jednak, że jest to ciastko warszawskie. Klasyczna wuzetka to ciemny biszkopt kakaowy i bita śmietana z polewą czekoladową, krojone w kwadraty z ozdobnym kleksem śmietany na wierzchu. Przepis na wuzetkę znajdował się w zeszycie kulinarnym mojej mamy, z czasów jej młodości(...)moim rodzinnym domu gościła dość rzadko. Nie wiadomo dlaczego najlepiej smakowała z cukierni, nawet gdy cukier w polewie zgrzytał między zębami, biszkopt był suchy, a śmietana gorzka. Pamiętam smak wuzetki z podstawówki z zabaw choinkowych, kiedy to każde dziecko dostawało po dwa ciastka, w tym właśnie to. Prawdziwa delicja! W naszej rodzinie specjalistką w tej dziedzinie jest siostra Ula, która

To co kocham