biszkopt - 18068 przepisów (strona:636/1205)

Rogale Świętomarcińskie. 104

orzechów włoskich – 100 g zblendowanych migdałów – 50 g rodzynek – 200 g miodu – 100 g masy marcepanowej – kilka kropel aromatu migdałowego – 3 podłużne biszkopty pokruszone – 2 łyżki jogurtu greckiego Lukier: – 200 g cukru pudru – posiekane, obrane migdały do posypania – kilka łyżek gorącej wody Zaczynamy od wykonania rozczynu. Do miski wkładamy drożdże(...)minutach odcedzamy i odsączamy. Mak i bakalie mielimy w maszynce do mięsa dwukrotnie. Masę marcepanową miksujemy z miodem i olejkiem migdałowym. W misce łączymy zmielone bakalie z pokruszonymi biszkoptami, dodajemy jogurt grecki i masę marcepanową. Musimy uzyskać zwartą masę ( masa nie może być zbyt gęsta, ani zbyt płynna). Konsystencję masy regulujemy dodając jogurt grecki. Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy

Zdrowy Styl Joanny
ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIE / ROGALE MARCIŃSKIE 130

jajko M/L – 2 szt * żółtko – 3 szt * sól – 0,5 łyżeczka * zamrożone masło – 300 g NADZIENIE: * biały mak – 500 g * biszkopty – 1000 g * cukier puder – 300 g * orzechy włoskie – 100 g * migdały – 100 g * rodzynki – 100 g * skórka pomarańczowa – 50 g * jajko – 3 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Pokruszone(...)NADZIENIE: Wypukany mak zalewamy wrzątkiem, gotujemy 40 minut na małym ogniu, odsączamy, odcedzamy i zostawiamy na ok. 40 minut na sicie. Tak odsączony mielimy 3 x, a następnie dodajemy biszkopty, orzechy, migdały, rodzynki i skórkę – jeszcze raz mielimy. Tak przygotowaną masę mieszamy z cukrem i jajkami, odstawiamy na kilka godzin do lodówki. FORMOWANIE: Ciasto dzielimy na 4 pasy. Każdy

Ostra na Słodko
Łaciatek z kremem waniliowym 272

Ostatni mój wypiek, to znany już Wam biszkopt łaciaty z tego przepisu . Tym razem całość przełożyłam waniliowym kremem i mocno nasączyłam cytrynowym nakropkiem. Bardzo wdzięcznie się prezentujące, okazałe ciacho. Smaczne, nie za slodkie i bardzo stabilne- nie ma problemu z krojeniem : ) A najlepsze jest dzień, dwa po upieczeniu, gdy nasączenie „przegryzie się ” z kremem.  Składniki na biszkopt łaciaty: białe

Domowe ciasta
Dobre i szybkie ciasta na imprezę – 10 pomysłów 613

Raffaello na krakersach Puszyste ciasto z masą budyniową i wiórkami kokosowymi z pewnością zawojuje wasze kubki smakowe. przepis na: Lena Gotuje 6. Ciasto mleczna kanapka Ciasto z kakaowym biszkoptem przełożone kremem na mleku ze śmietanką. przepis na: Mała Cukierenka 7. Truskawkowa pianka Delikatny biszkopt z kremem mascarpone i frużeliną truskawkową plus orzeźwiająca truskawkowa galaretka. przepis na: Znów Coś Upiekłam

BabskiePorady.pl - Przepisy
Ciasto krówkowe - pyszne i mięciutkie 97

Jest proste do zrobienia i smakuje wyśmienicie.... Masa z masła, mascarpone i kajmaku ,do tego warstwa środkowa z mięciutkich biszkoptów, i maślany biszkopt - którego nie trzeba niczym nasączać - ciasto po prostu rozpływa się w ustach.... cudowne na co dzień i na święta, dużą blachą ciasta obdzielicie całą rodzinę, polecam

Swojskie jedzonko
Biszkopt na tortownicę 20 cm 81

Przepis na idealny biszkopt na tortownicę o średnicy 20 cm. Składniki 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Przygotowanie Jajka oddzielamy (żółtka od białek). Mąke ziemniaczaną i tortową przesiewany. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet, mieszamy dokładnie. Białka ubijamy na sztywna pianę(...)koniec dodajemy mąkę i mieszamy szpatułką. Przekładamy do blaszki. Piekarnik nagrzewamy 180 stopni (ja piekłam z termoobiegiem) pieczemy jakieś 45-50minut (do suchego patyczka). Autor przepisu: Kamila Artykuł Biszkopt na tortownicę 20 cm pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Tort z masą Pischinger 119

Urodziny to wyjątkowa okazja, szczególnie urodziny najblizszych osób. ( Sto lat Brat: ) ) , dlatego tort musiał być wyjątkowy, spersonalizowany pod gusta Jubilata. Biszkopt nasączony mocną kawą, krem Pischinger oraz krem czekoladowy i co by nie było za słodko: przełamanie dżemem z czarnej porzeczki i akcent orzechowy. Bardzo dobry, stabilny, niezamulający torcik.      Składniki na biszkopt

Domowe ciasta
Ciasto słodka chwila 769

zagości w naszym domu nie raz, ponieważ jest bardzo smaczny. Zachęcam i Was do wypróbowania tego przepisu, bo ciasto jest przepyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO SŁODKA CHWILA BISZKOPT 3 jajka 1/2 szklanki cukru  1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka kakao   MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietanki 1/2 szklanki cukru MASA KAJMAKOWA 1/2 puszki(...)możecie ją zastąpić tradycyjną śmietanką 36%. Mieszankę studencką mielimy/kroimy na mniejsze kawałki.  Masę kajmakową łączymy z mieszanką studencką oraz 5-7 łyżkami masy śmietanowej.  Na obu biszkoptach rozsmarowujemy ubitą śmietanę, którą przykrywamy herbatnikami. Na jednej z części umieszczamy naszą masę kajmakową, delikatnie przykrywamy drugą częścią. Dociskamy, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Tort orzechowo-gruszkowy 82

migdałowy tort z owocami  Torcik z musem mango Tort czekoladowo-miętowy Tort czekoladowo-gruszkowy - obłędny i uzależniający:) Tort jagodowy Tort ze szpinakiem "Leśny mech" Tort orzechowo-gruszkowy  biszkopt: 120g drobno mielonych orzechów włoskich 120g mąki pszennej tortowej (typ 405) 10g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 120g cukru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego(...)środek. Dno tortownicy (średnica 20-21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC. (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić, gdy będzie lekko ciepły owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin (można na noc). Następnie przekroić na 3 blaty. Krem śmietanowo-serowy: 400ml śmietanki

Obiad gotowy
Tort kawowo- czekoladowy 107

szybkiego ( na ten sam dzień) tortu dla mężczyzny, który nie przepada za bardzo słodkimi kremami, za to jest kawoszem. Spoiler: misja została zakończona sukcesem ; ) Kawowa masa w lekko rumowym biszkopcie, przełamana powidłami była strzałem w 10. Deserowego charakteru dopelniła polewa z gorzkiej czekolady.   Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej kilka kropel aromatu rumowego 1 łyżeczka

Domowe ciasta
Rolada jabłkowa 72

Ciasto pyszne, polecam. Jabłuszka dostępne są cały rok ale teraz mają najlepszy smak. Takie prosto z drzewa:) Przegotowanie biszkoptu – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Jak piana już jest sztywna powoli wsypywać cukier nie przerywając ubijania. Przez sitko przesiać obie mąki i proszek do pieczenia. Następnie dodawać po łyżce do masy jajecznej. Mieszać już delikatnie. Blaszkę wyłożyć(...)się prawie rozgotować. Do jabłek wlać rozmieszaną galaretkę i zostawić aż będzie masa prawie gęsta. wstawić masę jabłkową do lodówki i poczekać aż będzie prawie gęsta. Rozłożyć masę na biszkopcie i ponownie zawinąć i wstawić do lodówki. Na koniec obsypać roladę cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Ciasto fantazja 77

składników ze sobą smakuje naprawdę rewelacyjnie. Poniżej zaprezentuję Wam przepis, w którym dowiecie się jak przygotować ciasto finezja. Jestem pewna, że zachwyci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA CIASTO FINEZJA Składniki BISZKOPT 4 jajka 140 g cukru 80 g mąki 3-4 łyżki kakao 20 g skrobii ziemniaczanej szczypta soli 1 łyżka wody MASA 600 ml śmietany krówki 250 ml serka mascarpone(...)suchego patyczka. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodawać stopniowo serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlać rozpuszczoną we wrzątku, ale przestygniętą żelatynę. Przestygnięty biszkopt posmarować masą kajmakową. Następnie ułożyć na niej warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć dżem porzeczkowy. Na dżem rozprowadzić przygotowaną masę śmietanową. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia. Artykuł Ciasto fantazja pochodzi

Alle Dobre!
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR (14-15.09 ) 89

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko