potrzebne składniki 1 opakowanie borówek mrożonych lub świeżych inne owoce też mogą być. 500ml serka mascarpone 500 ml śmietany 36 % 4łyżki cukru pudru żelatyna upieczony biszkopt lub gotowy ,na blaszkę 33×25 przygotowanie śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać serki mascarpone , wcześniej rozmrozić owoce.i dać na sitko . Ja miałam końcówkę białego sera to też dodałam ok 10 dag ,wszystko(...)mieszamy łyżką a na końcu owoce ,mieszamy tak niedokładnie te owoce z masą żeby były dwa kolory ,na końcu rozpuszczona żelatyn do masy i kładziemy na biszkopt i do lodówki
Moje WyrobyŚmietankowa delicja to pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Lekkie, piankowe i orzeźwiające. Gofry śmiało możemy zastąpić biszkoptem, biszkoptami lub herbatnikami. Ciasto smakuje wyśmienicie, zasmakuje nie tylko amatorom delicji :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie gofrów 250 gram (możemy gofry zrobić samemu) 300 gram ciasteczek delicji, ja miałam jedno podwójne opakowanie i zabrakło mi dwóch ciasteczek
Blog kulinarny S9.PLżółtka od białek. Białka z cukrem ubić na pianę, dodać żółtka wymieszane z wodą, miksować i dodać mąkę + proszek. Piec około 20 minut, 180*C (góra, dół). Po upieczeniu biszkopt przekroić na dwie części. Masa: 1 szklanka wody 1 szklanka cukru + 1 łyżka 1 kostka margaryny 3 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kisiel cytrynowy Skórkę z cytryny zetrzeć(...)wody i dodać do syropu. Do tego wsypać przez sitko mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszać, cały czas gotując aż nie będzie grudek. Lekko ostudzoną masę wylać na 1 plaster biszkoptu, następnie przykryć drugim. Na górę lukier. U mnie sok z 1 cytryny ucierany z cukrem pudrem. Dobrze schłodzić. Autor przepisu: Roksana Artykuł Ciasto cytrynka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyCiasto z rabarbarem, które przygotowuję w swoim domu, jest bardzo proste i klasyczne, takie smakuje nam najlepiej. Spód to kruche ciasto, następnie rabarbar z dodatkiem budyniu a wierzch to biszkopt z dodatkiem kruszonki. Ciasto jest naprawdę bardzo smaczne, więc jeśli tylko dorwiecie rabarbar, koniecznie przygotujcie je w swoim domu. Uwielbiam przygotowywać ciasta z sezonowych owoców, a ciasto z rabarbarem robię(...)waniliowe KRUCHE CIASTO 200 g masła 400 g mąki 80 g cukru 4 żółtka jaj (białek nie wyrzucać) 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru wanilinowego BISZKOPT 4 białka pół szklanki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Rabarbar kroimy na kawałki. Zasypujemy cukrem, pozostawiamy na miniumum
Przepiski.plLemoniada rabarbarowa to najlepszy napój wiosny! Orzeźwiającą, delikatna w smaku ugasi nawet największe pragnienie. Przygotowanie jej jest banalnie proste, wystarczy, że ugotujecie kompot, no może bardziej
SprawdzonaKuchnia.plgęstego (!) twarogu sernikowego (najlepiej w temp. pokojowej) 375 g malin 1-2 op. galaretki malinowej * 200 ml śmietanki 36% MU!, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru kilka (8-10) okrągłych biszkoptów Masa serkowa: 350 g serka homogenizowanego waniliowego 1 op. galaretki cytrynowej Do dekoracji bita śmietana kilka pokruszonych bezików świeże maliny listki mięty Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody (* przy(...)Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Następnie wlewamy mus malinowy, ponownie miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy przestudzoną, lekko tężejącą galaretkę, miksujemy. Na dnie tortownicy o średnicy 20cm rozkładamy biszkopty. Wylewamy połowę masy serowej. Rozkładamy pozostałe maliny (spieszymy się, bo masa serowa szybko tężeje), przykrywamy je pozostałą masą serową. Wyrównujemy. Odstawiamy do schłodzenia. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej
Smaki Na TalerzuCharlotte gorzką czekoladą i owocami leśnymi. Prawie każdy składnik tej eleganckiej Charlotty jest pełna bogatego smaku czekolady i owoców leśnych , od delikatnych biszkoptów po pyszne nadzienie z kremem . Jest to rodzaj ciasta , które wygląda bardzo efektownie i idealnie nadaje się na ciepłe dni a także wyjątkowe okazje. To jagodowo – czekoladowe ciasto bez pieczenia to orzeźwiający deser wypełniony dwiema warstwami: czekoladową(...)owocową . Ciasto niezbyt słodkie, istnieje idealna równowaga między słodkimi biszkoptami a półsłodkim smakiem czekolady i masy z owoców leśnych . Zdecydowanie zwycięzca wśród ciast ! Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę naszego humoru. Ten charakterystyczny posmak czekolada zawdzięcza wysokiej zawartości kakao. Gorzka czekolada pomaga w myśleniu. Dodaje energii, zapobiega zakrzepom i miażdżycy. Filtruje nerki, łagodzi kaszel oraz
Zdrowy Styl JoannyJest to jabłecznik który można zrobić bez pieczenia i upieczony . wersja pieczona wystarczy upiec biszkopt ,mieć usmażone jabłka i wsypać 2 galaretki wymieszać z jabłkami dać na biszkopt a na to masa jogurtowa ,ciasto na bogato . Ja zrobiłam bez pieczenia użyłam blaszki 24 na 24 wyłożyłam herbatnikami . 1 kg jabłek obrać ,zetrzeć i usmażyć wsypać 2 galaretki na koniec
Moje Wyrobyostygnięcia. Masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa stanie się kremowa. Na koniec dodaję pokrojone ananasy i delikatnie łączę je z kremem. Krem wykładam na biszkopt i wstawiam do lodówki na czas przygotowania bezy. Białka ubijam ze szczyptą soli. Gdy piana jest sztywna po łyżce wsypuję cukier, ubijam na najwyższych obrotach miksera. Do ubitych białek(...)dodaję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam. Dużą blachę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia i odrysowuję na nim dolny brzeg formy, w której piekłam biszkopt. Ubite białka równomiernie wykładam na blachę, wyrównuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 1 minutę. Następnie zmniejszam temperaturę do 100 stopni i suszę bezę przez około 2 godziny. Gorącą wyjmuję z piekarnika
babka w formieChleb na zakwasie żytnim z mąki pszennej z dodatkiem ziaren siemienia lnianego i pestek dyni. Błyskawiczny przepis, który nie wymaga długiego czasu wyrabiania i wyrastania
SprawdzonaKuchnia.plłyżek żelatyny 0.5 kg świeżych truskawek 3/4 szklanki cukru 3 cukry waniliowe 1 galaretka truskawkowa + 2 szklanki wrzątku 1 opakowanie biszkoptów PRZYGOTOWANIE : Galaretkę rozpuszczamy i chłodzimy aż zacznie tężeć. Do fory na babkę wkładamy część pokrojonych truskawek. Zalewamy galaretką i odkładamy do lodówki aż całość zastygnie. Ser miksujemy z cukrami i mlekiem(...)mieszamy i jak będzie już letnia dodajemy do sera i szybko miksujemy. Wsypujemy resztę truskawek, jeszcze chwilkę mieszamy i masę serową wylewamy do formy z galaretką. Na wierzch rozkładamy biszkopty. Sernik chłodzimy kilka godzin. Po wyjęciu tylko formę polewamy gorącą wodą i wtedy odwracamy ją w celu wyjęcia ciasta. Wykładamy je na talerz. Sernik kroimy na kawałki
Kulinarne Fantazje MarioliPyszne i lekkie ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Uda się każdemu i każdemu będzie smakować. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. cukru szczypta soli 1/2 szkl. mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić ze szczyptą soli. Jak będą puszyste to dodać cukier i nadal ubijać. Potem dodać żółtka(...)ubić śmietanę gdy śmietana będzie ubita dodać serki waniliowe i cukier waniliowy i lekko wymieszać, a na koniec zimną galaretkę ale jeszcze płynną i wymieszać i wylać na zimny biszkopt i wstawić do lodówki. Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 100ml śmietany 30% Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie płynna zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wszystko wymieszać
Wasze PrzepisyPianka wiśniowa: 330 ml śmietanki kremówka 30% 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 500 ml gorącej wody Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku agrestowym 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki agrestowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Masa serowa - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. mleko podgrzać, odstawić(...)małą strużką wlewać wystudzoną lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę wiśniową, cały czas ubijając, aby nie zrobiły się rudki. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć całą masę serową waniliową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Po schłodzeniu wyłożyć piankę wiśniową tworząc góry i wstawić do lodówki na kolejne
Ciastka - domowe słodkościbudyniowe 1 l mleka 2 budynie śmietankowe/ waniliowe bez cukru 4 żółtka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1,5 łyżki mąki 180 g masła 40 herbatników 1 paczka biszkoptów okrągłych kilka łyżek masy kajmakowej do polania Wykonanie ciasta budyniowego 700 ml mleka zagotować w rondelku. Do dużego kubka wlać 300 ml mleka, dodać żółtka, proszę budyniowy, cukier, oraz mąkę(...)pieczenia. Na papierze ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzić około 1/2 masy. Masę budyniową przykryć warstwą herbatników, a na nich wyłożyć resztę masy. W masę delikatnie powciskać okrągłe biszkopty tak, aby do połowy były zanurzone w masie, a połową wystawały ponad nią. Kilka łyżek masy krówkowej lekko podgrzać, by stała się leista. Wierzch ciasta polać płynną masą krówkową. Ciasto wstawić
Alle Dobre!